Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo jo, Betty MacDonaldovou jsem taky četla, opravdu super věc
Holky a nečetla jste některá něco od Báry Nesvadbové? Slyšela jsem, že píše moc dobře, ale ještě jsem to v ruce neměla…
jo a egypťan Sinuhet mě bral taky, to mi bylo kolem 17, budu ho muset znovu vytáhnout ![]()
..od Nesvadbovy jsem cetla vsechny(teda 3nebo 4),precetla jsem to jednim vrzem,ale znovu se na to nechystam:)..proste je to ctivy,ale hlubsi dojem ve me nezanechala,jestli mi rozumis..
Hilda píše:
JHolky a nečetla jste některá něco od Báry Nesvadbové? Slyšela jsem, že píše moc dobře, ale ještě jsem to v ruce neměla…
Ahoj, no, pokud máš ráda knížky jako je Viewegh (snad se to tak píše), tak si to přečti, souhlasím, že to přečteš jedním dechem, ale zase něco extra to není. Třeba zfilmovanej Bestiář se mi nelíbil.
Jinak úžasná diskuze a hlásím se do klubu KNIHOMOLŮ ![]()
Ahojte!
ja mám rada všetko od Remarqua, od Irvinga som čítala len Rok vdovou, a čítalo sa to veľmi dobre. Takže určite skúsim ešte niečo.
Svojho času som čítala knihy od Sidneyho Sheldona. Napr. Sladká pomsta je dobrá, je to zaujímavé čítanie, oddychové, žiadna filozofia.
A pre milovníčky romantiky odporúčam A. Ripleyová: Neworleanske dedičstvo. (Inač aj Quo Vadis od Sienkiewicza je super romantika, čo som bola prekvapená..) Prečítala som toho už dosť a veru potrebovala by som tip na nejakú dobrú romantiku.
baska:historicka romantika je Jude Deveraux-Sametovy slib,Sametova pisen…to te urcite chytne,je to ctive:)
Anonymni píše:
baska:historicka romantika je Jude Deveraux-Sametovy slib,Sametova pisen…to te urcite chytne,je to ctive:)
Vďaka za tip, ja som od nej určite niečo čitala, len neviem či toto konkretne…:)
To mě těší, že nejsem poslední čtivec na světě
U nás jsem za exota, radši než TV si vezmu knížku.
Máte tu samé dobré tipy - Waltari, Betty McDonaldová (mám jednu knížku i od její sestry Mary, taky super) - tu jsem četla snad padesátkrát a pořád můžu. Tak P. Coelho. A někdo tu zmínil Egypťana Sinuheta - na to, jaká je to bichle, se to čte úplně samo! Báječný je i Marquez - Láska za časů cholery. Byla jsem na filmu, ale dost pasáží tam osekali a něco i vynechali.
Tak pište pište další tipy, ať je co číst.
Já můžu určitě doporučit cokoli od Terryho Pratchetta z cyklu Zeměplocha. Je to teda fantasy, takže něco úplně jiného, než tu bylo zatím doporučováno, ale je to super a hlavně je to sranda
Není to asi tak „hlubokomyslné“ jako takoví ti celosvětově uznávání a ve škole doporučovaní autoři (to jsem já nikdy nemusela), ale jsou tam dobré myšlenky ![]()
Je to vlastně alegorie na Zemi, akorát teda Zeměplocha je placka, kterou nesou na zádech 4 sloni a želva. Funguje tady magie, alchymie, ale začíná se tu postupně rozvíjet i věda.
Knížek je zatím 35, nenavazují sice na sebe, ale v těch nejnovějších se už malilinko předpokládá, že o Zeměploše něco víte. Takže jako první knihu bych doporučila spíš něco z první desítky, než z té poslední. Ale super je všechno. Něco víc o Zeměploše např. tady http://cs.wikipedia.org/…%C4%9Bplocha.
Úplně super jsou knížky od Barbary Woodové a to všechny. Jsou čtivé a není to žádná červená knihovna, kterou úplně nesnáším. Fakt doporučuji. ![]()
Ahoj!
