Co s formulářem žádost o PPM?

20
10.6.14 12:16

Co s formulářem žádost o PPM?

Ahoj, dostala jsem od gynekologa žádost o peněžitou pomoc v mateřství. Ale před otěhotněním jsem studovala tudíž jsem se dočetla že mám nárok pouze na rodičovský příspěvek o který můžu zažádat až dnem porodu miminka. Chci se tedy zeptat co s tím formulářem co jsem dostala, jestli ho mám přesto někam odnést nebo jestli se vztahuje rovnou i na rodičovský příspěvek. Děkuji za odpovědi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
10.6.14 12:25

Odnes ho na OSSZ, tam ti dají lejstro, že nemáš nárok, a s tím lejstrem pak půjdeš žádat o RP.

• Citovat
  • Upravit
Lucie12345
10.6.14 12:31

@Dagmar92 taky nemám nárok na PPM, ale jen na rodičák. proto jsem ani žádné lejstro ohledně PPM nedostala, šla jsem rovnou bez ničeho na úřad práce, kde jsem si vzala formulář na žádost o rodičovský příspěvek, doma vyplnila a hotovo. opravdu nic na PPM nepotřebuješ. s sebou potom musíš přinést jen samozřejmě občanku a rodný list dítěte :) a vyplňují se (ale to nejspíš víš) příjmy všech osob, co žijí spolu v jedné domácnosti, bez ohledu na trvalé bydliště.

• Citovat
  • Upravit
20
10.6.14 12:36

@Lucie12345 děkuji, takže to můžu vyplnit klidně už teď ale řešit to až po porodu, teď nikam nic nemusím nosit? Nikde mi to totiž nebyli schopni říct :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie12345
10.6.14 12:53

@Dagmar92 stačí po porodu.. my jsme to řešili nějak 3 týden, co jsme byli z porodnice doma. Peníze se vyplácí vždy zpětně, takže ani nemusíte nijak chvátat, rozhodně je na to čas :) je jasné, že když si rodiče přivezou domů miminko, tak nemají myšlenky hned na to lítat po úřadech :D

• Citovat
  • Upravit
20
10.6.14 13:06

@Lucie12345 no právě toho jsem se obávala :D tak děkuji za info. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.6.14 13:23

@Lucie12345 No jo, jenže je spousta socialek, co ten formulář požaduje a rodicak bez toho nevyridi. U nás ho třeba po me vyzadovali.

Zakladatelko, pokud se nechcete pak na sociálce hádat, tak si ho schovej a nech potvrdit na OSSZ, že nemáš nárok na PPM. Je možnost, že to budou chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie12345
10.6.14 13:28

@Fima aha, tak jo to je možné no… asi je to o lidech.

• Citovat
  • Upravit
29436
10.6.14 16:34

@Lucie12345 No právě. A pak se někde dohaduj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie12345
10.6.14 21:27

@Fima já když jsem si byla ten rodičák vyřizovat, tak se mi to povedlo až napotřetí. na těch úřadech se nikdo s nikým nebaví a v podstatě, na co se nezeptáš, to ti neřeknou, takže jsem pokaždé něco neměla a lezla tam fakt třikrát :D než by všechno řekli jasně hned napoprvé.. ušetřilo by to čas oběma stranám. no jsem ráda, že už máme veškeré papíry z krku :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex