Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, prosím pomozte mi, jsem už zoufalá, pořád doufám že to přejde ale už to trvá přes rok,, moje 2letá holčička pořád jen řve, nemyslím vztekání, teď jde jen o řev, všeho a všech se bojí, nemužu sní ani nikam na navštevu, protože jen řve, bojí se lidí ale brutálním způsobem, když vidi meho strejdu tak hysterak( teda spíš mi to přijde jako panická hruza ) to same i pred bratrem, mým tátou a všech okolo, kdyz na ni někdo promluví tak hysterák!!
už vážně nevím co mám dělat, když jedeme někam a někoho potkáme tak zas řev, a taky je to celodenní a každodenni, nepamatuju si ani den, kdy neřvala! Je to fakt brutální, už nevím co mám dělat, je to celý den a i každý den
a už to trvá rok
Děkuji za vaše odpovědi
A jinak se dítě projevuje jak? Psychomotorický vyvoj probíhal jak? Jako rodina fungujete jak?
Normální to není a řešila bych z doktorem.
@Svistice psychomotorický vývoj parádně, malá je jinak šikovná, všechno chápe, všemu rozumí, hezky mluví,, svého tátu nezná, takže jsem sní sama,,, s doktorem jsem řešila cca před pul rokem a řekl že to přejde,,, vím že to není normální, jsem z toho už zoufalá a díky tomu i nepříjemná na okolí, protože není den kdy ona neřve, když jsme doma tak je milionová ale jakmile jdeme ven je to konec ![]()
@Katka210 a nemůže to být právě tím, že jsi s ní převážně sama, že nezná tátu? podle popisu mi přijde, že reaguje hlavně na chlapy… ne?
Přijde mi to, že to je nějaký typ úzkosti /separační, ale v tom smyslu, že zná z 99% tebe a chlap je pro ní něco úplně mimozemskýho…/. Nevím, jen nápad. Běžné to není. řešila bych opět s pediatrem.
@Mutlice nevím, nevím, reaguje tak i na ženský,,, spíš mi přijde že nikomu nevěří tak řve,, když vidi babičku s dědou tak řve taky, prakticky před každým, ale když jsme se rozešli bylo ji pul roku, no a když ji padl rok tak jsem si někoho našla a do te doby byla v pohodě, na lidi se smala atak, jenže jsme se rozesli práve kvuli tomu že kdyz za nim šla tak ji odstrkoval a odhanel od sebe
, a neměl se k ní vubec hezky,,, nevím jestli ten zlom je v tom ale od té doby je taková, ani s ním nechtěla zustat sama
,, a pediatr mi řekl že to přejde
ale ono to trvá už rok a stalke nic, spíš mi přijde že se to zhoršuje
@Katka210 no hele do takový dětský hlavičky nevidíš. Já bych tomu dala čas. Tahle zkušenost s tím novým objevem, co k ní neměl vztah a nechtěl s ní kontakt, to klidně mohla způsobit
zvlášť, když píšeš, že do té doby byla v pohodě. Ale u prarodičů to je divné (pokud se s nimi vídá pravidelně a často…)
@Mutlice ale jak říkám už je to rok co to prožíváme ![]()
Ne nevídáme se snimi pravidelně, to s nikým,, áe s kolemjdoucíma je to divný, kdokoliv promluví tak řve a je divné že by takhle projevovala stydlivost u prarodiču nebo u někoho jiného,,
Neznám okolo sebe žádné uřvané dítě jako je moje malá
a přitom je tak šikovná
,,,
Opravdu už chci aby ten řev skončil, pořád si říkám že to přejde ale zatím nic
![]()
@Katka210 píše:
@Mutlice nevím, nevím, reaguje tak i na ženský,,, spíš mi přijde že nikomu nevěří tak řve,, když vidi babičku s dědou tak řve taky, prakticky před každým, ale když jsme se rozešli bylo ji pul roku, no a když ji padl rok tak jsem si někoho našla a do te doby byla v pohodě, na lidi se smala atak, jenže jsme se rozesli práve kvuli tomu že kdyz za nim šla tak ji odstrkoval a odhanel od sebe, a neměl se k ní vubec hezky,,, nevím jestli ten zlom je v tom ale od té doby je taková, ani s ním nechtěla zustat sama
,, a pediatr mi řekl že to přejde
ale ono to trvá už rok a stalke nic, spíš mi přijde že se to zhoršuje
Achjo, chudák malá. Samozřejmě, že tohle je pravděpodobná příčina ![]()
@Tosidelassrandu ale co mám dělat? Jak to napravím? Co s tím?
Jsem z toho už unavená a myslím že i malou to dost unavuje
Dcera je taky taková všeho a všech se bojí neustálý řev bojím l.byly doby kdy jsem jí venku nemohla položit ani na zem jinak děs..Někam do herny či na hřiště? Hrůza…bála se dětí na hřišti, lesklých povrchů, parníku, pouličního rozhlasu z lidí snesla jen mě manžela a jeho maminku…zato mluvila ve větách v roce a půl, motoricky zručný, ve 2letech už umělá i anglicky. Teď jí bufou63 a je to mnohem mnohem lepší. Taky jsem z toho byla zoufalá..pořád řev řev řev..jít s kámoškou na kafe..bez šance…zlepší se to některé děti jsou ostřílenější jiné citlivější…Pokud vyšel dotazník na autismus v pořádku byly bych v klidu
@Ufinka87 dotazník na autismus vyšel v pohodě
ale je to uz
Fakt unavující až ně to i rozčiluje
Takhle se nemužu s nikým bavit protože řve a neni slyšet ani svého slova, a ještě k tomu přidává na hlasitosti že to rve uši ![]()
A nemůže to být tím, že ty se najednou bavis s někým jiným a ona žárlí?
Moje starší dcera, když se doma bavíme dospělí, tak začne mluvit, aniž by chtěla něco říct (=sdělit). Ta mladší dvouletá začne co nejvíc nahlas zpívat nebo teď nově na mě začne ječet, mami přestaň!!! (když se, s někým bavím a ona v tu chvíli nemá jinou zábavu). Ta starší se v tom věku taky snažila ten hovor preřvat.
Ty jsi na dceru sama, s prarodiči se často nevidate…asi je zvyklá mít tě jen pro sebe a ostatní tě kradou, tak je nechce. ![]()
@Santa Juana když začne žárlit tak je agresivní a mlátí s věcmi, což se ji snažím odnaučit
konec koncu lidi se baví sní, mluví na ní a ona hysterák, nemyslím si že by to bylo žarlivostí,,, jeji žárlivost poznám,,, no pravidelne se vídám s druhou babičkou a mými rodičemi
,,, áe jen když vidí že se někdo přibližuje tak utíká za mnou s hysterákem a říka nechci, a řve do doby než odejdou ![]()
2 leté dítě by mělo chápat, že nemůže všude řvát jak lesy a jak se má kde a jak chovat.
Že se tak hloupě ptám, nezbil ji ten Tvůj bývalý přítel? Když má tyhle pro mě přehnané reakce až po pobytu s ním.