Co pro sebe můžeme udělat doma?

414
5.6.12 16:05

Co pro sebe můžem udělat doma?

Na trhu jsou stovky přípravku na zkrášlení se, ale mě by zajímalo a myslím, že né jen mě jestli máte nějakou dobrou vychytávku kterou si doma připravíte sami aníž byste utratila stovky za kupované přípravky. Tak například:

1. domácí peeling na tělo - olivový olej a kafe, zahřejem v mikrovlnce a masírujeme si tím tělo, potom osprchujem. Krásně to zjemní a nádherně voníte…
2. peeling na obličej - pleťový krém např. s dětskou krupičkou
3. oplachování vlasů - natrhat si mladé kopřivý uvařit je nechat je vychladnout po umytí šaponem je tímto odvarem opláchnout.

Teď mě víc nenapadá, až si na něco vzpomenu tak sem zas něco přidám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
5.6.12 16:13

čistící a desinfekční pleťová maska - tvaroh,trocha mléka, med - na 30 minut
Na mastné vlasy - Na mastné vlasy platí kefír. Jednoduše ho vetřete do vlhkých vlasů. Hlavu pak zabalte na půl hodiny do ručníku a nakonec umyjte vlasy šampónem pro mastné vlasy.
Pro blondýny - odvar z heřmánku s citronem
Medová maska na vlasy - Med se zahřeje na vlažnou teplotu a vetře rovnoměrně od kořínků ke konečkům do vlasů, kde se nechá působit 3 - 5 minut. Poté se opláchne.

• Citovat
  • Upravit
6836
5.6.12 16:15

Ten peeling taky používám.Zkoušela jsem domácí náplast na černé tečky.Smíchá se lžíce mléka s lžící želatiny a dá se to na 10 vteřin do mikrovlnky.Po zaschnutí sloupneme a máme krásnou pleť :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
5.6.12 16:16

@zichisek
Ten kefír na mastné vlasy působí jak? Že vydrží vlasy déle nemastné nebo že při pravidelné aplikaci bude ustupovat aktivita mazových žláz?

• Citovat
  • Upravit
zichisek
5.6.12 16:39
@ncc1701 píše:
@zichisek
Ten kefír na mastné vlasy působí jak? Že vydrží vlasy déle nemastné nebo že při pravidelné aplikaci bude ustupovat aktivita mazových žláz?

Mě se po zábalu s kefíru vlasy mastí méně a až po delší době.
Hodně i pomáhá šťáva z citronu - reguluje tvorbu mazu a působí antisepticky.

• Citovat
  • Upravit
24379
5.6.12 16:55

na obličej-spařím si pytlík černého čaje,rozmačkám avokádo a smíchám s obsahem sáčku a masíruji a nechám tak 10 min.(čaj dodá kofejn a rozzáří obličej,co udělá avokádo nevím,ale prej je na obličej supr :mrgreen: )

• nebo jen čistý med,občas na pealing přidám krupicový cukr a masíruji(to mám nejrači,moc příííjemné)

na nohy-doporučuji!!!!!!olej(podle zásob,může byt oliváč,stačí bohatě obyč),do toho dooost krupicového cukru a může být vonný olejíček…dá se na chodidla a masiruje se.Kdo miluje masáž nohou tak bude toto opakovat často :) .Je to fakt paráda a ještě jsou pak nožky krásne hebký a po olejíčká voňavá.
na očí-dva vychlazené pytlíky černého čaje,nebo dvě nachlazené lžičky na váčky pod očima-super!
na probrání-může být jogurt(bílý),zakysaná smetana,tvaroh je asi nej.Nachladit a pak pěkně zabořit obličej
hydratace obličeje-klidně kondicionérem na vlasy natřít obličej a za chvilku opláchnout(toto moc nepraktikuji)

Snad se některá inspiruje :mrgreen: …toto používám já doma,když mám na sebe víc času :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.6.12 16:56

Tak já přidávám moji oblíbenou koupel/kůru na ruce. Nastrouhat na jemno jednu velkou mrkev dát do kastrůlku s olejem (nejlíp olivovej ale já používám obyč.)a přidám med - vše tak nějak podle oka (medu tak velkou lžíci) a zahřeju. Pozor abyste se nepopálily - přece jen jedná se o olej takže opatrně…a pak si ji dám do misky a ponořím ručky na jak chci dlouho. Po vyndání ruce jen oplouchnout vodu a nemýt mýdlem :palec:

A na unavené oči s kruhama mi 100% zaberou dva vatové tamponky namočené ve vstudeném mléce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
5.6.12 17:24
jééé bereš mi slova z úst.. bohužel se mi to často s mým raubířem nestává… :zed:
@verububu píše:
Můj oblíbený domácí recept :mrgreen:
Lehnout si do postele, spát a spát a spát - pro mě lepší než všechny masky na světě ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
5.6.12 20:03
@verububu píše:
Můj oblíbený domácí recept :mrgreen:
Lehnout si do postele, spát a spát a spát - pro mě lepší než všechny masky na světě ;)

To by byla krása.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
5.6.12 21:24

Holky, a něco na stažení pleti na obličeji, mám pocit uvadnutí :think: jo není mi 20 ;)

• Citovat
  • Upravit
24379
5.6.12 22:04
@Hodaka píše:
Holky, a něco na stažení pleti na obličeji, mám pocit uvadnutí :think: jo není mi 20 ;)

zkusila bych ten opravdu studený tvaroh a pak černý čaj smíchaný třeba s tím medem :think: …jako upřímně mě na toto nevím jestli pomohlo,ani maska z obchodu přímo na povadlou pokožku.dobrá krémy sice mám,ale zapomínám se mazat :mrgreen: …ale co mi fakt pomohlo tak byl DMAE,aspoň mě to tak připadlo,už si ho budu zas muset koupit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
5.6.12 22:10
@wildcherry píše:
zkusila bych ten opravdu studený tvaroh a pak černý čaj smíchaný třeba s tím medem :think: …jako upřímně mě na toto nevím jestli pomohlo,ani maska z obchodu přímo na povadlou pokožku.dobrá krémy sice mám,ale zapomínám se mazat :mrgreen: …ale co mi fakt pomohlo tak byl DMAE,aspoň mě to tak připadlo,už si ho budu zas muset koupit. :)

děkuju, zítra zkusím ten čaj s medem :think: snad nevrhnu :poblion: nesnáším med ;)

• Citovat
  • Upravit
24379
5.6.12 22:11
@Hodaka píše:
děkuju, zítra zkusím ten čaj s medem :think: snad nevrhnu :poblion: nesnáším med ;)

no hlavně to nejes :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
5.6.12 22:21
@wildcherry píše:
no hlavně to nejes :lol:

neboj :lol:

• Citovat
  • Upravit
5.6.12 23:27

olivový zábal na vlasy. Do vlhkých vlasů vetřít nahřátý olivový olej, zabalit do sáčku a do ručníku. 30min nechat působit a pak klasicky umýt šampónem. Vlasy budou lesklé a budou vypadat zdravĕ. !!! Jen se brzo mastí vlasy!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková