Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měla jsem šestiletý vztah (je mi 23) a sex byl asi normální, ale nic extra.. spíš to bylo takové, že mě sex bolel, takže byl spíše z donucení. Po ukončení tohoto vztahu jsme se dali s kamarádem nějak dohromady a vzniklo z toho přátelství s výhodami.. zkoušeli jsme i vztah, ale nešlo to. Ale s kamarádem byl tak úžasný sex..nikdy mě nic nebolelo a v posteli jsme si opravdu hodně rozuměli..bohužel asi jen tam. Po ukončení i tohoto „vztahu“ se bojím, že nikdy už nic takového nezažiji, protože tohle bylo opravdu něco výjimečného a naše souhra ve všem (ve věcech, co máme rádi, ale i nemáme) byla prostě dokonalá. Vím, že nejde ve vztahu jen o sex, ale zdá se mi, že je jim tvořena velká část, větší než si možná někteří připouštějí..Možná bych se ráda vrátila k mému, se kterým jsem byla tak dlouho..ale obávám se, že po té sexuální stránce to nebude fajn..mimo sex si skvěle rozumíme..Tak nevím, co dělat, nebo jak ovlivnit takovéhle moje myšlení..ani nevím, co chci slyšet, možná jen, že takový chlapů se najde spousta, co mi sednou nebo nevím…
Myslím, že tak „úžasně“ fungovat v posteli to může hlavně ze začátku…za rok nebo dva to stejnak otupí a pak vydrží jen vztah, který je založený na něčem víc…i jiných společných zájmech.
@Nefris To mě taky napadlo.. a přemýšlela jsem o tom a trochu se bojím, abych nebyla pak někomu nevěrná..nejsem ten typ, nikdy jsem žádného ze svých partnerů nepodvedla, ale s tím dlouholetým jsem to musela ukončit, protože mi to chybělo a chtěla jsem poznat něco jiného.. tak se trochu bojím, aby se to pořád neopakovalo dokola.. přece jenom je sex nějaký pud..
Já osobně čekala na kvalitní sex do 25
smůla na sobecký partnery a asi i vlastní blok… pak se to změnilo, od té doby si jen užívám…
@Bublato Neboj, internetové seznamky jsou nabité skvělými milovníky.
Cekej na toho s kym si budes rozumet a sex bude taky uzasny. Sex je podle me opravdu velmi vyznamny ve vztahu. My jsme s manzelem 22 let, ale proste to mezi nami porad silne jiskri
Jako první mě napadlo, proč jsi to svému bývalému příteli neřekla, že tě to bolí, nebo ho nenavedla správně k tomu co má dělat. Nechci se ho nějak zastávat, jelikož nevím co je to za člověka, ale někdy ženy jenom očekávají, že ten muž bude v sexu dokonalý, ale někdy i ti chlapi neví, co přesně mají dělat, oni neví, jak se cítíš. Je to hodně o komunikaci. ![]()
@Nefris píše:
Myslím, že tak „úžasně“ fungovat v posteli to může hlavně ze začátku…za rok nebo dva to stejnak otupí a pak vydrží jen vztah, který je založený na něčem víc…i jiných společných zájmech.
Za rok, nebo dva, by to rozhodně v posteli nemělo otupět
Dobrý sex je stejně důležitý, jako to porozumění, bez toho sexu se vztah dříve či později rozpadne, nebo si jeden z partnerů najde milence…ve vztahu nestačí jen porozumění, ale i sex ![]()
Pokud jsi už jednou od něj odešla vyzkoušet něco lepší, poznala jsi to, tak na návrat raději zapoměň.. Zbytečná ztráta času.
Ano po roce, dvou to není třeba tak časté a živočisní, ale pokud Vám to nikdy neklapalo, tak není ani moc na čem stavět. A pak vyšumí i intimita, což je horší.
Určitě počkej na vhodného partnera jak do postele, tak do vztahu. Někde se najde neboj ![]()
Mluvili jste o sexu v tom predchozim vztahu? Nevypada to tak. Pro nekoho je sex dulezitou soucasti vztahu, pro nekoho mene, takze je v poradku, pokud je pro tebe hodne.
Sex by nikdy nemel bolet, o tehle vecech musi partneri mluvit. At uz budes mit vztah s kymkoliv je nezbytne vyjadrit sve pocity, bavit se o sexu apod.
@tali98 píše:
Jako první mě napadlo, proč jsi to svému bývalému příteli neřekla, že tě to bolí, nebo ho nenavedla správně k tomu co má dělat. Nechci se ho nějak zastávat, jelikož nevím co je to za člověka, ale někdy ženy jenom očekávají, že ten muž bude v sexu dokonalý, ale někdy i ti chlapi neví, co přesně mají dělat, oni neví, jak se cítíš. Je to hodně o komunikaci.
Právě, ze ten úžasný sex bývá s někým s kým jsme sladeny bez potřeby říkat co ma dělat, funguje to samo
@tali98 píše:
Jako první mě napadlo, proč jsi to svému bývalému příteli neřekla, že tě to bolí, nebo ho nenavedla správně k tomu co má dělat. Nechci se ho nějak zastávat, jelikož nevím co je to za člověka, ale někdy ženy jenom očekávají, že ten muž bude v sexu dokonalý, ale někdy i ti chlapi neví, co přesně mají dělat, oni neví, jak se cítíš. Je to hodně o komunikaci.
Samozrejme, ze jsem to resila. Ale ani jeden jsme nevedeli co s tim a gynekolozka mi akorat rekla, ze to muze byt od zad..i kdyz zadne problemy se zady nemam..ale jde o to, ze tam ta vasen, jak byla u toho kamarada asi nikdy nebyla..a bojim se, ze nikdy uz nebude, i kdyz bych strasne moc chtela
@Bublato Tak počkej, až ta vášeň s někým přijde. Ve vedlejších diskuzích fajrujou staré stodoly. Neboj, žena je sexuálně na vrcholu kolem třicítky ![]()
@Pedro 00 píše:
@Bublato Tak počkej, až ta vášeň s někým přijde. Ve vedlejších diskuzích fajrujou staré stodoly. Neboj, žena je sexuálně na vrcholu kolem třicítky
Baže, já jsem se nanovo rozhořela v 50. letech
a je to skvělý /což samosébně neznamená, že budeš nebo musíš čekat tak dlouho/
Takové dilema řeší spousta žen. Ženská sexualita je tak komplikovaná, že hodně mužů se pak „nehodí“. Uspokojit obráceně (žena muže) je mnohem jednodušší a téměř bezpracné (v tomto konkrétním srovnání)