Zrovna si začínám zařizovat knihovnu, tak po antikvariátech sháním svoje oblíbené knížky. Udělala jsem si zatím seznam (tipuju na 300 titulů…), tak sem házím ty nejoblíbenější:
Coelho: Veronika se rozhodla zemřít, 11 minut, Alchymista…
McDonaldová: Vejce a já
Steinbeck: O myších a lidech
Verne: cokoli ![]()
Austinová: Pýcha a předsudek
Flaubert: Paní Bovaryová
Stevenson: Podivný příběh Dr. Jekylla a pana Hyda
Švandrlík: knížky o Kopytu a Mňoukovi (četla jsem je jako malá a teď se k nim vracím, je v nich dost humoru, který dítě nepochopí…) Drákulův švagr
King: cokoli, můj nejoblíbenější autor ![]()
Doyle: starý dobrý Holmes ![]()
Foglar: Záhada hlavolamu (komplet)
Christie: knížky s Poirotem
Orwell: 1984
Grass: Plechový bubínek
Irving: Pravidla moštárny, Modlitba za Owena Meanyho
Stoker: Drákula
Simmel: Láska je jen slovo
McCullough: Ptáci v trní
Selinko: Désireé
Douglas: Stopařův průvodce po galaxii
Páral: Válka s mnohozvířetem
Kohout: Katyně
Melville: Bílá velryba
Poe: Vraždy v ulici Morque
Golding: Pán much
Galsworthy: Sága rodu Forsytů
Jerome: Tři muži ve člunu
a romantika, bohužel si nepamatuji autory: Whitney, moje láska, Trochu svoji, Dar lásky
Tak pište, pořád sháním inspiraci, co si ještě přečíst ![]()
..jsem rada zes mi pripomela Goldinga,Pan much je skvelej,ostatnim doporucuji,je to kniha o ktere premyslim dodnes..[list=]
zuzanecka81 píše:
Ahoj!Zrovna si začínám zařizovat knihovnu, tak po antikvariátech sháním svoje oblíbené knížky. Udělala jsem si zatím seznam (tipuju na 300 titulů…), tak sem házím ty nejoblíbenější:
Coelho: Veronika se rozhodla zemřít, 11 minut, Alchymista…
McDonaldová: Vejce a já
Steinbeck: O myších a lidech
Verne: cokoli
Austinová: Pýcha a předsudek
Flaubert: Paní Bovaryová
Stevenson: Podivný příběh Dr. Jekylla a pana Hyda
Švandrlík: knížky o Kopytu a Mňoukovi (četla jsem je jako malá a teď se k nim vracím, je v nich dost humoru, který dítě nepochopí…) Drákulův švagr
King: cokoli, můj nejoblíbenější autor
Doyle: starý dobrý Holmes
Foglar: Záhada hlavolamu (komplet)
Christie: knížky s Poirotem
Orwell: 1984
Grass: Plechový bubínek
Irving: Pravidla moštárny, Modlitba za Owena Meanyho
Stoker: Drákula
Simmel: Láska je jen slovo
McCullough: Ptáci v trní
Selinko: Désireé
Douglas: Stopařův průvodce po galaxii
Páral: Válka s mnohozvířetem
Kohout: Katyně
Melville: Bílá velryba
Poe: Vraždy v ulici Morque
Golding: Pán much
Galsworthy: Sága rodu Forsytů
Jerome: Tři muži ve člunu
a romantika, bohužel si nepamatuji autory: Whitney, moje láska, Trochu svoji, Dar lásky
Tak pište, pořád sháním inspiraci, co si ještě přečíst
Ahoj Zuzanecka81!
Trochu svoji je od Mary Balogh. Ja ešte určite odporúčam Mistra a Markétku od Bulgakova a Quo Vadis od Sienkiewicza.
ahoj,ctete nekdo nejake knihy od autoru ktere radsi nezverejnujete?:)))obcas byvaji vice ctive nez kdejaky klasik.Pochlubte se prosim:))
ahoj bylo by fajn aktualizovat tuto diskusi,tak holky pište, pište, co dobrého jste přečetly, protože potřebuju další inspirace (no snad mě zachrání /donutí něco dělat škola
)
ps dodávám jeden z mých posledních úlovků -
Emil Hakl - O rodičích a dětech - prý to bylo i zfilmováno, ale neviděla jsem ![]()
Borisko, znáš Joy Fieldingovou? psychologické příběhy. Čtu to jedním dechem a do tří dnů nemám co číst
![]()
Docela mazec : Souad Upálená za živa - podle skutečného vyprávění ženy, dává dohromady spisovatelka, která přežila svoji smrt. V arabských zemích někde. Byla tím potrestána za poměr a těhotenství bez manžela…
Isabel Allendeová-Dům duchů- bylo i zfilmováno, v hlavní roli Meryl Streep-sága čtyř generací v Chille od počátku století asi do 70let
Andrew Gross- Modrá zóna- thriller o programu na ochranu svědků, taky moc čtivé…
Anton Myrer-Poslední kabriolet-ještě jsem nečetla, dle kolegyně dobrý- z doby útoku na pearl harbor…