Co ke čtení?

Anonymni
18.10.08 20:40

co ke cteni?

Ahoj holky,moc rada ctu a v posledni dobe nemuzu na nic dobryho natrefit,do ceho bych se zakousla,tak bych uvitala vase tipy,co se libilo vam.Mam rada beletrii(pro nekoho je to brak:)od nasich i svetovych spisovatelu,hlavne kdyz je to ctive a nemusim se tim moc kousat:).Obcas sahnu i po nejake klasice,ale tu vetsinou na doporuceni znameho,to je jistota ze me to nedava jen kvuli te „klasice“.Pro srovnani co jsem cetla a docela i bavilo:Viewegh,Simmel,Valtari,Sinkievic?,Miller,Brown,z romanku Deverau,a spousta dalsich kde si vzpomenu spis na nazev knihy nez spisovatele.Uz jsem mela i par o dalnem vychode,ale bohuzel mi to prijde trochu jako moda a zacaly me splyvat:(
Za kazdy tip budu rada,neva ze je to obcas o nicem,hlavne ze se do toho da zazrat:)predem diky vsem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
394
18.10.08 20:45

Doporučuji povídky Stará láska - od Singera - fakt úžasná, četla jsem jí dvakrát. A třeba od Irvinga - Svět podle Garpa, to krásná knížka.
Napiš taky nějakou oblíbenou, mám obdobný problém, sice jsem si něco koupila, ale nějak mě to nebere.
 malika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
18.10.08 22:10

Aktuálně čtu

Hugh Laurie - Obchodník se smrtí, napsal to herec, co má roli dr. House a jako vypravěč je stejně sarkastickej, ironickej a přitom neskutečně chytrej jako v tom seriálu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
18.10.08 22:26

Nevím, co jsi četla od Simmela, já od něj mám nejradši Láska je jen slovo a Nikdo není ostrov, takže pokud Ti tyto dvě utekly, doporučuju. Z českých můžu Stýblovou, ale je většinou smutná, pak Kunderu, nejradši od něj Nesnesitelnou lehkost bytí a Směšné lásky (to jsou povídky). Úplná oddechovka jsou knížky od Monyové (říká se jí Viewegh v sukních), přečteš to za den, baví Tě to, ale druhý den už si na ten příběh nevzpomeneš… :D Zahraniční - Myrer - Poslední kabriolet, Segal - Doktoři, Muž, žena a dítě. Irwing - přidávám se ke Světu podle Garpa, prý i ostatní jsou fajn, já četla jen toho Garpa… Přeji hezké čtení!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
18.10.08 23:54

holky dik za tipy:)..od Simmela jsem zvladla hnedle vsechno,Irwinga taktez-moc doporucuju Pravidla mostarny,Monyova se mi taky libi.
Jinak me laka ten Kundera,jak hodne je „tezkej“?,ale i ostatni urcite omrknu.Vcera v Uvolnete se prosim zminili Rok kohouta,neznate nekdo?
Maliko:oblibene mam ty co jsem zminila-Viewegh vsechno,Valtari-Egyptan Sinuhead(moc pekny),Pravidla mostarny,urcite znas,ted nedavno se mi libilo Jak prekousnout babicku,..urcite si do priste vzpomenu na dalsi.Jo a jeste,cetl jste nekdo Pribeh O,navrat do Roissy?neskutecne a presto eroticke,jaky je vas nazor?..tesim se na dalsi napady,zakladatelka diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.10.08 08:04

Ahoj, tak já rád čtu Rosamundu Pilcherovou, Hledači mušlí a Návrat domů, není to žádná červená knihovna, nádherný čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
19.10.08 08:16

pro ty co se rady boji doporucuji Kinga :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
19.10.08 10:33

Kundera je trochu „těžší“ ve srovnání s ostatními, ale ty Směšné lásky jsou v pohodě, jsou to povídky. A Nesnesitelná lehkost bytí tam má pár filozofických pasáží (myslím, že zrovna celé první tři stránky… :D ), ale příběh je to poutavej, fakt se začteš…
Rok kohouta i další od Boučkové (Indiánský běh, Krákorám) dost můžu, ale je to takový specifický způsob vyprávění, ne každému to sedí… Ten Rok kohouta jsem zhltla v létě, dost to na mě zapůsobilo, zvlášť když člověk ví, že je to autobiografie a co tomu předcházelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
19.10.08 11:46

Jo Kunderu taky doporucuju zacit Smesnyma laskama, Nesnesitelna lehkost byti ( pak muzes kouknout i na film, je to pekne udelane s Juliet Bicnoche tusim )…RIchard Bach - Most pres navzdy, zkus Janouchovou - Nejblizsi nebo od Paola Coelho - Veronika se rozhodla zemrit, Alchymista…tam muzes cokoliv ( krom Zahiru to uz je fakt tezka komerce na neho ), nebo COrmac McCarthy Cesta ( zajimave ale lehce depkoidni ), Haruki Murakami - Kafka na pobrezi , Norske drevo , pak jsem cetla vse od Remarqua ( ale to je fakt valecna literatura sice s nadhernyma pasazema ale ne kazdy to ma rad ze ), Khaled Hosseini Lovec draku, Jane Austenova Pycha a predsudek.

