Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Na trhu jsou stovky přípravku na zkrášlení se, ale mě by zajímalo a myslím, že né jen mě jestli máte nějakou dobrou vychytávku kterou si doma připravíte sami aníž byste utratila stovky za kupované přípravky. Tak například:
1. domácí peeling na tělo - olivový olej a kafe, zahřejem v mikrovlnce a masírujeme si tím tělo, potom osprchujem. Krásně to zjemní a nádherně voníte…
2. peeling na obličej - pleťový krém např. s dětskou krupičkou
3. oplachování vlasů - natrhat si mladé kopřivý uvařit je nechat je vychladnout po umytí šaponem je tímto odvarem opláchnout.
Teď mě víc nenapadá, až si na něco vzpomenu tak sem zas něco přidám…
čistící a desinfekční pleťová maska - tvaroh,trocha mléka, med - na 30 minut
Na mastné vlasy - Na mastné vlasy platí kefír. Jednoduše ho vetřete do vlhkých vlasů. Hlavu pak zabalte na půl hodiny do ručníku a nakonec umyjte vlasy šampónem pro mastné vlasy.
Pro blondýny - odvar z heřmánku s citronem
Medová maska na vlasy - Med se zahřeje na vlažnou teplotu a vetře rovnoměrně od kořínků ke konečkům do vlasů, kde se nechá působit 3 - 5 minut. Poté se opláchne.
Ten peeling taky používám.Zkoušela jsem domácí náplast na černé tečky.Smíchá se lžíce mléka s lžící želatiny a dá se to na 10 vteřin do mikrovlnky.Po zaschnutí sloupneme a máme krásnou pleť ![]()
@zichisek
Ten kefír na mastné vlasy působí jak? Že vydrží vlasy déle nemastné nebo že při pravidelné aplikaci bude ustupovat aktivita mazových žláz?
@ncc1701 píše:
@zichisek
Ten kefír na mastné vlasy působí jak? Že vydrží vlasy déle nemastné nebo že při pravidelné aplikaci bude ustupovat aktivita mazových žláz?
Mě se po zábalu s kefíru vlasy mastí méně a až po delší době.
Hodně i pomáhá šťáva z citronu - reguluje tvorbu mazu a působí antisepticky.
na obličej-spařím si pytlík černého čaje,rozmačkám avokádo a smíchám s obsahem sáčku a masíruji a nechám tak 10 min.(čaj dodá kofejn a rozzáří obličej,co udělá avokádo nevím,ale prej je na obličej supr
)
na nohy-doporučuji!!!!!!olej(podle zásob,může byt oliváč,stačí bohatě obyč),do toho dooost krupicového cukru a může být vonný olejíček…dá se na chodidla a masiruje se.Kdo miluje masáž nohou tak bude toto opakovat často
.Je to fakt paráda a ještě jsou pak nožky krásne hebký a po olejíčká voňavá.
na očí-dva vychlazené pytlíky černého čaje,nebo dvě nachlazené lžičky na váčky pod očima-super!
na probrání-může být jogurt(bílý),zakysaná smetana,tvaroh je asi nej.Nachladit a pak pěkně zabořit obličej
hydratace obličeje-klidně kondicionérem na vlasy natřít obličej a za chvilku opláchnout(toto moc nepraktikuji)
Snad se některá inspiruje
…toto používám já doma,když mám na sebe víc času ![]()
Tak já přidávám moji oblíbenou koupel/kůru na ruce. Nastrouhat na jemno jednu velkou mrkev dát do kastrůlku s olejem (nejlíp olivovej ale já používám obyč.)a přidám med - vše tak nějak podle oka (medu tak velkou lžíci) a zahřeju. Pozor abyste se nepopálily - přece jen jedná se o olej takže opatrně…a pak si ji dám do misky a ponořím ručky na jak chci dlouho. Po vyndání ruce jen oplouchnout vodu a nemýt mýdlem ![]()
A na unavené oči s kruhama mi 100% zaberou dva vatové tamponky namočené ve vstudeném mléce ![]()
@verububu píše:
Můj oblíbený domácí recept
Lehnout si do postele, spát a spát a spát - pro mě lepší než všechny masky na světě
@verububu píše:
Můj oblíbený domácí recept
Lehnout si do postele, spát a spát a spát - pro mě lepší než všechny masky na světě
To by byla krása.. ![]()
Holky, a něco na stažení pleti na obličeji, mám pocit uvadnutí
jo není mi 20 ![]()
@Hodaka píše:
Holky, a něco na stažení pleti na obličeji, mám pocit uvadnutíjo není mi 20
zkusila bych ten opravdu studený tvaroh a pak černý čaj smíchaný třeba s tím medem
…jako upřímně mě na toto nevím jestli pomohlo,ani maska z obchodu přímo na povadlou pokožku.dobrá krémy sice mám,ale zapomínám se mazat
…ale co mi fakt pomohlo tak byl DMAE,aspoň mě to tak připadlo,už si ho budu zas muset koupit. ![]()
@wildcherry píše:
zkusila bych ten opravdu studený tvaroh a pak černý čaj smíchaný třeba s tím medem…jako upřímně mě na toto nevím jestli pomohlo,ani maska z obchodu přímo na povadlou pokožku.dobrá krémy sice mám,ale zapomínám se mazat
…ale co mi fakt pomohlo tak byl DMAE,aspoň mě to tak připadlo,už si ho budu zas muset koupit.
děkuju, zítra zkusím ten čaj s medem
snad nevrhnu
nesnáším med ![]()
@Hodaka píše:
děkuju, zítra zkusím ten čaj s medemsnad nevrhnu
nesnáším med
no hlavně to nejes
…
olivový zábal na vlasy. Do vlhkých vlasů vetřít nahřátý olivový olej, zabalit do sáčku a do ručníku. 30min nechat působit a pak klasicky umýt šampónem. Vlasy budou lesklé a budou vypadat zdravĕ. !!! Jen se brzo mastí vlasy!!!!!