Co mám dělat (trestní oznámení)?

1685
21.11.13 10:44

co mam delat(trestni oznameni)

Ahoj holky mam velky problem a jsem uplne v prd… :nevim: Pred casem jsem prodavala notebook za 6000vc postovneho. Zasilala jsem ho pani na dobirku.Kdyz si balik vyzvedla me dosli na slozenku penize.Ale ouha. Zenska se ozvala ze chce vratit penize ze jsem ji oklamala ze v balicku nebyl notebook.(podotykam ze se ozvala az ted asi po mesici!)Co mam delat??jsem uplne zoufala 2 dny z toho nespim.Mam ji vratit penize??pry na me uz podala trstni oznameni.Muzu si to nejak zjistit jestli uz me udala nebo mam nakou sanci se branit? :( Dokonce jsem si s pritelem udelala vylet a za zenskou jela az do prostejova(jsem z brna) a podle adresy ji nasla.Ale zabouchla nam pred nosem a nechtela se s nama bavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
21.11.13 10:45

@zizalkaaa pokud jsi opravdu odeslala notebook a ona to převzala a měsíc se nic nedělo, jsi z obliga. Ona bude muset dokázat, že převzala něco jiného a navíc i to, proč se měsíc neozvala. A klidně bych to vrátila tím stylem, že trestní oznámení pro podvod - poslalas noťas, paní po měsíci tvrdí, že ne. Nic nevracej, je to jen trik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4144
21.11.13 10:46
@zizalkaaa píše:
Ahoj holky mam velky problem a jsem uplne v prd… :nevim: Pred casem jsem prodavala notebook za 6000vc postovneho. Zasilala jsem ho pani na dobirku.Kdyz si balik vyzvedla me dosli na slozenku penize.Ale ouha. Zenska se ozvala ze chce vratit penize ze jsem ji oklamala ze v balicku nebyl notebook.(podotykam ze se ozvala az ted asi po mesici!)Co mam delat??jsem uplne zoufala 2 dny z toho nespim.Mam ji vratit penize??pry na me uz podala trstni oznameni.Muzu si to nejak zjistit jestli uz me udala nebo mam nakou sanci se branit? :( Dokonce jsem si s pritelem udelala vylet a za zenskou jela az do prostejova(jsem z brna) a podle adresy ji nasla.Ale zabouchla nam pred nosem a nechtela se s nama bavit

Já bych se obrátila na právnika…tady čuju nějakou patálii ze strany té dámy…nenechej to tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.13 10:46

@zizalkaaa jo a ještě dodatek - už jen to, že zabouchla před nosem svědčí o tom, že je to jen finta. Nereaguj. Pokud Tě kontaktuje pčr, vem sebou svědka, tedy chlapa, podáte vysvětlení. Nic víc. Neboj se toho :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
21.11.13 10:47

@zizalkaaa no tak kdyby se mi ozvala až po měsíci, tak bych se jen smála :lol: :lol: Co se týče trestního oznámení, z toho bych si hlavu nedělala, musí ti dokázat že tam ten notebok opravdu nebyl, to nedokáže takže má smolíka. A pokud by mě prudila dál, tak bych já podala trestní oznámení na ní, za pomluvu a obtěžování.

• Citovat
  • Upravit
14984
21.11.13 10:50

Po mesici uz je to leda tak na vysmani. Niceho se neboj, nemuzou na tebe.

Mas jeste podaci listek? Urcite na nem bude hmotnost balicku a kdyby nahodou chteli neco prokazat, tak by musela prokazat, co ji teda prislo v hhmotnosti toho notebooku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
21.11.13 10:50

A co paní tvrdi, ze tam bylo místo notebooku? Máš lístek z pošty? Je tam váha balíku, tak pokud tvrdi, ze tam nebyl, tak by váha neseděla. Ale je to divné se ozvat po měsíci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
21.11.13 10:52

Dobre dam na vase rady. Presto se bojim. Nedodala jsem ze mi neustale vyhrozuje naky chlap asi jeji pritel kumpan? nebo o tom nevi a ona mu neco nakukala? vyhrozuje ze manzelka chce zpet sve penize a bla bla taky mi porad pisi na email… a tak dale.Ja se z toho zblaznim.mam stach protoze hodnota veci presahla 5000kc to mi taky naznacila. Prvne jsem si myslela ze to vykradl treba postak nebo tak, ale to by se neozyvala prece az po mesici? :zed: Inu, skusim to nejak vyresit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
21.11.13 10:53
@Barusak78 píše:
A co paní tvrdi, ze tam bylo místo notebooku? Máš lístek z pošty? Je tam váha balíku, tak pokud tvrdi, ze tam nebyl, tak by váha neseděla. Ale je to divné se ozvat po měsíci :nevim:

listek z posty mam i vahu baliku.Pani netvrdi nic vubec mi neodpovida na otazky jen vyhrozuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
21.11.13 10:54

@zizalkaaa Nedělal bych nic. Je to směšný trik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.13 10:54
@zizalkaaa píše:
Dobre dam na vase rady. Presto se bojim. Nedodala jsem ze mi neustale vyhrozuje naky chlap asi jeji pritel kumpan? nebo o tom nevi a ona mu neco nakukala? vyhrozuje ze manzelka chce zpet sve penize a bla bla taky mi porad pisi na email… a tak dale.Ja se z toho zblaznim.mam stach protoze hodnota veci presahla 5000kc to mi taky naznacila. Prvne jsem si myslela ze to vykradl treba postak nebo tak, ale to by se neozyvala prece az po mesici? :zed: Inu, skusim to nejak vyresit :think:

tak dojdi na pčr, vytiskuté maily, důkaz o výhrůžkách a trestní oznámení. ono jim rychle sklapne. Buď stalking nebo vyhrožování a nebo pro podvod. Nedej se. Ono je fakt fuk, jakou to má hodnotu. Pokud jsi poslala noťas, máš od toho podací lístek, nemáš se čeho bát. Důkazní břemeno bude totiž na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
21.11.13 10:56
@zizalkaaa píše:
Dobre dam na vase rady. Presto se bojim. Nedodala jsem ze mi neustale vyhrozuje naky chlap asi jeji pritel kumpan? nebo o tom nevi a ona mu neco nakukala? vyhrozuje ze manzelka chce zpet sve penize a bla bla taky mi porad pisi na email… a tak dale.Ja se z toho zblaznim.mam stach protoze hodnota veci presahla 5000kc to mi taky naznacila. Prvne jsem si myslela ze to vykradl treba postak nebo tak, ale to by se neozyvala prece az po mesici? :zed: Inu, skusim to nejak vyresit :think:

Jestli Ti někdo vyhrožuje, tak to trestní oznámení podej ty.

Vykradení zásilky cestou je něco, co se stát může, ovšem za to zodpovědná nejsi. A pokud to dotyčná řeší po měsíci, obávám se, že má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
21.11.13 10:57

Skusim se zeptat na policii co se s tim da delat pripadne jake podklady si sehnat at uz to mam z krku. Nedovedu si predstavit ze tohle bude delat i pres vanoce a podobne. Takze zablokovala jsem ji na emailu a zmenim telefon.Ale bojim se nejhorsiho sotva slysim zvonek mam hruzu sem pres den sama doma s malou a bojim se chodit i nakoupit.(Maji moji adresu, byla psana na baliku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.13 10:58
@zizalkaaa píše:
listek z posty mam i vahu baliku.Pani netvrdi nic vubec mi neodpovida na otazky jen vyhrozuje.

pokud by zásilka byla např vykradená, měla se ozvat hned. Ani pak bys peníze nevracela, ale jí by se to vrátilo z pojištění zásilky (nebo Tobě a Ty bys vrátila peníze jí). Každopádně po měsíci to nemá váhu. A doporučuju Ti ještě jednu věc - zablokuj si v mailu jejich mail, ať Tě neotravují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.13 10:59
@zizalkaaa píše:
Skusim se zeptat na policii co se s tim da delat pripadne jake podklady si sehnat at uz to mam z krku. Nedovedu si predstavit ze tohle bude delat i pres vanoce a podobne. Takze zablokovala jsem ji na emailu a zmenim telefon.Ale bojim se nejhorsiho sotva slysim zvonek mam hruzu sem pres den sama doma s malou a bojim se chodit i nakoupit.(Maji moji adresu, byla psana na baliku).

vytiskni maily, pokud máš např sms a pod, tak jim to prostě ukaž. Oni mají m ožnost zažádat výpis účtu - hovory i smsky a to se dá sehnat dokonce i s textem, který pošleš, nebo Ti přijde. Ale to nech na pčr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák