Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@-Teri- píše:
To, že je spousta dětských skupin, táborů kroužků, kde žádné očkování mít nemusíš a ani se tě na něho nikdo neptá. Ale v plánu covid očkování je, aby si se bez něho nikdy nikam už nedostala. O tom se bavím. Je spousta lidí/dětí co ani být očkování třeba nemohou, další mají pro to svoje ruzné důvody proč nechtějí být. To bude v pořádku je tedy uplně vyloučit ze společnosti? Když nepostoupí X krát do týdne testy (před každým kinem, obchodem, kroužkem, školou, výstavou..) nebo několikrát do roko očkování?
Ale no tak, jennak jsem porovnaval test v praci a pri silnicni kontrole. A druhak vsechny oficiální zotavovaci akce musi očkování chtit. A za treti, ty co nemohou byt ockovani to resi, tak nevim, co je sem cpes?
@Popeladym píše:
No, Ty jsi hodně na. raná. Já s Tebou v mnohém souhlasím, ale.. Představ si, že to teda fakt bouchne a lidi vytáhnou do ulic. Víš, jak by to v tomto,, stádiu,, události nejspíš dopadlo? Nemyslím si, že bys to chtěla.
Ano jsem. Mám silný moralní základ a fakt už nedávám zaslepený lidi. Chápu, že ma každý nějaký názor, i to, že se někteří bojí, i to, že nemá cenu lidi o něčem přesvědčovat, že lidi si na to musí přít sami. Ale to lidi nevidí kam to celý směřuje a jak rychle? Jakto, že jim to nepřjde divný a ještě s tím souhlasí? To nevidí ty dopady jaký to má na ekonomiku, psychiku, život, na děcka, na planetu? To jim je to sakra jedno??
Jinak ano ať dají lidi najevo, že s tím nesouhlasí, to neznamená, že musí být agresivní a vyvolávat nepokoje. Zaprodaná armáda a policie mají stát na straně lidí, na straně spravedlnosti. A to co předvádí naše vláda je vlastizrada. A některým je to fuk. Proto jsem z toho špatná.. A já hlavně nechci žít v tomto režimu bůh ví jak dlouho.
@j.a.n.i1 píše:
Ale no tak, jennak jsem porovnaval test v praci a pri silnicni kontrole. A druhak vsechny oficiální zotavovaci akce musi očkování chtit. A za treti, ty co nemohou byt ockovani to resi, tak nevim, co je sem cpes?
Mě fakt nebavíš. Sorry.
@-Teri- píše:
Mě fakt nebavíš. Sorry.
A ja se zas tvymi prispevky celkem bavim.
@-Teri- píše:
Ano jsem. Mám silný moralní základ a fakt už nedávám zaslepený lidi. Chápu, že ma každý nějaký názor, i to, že se někteří bojí, i to, že nemá cenu lidi o něčem přesvědčovat, že lidi si na to musí přít sami. Ale to lidi nevidí kam to celý směřuje a jak rychle? Jakto, že jim to nepřjde divný a ještě s tím souhlasí? To nevidí ty dopady jaký to má na ekonomiku, psychiku, život, na děcka, na planetu? To jim je to sakra jedno??Jinak ano ať dají lidi najevo, že s tím nesouhlasí, to neznamená, že musí být agresivní a vyvolávat nepokoje. Zaprodaná armáda a policie mají stát na straně lidí, na straně spravedlnosti. A to co předvádí naše vláda je vlastizrada. A některým je to fuk. Proto jsem z toho špatná.. A já hlavně nechci žít v tomto režimu bůh ví jak dlouho.
Jo, v tom s Tebou souhlasím. Jedna věc ovšem je, jak by to být mělo, druhá ta skutečnost. Směřování se mi taky nelíbí, ale lidi to akceptuji skrze neviditelného nepřítele, z pocitu ohrožení zdraví a života. Apeluje se na ochranu blízkých. Nálada je taková, a lidi natolik rozdělení, že bych nepokoje nevylučovala.
@Popeladym píše:
Jo, v tom s Tebou souhlasím. Jedna věc ovšem je, jak by to být mělo, druhá ta skutečnost. Směřování se mi taky nelíbí, ale lidi to akceptuji skrze neviditelného nepřítele, z pocitu ohrožení zdraví a života. Apeluje se na ochranu blízkých. Nálada je taková, a lidi natolik rozdělení, že bych nepokoje nevylučovala.
To já sice taky ne, ale demonstrace mohou být i v klidu. Podle tebe je lepší tiše mlčet, přizpůsobovat se a krčit se někde v rohu hlavně nevybočovat? A já za ochranu svých blízkých považuju to, že se k sobě a bez omezení dostaneme, že budeme moct na výlety, za kulturou, na kroužky, do školy a hlavně volně dýchat. Na žití ve strachu, stresu, izolaci nevidím nic zdravého pro nikoho a každej, komu po tomto ročním týrání zbyl ještě kousek zdravého rozumu to vidí. Ale cití beznaděj, jelikož se bojí o práci, peníze a proto se pod výhrůžkama a dalším nátlakem podrobí. Nic se za ty dekády nezměnilo.
@-Teri- píše:
Mě fakt nebavíš. Sorry.
To napíše vždy když dojdou argumenty
![]()
@-Teri- píše:
Ano jsem. Mám silný moralní základ a fakt už nedávám zaslepený lidi. Chápu, že ma každý nějaký názor, i to, že se někteří bojí, i to, že nemá cenu lidi o něčem přesvědčovat, že lidi si na to musí přít sami. Ale to lidi nevidí kam to celý směřuje a jak rychle? Jakto, že jim to nepřjde divný a ještě s tím souhlasí? To nevidí ty dopady jaký to má na ekonomiku, psychiku, život, na děcka, na planetu? To jim je to sakra jedno??Jinak ano ať dají lidi najevo, že s tím nesouhlasí, to neznamená, že musí být agresivní a vyvolávat nepokoje. Zaprodaná armáda a policie mají stát na straně lidí, na straně spravedlnosti. A to co předvádí naše vláda je vlastizrada. A některým je to fuk. Proto jsem z toho špatná.. A já hlavně nechci žít v tomto režimu bůh ví jak dlouho.
Teri
, vis jak se Hitler dostal k moci, vis proc ho lidi volili?
Protoze RADIO. Nemci, kteri zili v predvojnovem Nemecku plnem problemu, nezamestnanosti, chudoby, utikali domu a zhypnotizovani poslouchali radio, z ktereho jim psychopat vymyval mozek, nabizel jim reseni a oni mu verili.
To je moc masovokomunikacnich prostredku a ta je stejna i dnes, nic se nezmenilo v dalsim storoci… Jak rekl jeden ekonom a filozof : " Dokud vic jak 50% lidi nevypne TV, nic se nezmeni".
Poznas „conformity eperiment Asch“? Kdyz vetsina bude kolem nekoho tvrdit nejakou naprostou volovinu, tak te volovine nakonec ten clovek uveri a bude tvrdit stejnou volovinu, aby zapadol, nevytrcal ze stada. Ne vsichni podlehnou, ale vetsina ano. Dalsi experimenty ukazali, ze tomu podlehne 80%. 80% lidli podleha manipulaci. Jen 20% lidi je rezistantni a bude tvrdit, ze cisar je nahy…
@My Melody píše:
Teri, vis jak se Hitler dostal k moci, vis proc ho lidi volili?
Protoze RADIO. Nemci, kteri zili v predvojnovem Nemecku plnem problemu, nezamestnanosti, chudoby, utikali domu a zhypnotizovani poslouchali radio, z ktereho jim psychopat vymyval mozek, nabizel jim reseni a oni mu verili.
To je moc masovokomunikacnich prostredku a ta je stejna i dnes, nic se nezmenilo v dalsim storoci… Jak rekl jeden ekonom a filozof : " Dokud vic jak 50% lidi nevypne TV, nic se nezmeni".Poznas eperiment Asch? Kdyz vetsina bude kolem nekoho tvrdit nejakou naprostou volovinu, tak te volovine nakonec ten clovek uveri a bude tvrdit stejnou volovinu, aby zapadol, nevytrcal ze stada. Ne vsichni podlehnou, ale vetsina ano. Dalsi experimenty ukazali, ze tomu podlehne 80%. 80% lidli podleha manipulaci. Jen 20% lidi je rezistantni a bude tvrdit, ze cisar je nahy…
Děkuji za hodnotný příspěvek
já vím, že jsou lidi zmanipulovaní a je to jako házet hrách o stěnu, ale přece jen, stále věřím..
@-Teri- píše:
Děkuji za hodnotný příspěvekjá vím, že jsou lidi zmanipulovaní a je to jako házet hrách o stěnu, ale přece jen, stále věřím..
diky. ![]()
Krize prichazeji, kdyz neco nefunguje… napriklad manzelstvi : prijde krize a bud se ti dva lide pouci a nastartuji vztah jinak, lepe, nebo ho pochovaji.
V zivote cloveka potkavaji krize, ktere ho muzou znicit, nebo naopak mu muzou ukazat, co dela spatne, aby veci zmenil.
Tak prichazeji i krize spolecnosti. Tato covid krize odhaluje, jak moc je nase spolecnost nemocna ( byla uz pred covidem )… bud se lidi pouci a skusi delat veci jinak, nepriklad zkusime neco delat s korupci, ktera zasahuje politiku, vedu, media…nebo se nepoucime a bude porad hur a hur, az bude vsechno prohnily tak, ze nebude dobre fungovat nic a zivot bude hnusnej a lidi se budou muset zamyslet a budou muset zkusit delat veci jinak a lepe. Mam pocit, ze jeste v tomto bode evidentne nejsme…vis co me pomaha? Jit do prirody, napojit se na zivot tam venku a kdyz koukam na trave do nebes, hned je ten svet krasnejsi a nakonec v takove chvili zacnu verit tomu, ze to dame, a ze se i z teto krize nakonec poucime a dostaneme. Ale jeste v tom bode nejsme ![]()
@My Melody píše:
diky.![]()
Krize prichazeji, kdyz neco nefunguje… napriklad manzelstvi : prijde krize a bud se ti dva lide pouci a nastartuji vztah jinak, lepe, nebo ho pochovaji.
V zivote cloveka potkavaji krize, ktere ho muzou znicit, nebo naopak mu muzou ukazat, co dela spatne, aby veci zmenil.
Tak prichazeji i krize spolecnosti. Tato covid krize odhaluje, jak moc je nase spolecnost nemocna ( byla uz pred covidem )… bud se lidi pouci a skusi delat veci jinak, nepriklad zkusime neco delat s korupci, ktera zasahuje politiku, vedu, media…nebo se nepoucime a bude porad hur a hur, az bude vsechno prohnily tak, ze nebude dobre fungovat nic a zivot bude hnusnej a lidi se budou muset zamyslet a budou muset zkusit delat veci jinak a lepe. Mam pocit, ze jeste v tomto bode evidentne nejsme…vis co me pomaha? Jit do prirody, napojit se na zivot tam venku a kdyz koukam na trave do nebes, hned je ten svet krasnejsi a nakonec v takove chvili zacnu verit tomu, ze to dame, a ze se i z teto krize nakonec poucime a dostaneme. Ale jeste v tom bode nejsme
Máš pravdu
já vždy dostanu naději, že bude líp, že se lidi probouzí a pak se podívám na vystrašený lidi kolem, na net a je mi zas smutno a nechápu, že je jim to jedno.. lidi se nikdy neponaučí, krize lidstava se stále opakují, čím dál rychleji a je jich čím dál víc a lidi jsou lhostejní, vysmívají se těm s jiným názorem, nalepukují je a zas si žijou ty svý životy, odstřihlí od sebe sama, hlavně, aby nad s sebou nemuseli moc přemýšlet a něco řešit. Já se zaměřujuna věci a lidi co mám ráda, snažím se užívat život i tak, čas od času to na mě dolehne..
@-Teri- píše:
Mě fakt nebavíš. Sorry.
A to píšeš, že máš silný morální základ? Vždyť se tu vůbec neumíš ani bavit. Co to je za odpověď, že tě ten člověk „fakt nebaví, sorry“.
@-Teri- píše:
Máš pravdujá vždy dostanu naději, že bude líp, že se lidi probouzí a pak se podívám na vystrašený lidi kolem, na net a je mi zas smutno a nechápu, že je jim to jedno.. lidi se nikdy neponaučí, krize lidstava se stále opakují, čím dál rychleji a je jich čím dál víc a lidi jsou lhostejní, vysmívají se těm s jiným názorem, nalepukují je a zas si žijou ty svý životy, odstřihlí od sebe sama, hlavně, aby nad s sebou nemuseli moc přemýšlet a něco řešit. Já se zaměřujuna věci a lidi co mám ráda, snažím se užívat život i tak, čas od času to na mě dolehne..
Na me taky, jeste asi tuplem, pokud je clovek citlivka jak ja. Z toho, co se deje, mi byva nekdy az do breku, ale pak jdu ven, do prirody, hlava se vycisti a hned je zas lip. ![]()
A taky mi pomaha udrzovat kontakty s lidmi, kteri vnimaji situaci podobne, ty vazby pak cloveku davaji silu, i pres ten tlak, aby clovek vnimal veci v souladu s „jednotnym myslenim“.
Příspěvek upraven 23.03.21 v 00:44
@-Teri- píše:
To já sice taky ne, ale demonstrace mohou být i v klidu. Podle tebe je lepší tiše mlčet, přizpůsobovat se a krčit se někde v rohu hlavně nevybočovat? A já za ochranu svých blízkých považuju to, že se k sobě a bez omezení dostaneme, že budeme moct na výlety, za kulturou, na kroužky, do školy a hlavně volně dýchat. Na žití ve strachu, stresu, izolaci nevidím nic zdravého pro nikoho a každej, komu po tomto ročním týrání zbyl ještě kousek zdravého rozumu to vidí. Ale cití beznaděj, jelikož se bojí o práci, peníze a proto se pod výhrůžkama a dalším nátlakem podrobí. Nic se za ty dekády nezměnilo.
Co myslíš, že by demonstrace změnila? Vůbec nic. Vždyť jsme to viděli. Já taky nechápu, co si představuješ, že můžeme změnit. Demonstrovalo se všude možně ve světě a pomohlo jim to v něčem?
@-Teri- píše:lidi to nevidí .. vymývají jim mozky dlouhodobě .. ty manipulace přes média jedou celý roky, ne až teď .. mají to velice dobře podchycený a připravený. A spoustě lidem tento stav vyhovuje a nedomýšlí následky. Ono i zdánlivě chytrý lidi, když je znáš tak vidíš, že jsou debilní .. ženou se jen za prachama, požitkama, co nejvíc si užít, sobci na entou .. a nemají často ani základní hygienický návyky. Nemají základní informace o ničem, o nic se nezajímají, nepřemýšlí .. a pak jim někdo nabulíkuje roušky, respirátory, desinfekce, mrazáky, mrtvoly a jedou. Ti jednodušší .. to chápu, ale oni to dělají i ti chytřejší
@-Teri- píše:vždyť demonstrace jsou .. ale ty opatření co dělají jako s těma o
@My Melody píše:
diky.![]()
Tak prichazeji i krize spolecnosti. Tato covid krize odhaluje, jak moc je nase spolecnost nemocna ( byla uz pred covidem )… bud se lidi pouci a skusi delat veci jinak, nepriklad zkusime neco delat s korupci, ktera zasahuje politiku, vedu, media…nebo se nepoucime a bude porad hur a hur, az bude vsechno prohnily tak, ze nebude dobre fungovat nic a zivot bude hnusnej a lidi se budou muset zamyslet a budou muset zkusit delat veci jinak a lepe. Mam pocit, ze jeste v tomto bode evidentne nejsme…vis co me pomaha? Jit do prirody, napojit se na zivot tam venku a kdyz koukam na trave do nebes, hned je ten svet krasnejsi a nakonec v takove chvili zacnu verit tomu, ze to dame, a ze se i z teto krize nakonec poucime a dostaneme. Ale jeste v tom bode nejsme
ona tahle doba s covidem funguje i na osobní rovině. Každému odhaluje jeho slabá místa, a je na něm jak se k tomu postaví. Třeba u obézních s cukrovkama, co se teď klepou strachem, že mohou zemřít.. ten Pollert to napsal dobře. Ten člověk si to může teď uvědomit, nebo dál spoléhat na ostatní. Že zdraví je zodpovědnost každého jednotlivce, sám za sebe. Já si také u sebe uvědomuji, v čem mám svázaný ruce a že je to moje zodpovědnost.. a tahle doba mi to nehezky ukazuje.
Stejně tak to, že vládnou psychopati.. to není náhoda, nedostali se tam ze dne na den. Spousta slušných lidí a chytrých politiku neřešila, nechtěli s tím mít nic společného a starali se samy o sebe. Psychopati a gauneři měli volné pole působnosti, a v tomto se jim nedá upřít houževnatost, píle.. manipulace s lidma, na tom pracují roky, desetiletí.. to není teď otázka jen covidu, připravovali se na to pěkně dlouho. Pracovali na tom. A proto je těžké ne-li nemožné teď někomu zmanipulovanému něco vysvětlit, jedním rozhovorem jedním přeposlaným článkem