Ale nekdy se mi nechce absolutne vubec nad knihama premyslet a chcu jen romantiku :-D tak ctu takove ty historicke romany a brak :-D Cokoliv od Garwoodove hehehe

N.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
19.10.08 20:55

Kundery se neboj a běž do něj :lol: Klidně začni tou Nesnesitelnou lehkostí bytí.
Rok kohouta jsem četla - a je to dost síla. Je to psáno, stejně jako její další knihy, snadným jazykem a ten příběh je opravdu silný. Zejména, když si člověk uvědomí, že je to skutečnost… Není to zrovna veselé čtení, ale určitě doporučuji.

Doporučila bych ti jen tak namátkou k přečtení také např:

Michael Cunningham - Domov na konci světa
Jonathan Coe - Dům spánku
Francis Scott Fitzgerald - Něžná je noc
Každé je to o něčem jiném, ale všechny mělo jedno společné - chytly mne a četla jsem je jedním dechem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
19.10.08 21:44

čus baby,
koukám, jaká se tu rozjíždí zajímavá diskuze 8O Už jsem si myslela, že jsem se svou čtenářskou vášní exot … Tak já mám ze všeho nejradši příběhy, který se opravdu staly. Životopisy, cestopisy, katastrofy… Jednou z mých nejoblíbenějších knih je Doktorka z domu trubačů od Ilony Borské. Vypráví příběh doktorky, která působila v Bagdádu někdy před 100 lety. je to úžasně čtivý a člověk se dozví, jak to v Iráku tehdy bylo, fakt doporučuju. Další knížka, která se mi moc moc líbila je Kniha Blanky Matragi. Myslím, že se tak i jmenuje. Blanka tam popisuje své začátky v Libanonu, jsou tam fotky jejích úžasných šatů. Přečetla jsem za 3 dny, musela jsem to číst každou volnou chvilku :lol: No a ještě se mi líbily všechny historické romány od Carolly Ericson. Každý z románů popisuje život nějakého panovníka, čte se to jak pohádka. Většinou jsou to bichle, ale přelouská se to za tejden. Už 2 roky čekám, až vyjde něco novýho a furt nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
20.10.08 09:54

A ty jsi nečetla Bílou masajku od Corinne Hoffmannové? :lol: Takhle se mě s hrůzou zeptala teta, babička i ségra :lol: Takže jsem si ji půjčila a četla a četla a četla… až bylo skoro ráno 8) Výborně čtivě napsaná věc, navíc, když víš, že je podle skutečnosti, o to je to lepší. Zatím jsem zvládla dva díly, čeká mě třetí.

Mám ráda skoro všechny knížky od Marqueze - takové ty klasiky jako Láska za časů cholery, Kronika ohlášené smrti nebo Sto roků samoty, ale i ostatní.

Manžel čte historickou literaturu, výborná knížka je od Gilese Miltona Bílé zlato, od Waltariho kromě Egyptana pak Tajemný Etrusk, ten bych řekla je ještě lepší než Egyptan S., potom Nepřátelé lidstva a Jeho království, to jsou knížky fakt výborné, navíc velmi čitvě napsané.

Napadají mě ještě další a další, moc ráda se vracím ke Zdeně Frýbové a spoustě jejich knížek, o Betty Mc Donaldové ani nemluvím…

A tak dál, a tak dál… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5697
20.10.08 10:01

super diskuse…
v poslední době mě hrozně oslovila knížka Strážkyně majáku. Pro toho, kdo má rád romantiku ale ne sladkou, takovou víc psycho a s příběhem. Jenom už nevím, kdo to napsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
20.10.08 11:18

Ahoja,
já jsem si zamilovala autorku Virginii Andrewsovou… líbíly se mi všechny její knížky :wink: a přečetla jsem je jedním dechem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
20.10.08 11:29

Ahoj holky,vsem diky tipy:)dneska bezim do knihovny tak doufam ze neco sezenu))
pro ty co chtely taky poradit se pripojuju k Cunninghamovi,Kingovi,Remarque,Coelho,Hofmanove,a jsem rada za pripomenuti Mc Donaldove,od ty jsem cetla jednu a bavila me,a pak jsem na ni nejak zapomela..
Jen skoda ze knihovna ty novejsi mit nebude(Rok kohouta,Obchodnik se smrti..)a ja uz bohuzel ted na materske si nemuzu kupovat nove knizky tak jako driv:(na tom jsem fakt ulitavala:)..a ze znamych nikdo moc necte kdo by zapujcil..no,jeste ze budou vanoce:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí