Co se skrývá za nechutí k sexu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
20.6.26 09:00
@Diagnoza2 píše: Více

Ale on nějaký je, jen ne tak často, jak by si zakladatel představoval.

• Citovat
  • Upravit
Ephemeral
20.6.26 09:03

Zakladatel psal, že sex provozují. Asi se mu nelíbí frekvence a to, že žena není iniciativní, dost pravděpodobně mu jen „podrží“ bez zájmu. To mu vadí, ale to jen jen moje spekulace a vaření z vody, na základě toho, co tu psal.

• Citovat
  • Upravit
2074
20.6.26 09:04
@Venetia píše: Více

Takže budu lhát, mlžit a gaslightovat (ty jsi tak špatný/á furt mě tlačíš do svatby/dětí/hypotéky/sexu), abych nemusel dělat co nechci a zároveň se nerozpadl vztah, který z nějakého důvodu(nejspíš z pohodlnosti) chci. To je super přístup. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
20.6.26 09:09

Jenže problém s tímhle přístupem je v tom, že sex není něco, na co máš nárok. Samozřejmě to svým způsobem není ani to starání se o domácnost a další věci, ale tak předpokladem je, že dospělý člověk by měl pečovat o svůj domov, to není nic extra.
Ty a další neuspokojení pánové to poněkud podáváte tak, že sex jsou nějaké manželské povinnosti. Samozřejmě to tak dlouhá staletí bylo, že si muži u svých žen ten sex nárokovali, a ty jim musely podržet, protože jinak by jim manžel dal jednu držkovou nebo by se mohly rozloučit s už tak chabým životním komfortem :) Jenže doba se naštěstí (pro ženy) změnila, ale někteří pánové si toho ještě nevšimli a diví se, co si to ta zlá žena dovoluje s nimi nespat.
Ono těch hlavních důvodů bývá až na výjimky opravdu jen pár - 1) muž ji už nepřitahuje nebo ji vysírá, 2) sex s ním ji neuspokojuje, 3) má sex jinde 4) nebo má sama nízké libido a prostě to nepotřebuje. Opravdový zdravotní problém se podle mě u sexuchtivých lidí komunikuje nejsnadněji, protože ty to
trápí samotné a většinou to chtějí řešit.
Holky tady do vás ty důvody valí horem spodem a někteří to pořád ne a ne chápat. Prostě za mě chlap, který při sexu nemyslí jen na sebe a dělá to ženě tak, jak chce ona sama, až na opravdové výjimky ten sex má, protože kdo by sakra nechtěl kvalitní sex :nevim: Ale ta ješitnost je sfině, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.26 09:18

No ja jak sem rikala mam “podobnou” situaci akorat s chlapem. A vim, ze je to frustrujici. Akorat to nemusim resit kdyz mi 50+ ale mam 30. A rozum rika, ze kdyz citim a vidim, ze se nic nezlepsuje, tak to opust. Nechci se ocitnout v 50ce kdy si budu rikat, ze jsem promarnila nejhezci leta.
Ja jsem otevrena k diskuzi, ale oba musi nad tim pracovat to je teda fakt. Kdyz ja ted potrebuju vic jistoty, tak mi ji musi proste dat a nenechat to plout nebot jsem uz nejaky patek spolu a uz to nejak dame dalsich 5let spolu. A ja se tu jdu anonymne zblaznit ve skupine, kde resime takove veci.
Ja jsem si rekla, ze je to cca mesic co to dusim v sobe, to zrnko do me dal sam partner, ze neco je jinak (pak samozrejme vjel do starych koleji, ze nic se nestalo) ale ja to ted v hlave mam. Takze dnes a nebo zitra bude dalsi konverzace co s nama dal. A je mi uz i jedno, ze mame na vyroci domluvenou dovolenou a dalsi plany. Neni to ironicke, tyden pred vyrocim se rozejit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40477
20.6.26 09:19
@KKubula píše: Více

Bylo by to ideální, pozvat sem zakl. paní.
Za mě i přínosnější, než navštěvovat nějakého manželského poradce.

Protože spousta lidí, i já, má problém se někde otevřít anebo si i dokonce stěžovat, protože byli celé dětství, doma a i ve škole, vychováváni v tom, že všechno se musí zvládnout a stěžovat si na něco je špatně a že všude je něco a vždycky může být hůř :)

Mohlo by jim to velice pomoct, kdyby sem paní napsala svůj pohled na věc, obávám se, že to bude něco ve smyslu, jak jsem psala, rozdílné pojetí top sexu a paní se raději přizpůsobí.
Možná bychom se dozvěděli, že ji to občas bolí, když na ni manžel spěchá anebo má i nemístné poznámky na její vzhled atd.

Ale že jinak je s ním ok a nechce se rozvádět, ráda by s ním byla dál, akorát že chut na sex už nikdy nebude mít jako ve dvaceti nebo třiceti, když je, jak zakl. psal, po menopauze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2142
20.6.26 09:22

Počkej, asi jsi nečetl všechno. To jsme si taky mysleli, že sex nemají, ale nakonec z něj vylezlo, že to tak není. Chtěli jsme vědět, v čem je teda problém, ale on se zmohl jen na metaforu, že jeho žena raději padne hlady, než aby si vzala něco k jídlu. Takže možná sexu není dost? Nebo chce, aby žena sama začala? To se asi nedozvíme, se zakladatelovou neschopností komunikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2074
20.6.26 09:25
@WhiteCrow píše: Více

To asi pleteš hrušky s jablka. Respektive z mého sex je důlezitá součást vztahu, o které by měli partneři komunikovat q to jak o tom že bude tako o tom že nebude, děláš „muži si myslí ze na to mají nárok“. Někteří ano, já ne, píšu to dost jasně a ty používáš argumentcni faul šikmou plochou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107142
20.6.26 09:28
@free333 píše: Více

A tak to taky většinou je.
Jako kdybys psala o mně :D
Ranní sex je otrava a nějaké slovní vyzvy bez ničeho, zrovna vášeň neprobouzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107142
20.6.26 09:29

Už tu jednu, kde se víceméně nic jiného neděje mají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107142
20.6.26 09:34

Podle mne v tom, ze sex nebyl, pak to nějak vyhrotili, že to ještě zkusí, ale ani jeden neumí přijít první a zakladatel očekává vášnivé projeveni touhy, aby to šlo od ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3845
20.6.26 09:34

To, že to je důležitá součást vztahu a to, že to není nic nárokovatelného, se ale přece nevylučuje ;) K řešení situace člověk musí 1) změnit svůj přístup k sexu 2) snažit se v sexu udělat dobře primárně partnerce a ne sobě 3) KOMUNIKOVAT JAKO DOSPĚLÝ ČLOVĚK 4) v případě nulové změny rozchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37388
20.6.26 09:39
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Ne, mají mu radit tí, co něco podobného prožili a vědí, jak to řešit anebo že to žádné řešení u konkrétních lidí nemá. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37388
20.6.26 09:44
@WhiteCrow píše: Více

A třeba ne, minimálně to podle Tvých příspěvků nevypadá, pokud ovšem tím zařízením se nemyslíš to, že si sex zařizuješ sama. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107142
20.6.26 09:46

Aktuálně u něj problém je hlavně to, že nechodí sama s touhou po něm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...