Co se stalo s vývarem. Kuchařka začátečnice

Anonymní
11.10.24 21:53

Co se stalo s vývarem. Kuchařka začátečnice

Holky pomoc. 😁 můj první hovězí vývar začala jsem ho vařit až v šest a v devět ho vypla. Nechala vychladnout, a na internetu jsem se dočetla, že když dám hrnec do dřezu ze studenou vodou tak vychladne rychleji. Jenže po pár minutách se mně jakoby vysrazilo něco bílého a trošku mastného napovrchu. Teď nevim jestli jsem to nepokazila a co to je.
Dodělat se zeleninou ho chci až zítra ráno🤦 😁 😁

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.10.24 21:58
@smile_xxx píše: Více

Z masny koupené hovězí maso přimo na polévku, kosti i kůže tam byla

• Citovat
  • Upravit
31291
11.10.24 22:01

Me to prijde jako tuk. :nevim: jako obecne, to, ze to rychleji zchladis, nijak vyvaru neuškodí, takze at je to cokoliv, nebude to nic špatného. Muzes to zkusit, v jinem mensim hrnci, znovu zahřát, kdyz to zmizí, je to tuk.
Jinak ja kdyz chci neco rychleji zchladit, hážu to za okno v tomhle počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
11.10.24 22:02

Hovězí kůže tam určitě nebyla ;) a to bílé bude nejspíš tuk, až to zítra zahřeješ, rozpustí se a budeš mít na polévce mastná oka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149320
11.10.24 22:04

To nic, to je tuk. To se ti zase rozehřeje a bude to v pohodě. Nebo jestli ho tam nechceš, můžeš za studena odebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
11.10.24 22:05

Jestli můžu poradit, priste do toho hrnce hoď jednu cibuli, omytou, ale i s tou hnedou slupkou, bude mit lepsi chut i barvu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
11.10.24 22:15

Jak psaly holky, bude to tuk. :) Možná je to zbytečná rada, ale když jsi ho dnes dovařila a ochladila a zítra ho budeš celý znovu ohřívat, abys ho dodělala se zeleninou, tak potom už bych ho moc dlouho neskladovala. Nejlépe aby se zítra dojedl. Jinak by mohlo být maso další dny už zkažené. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6105
11.10.24 22:17

Já si taky myslím, že je to tuk…
Z masnějšího masa to dělá běžně.
Po zahřátí zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
11.10.24 22:28

Vysrážený tuk. Jestli nechceš mít polévku ľoo zahřátí mastnou, seber ho pryč lžící.

• Citovat
  • Upravit
5975
12.10.24 00:00

Je to hovězí lůj. To se ti rozehřeje, to je v pořádku. A do zítra se ti určitě nezkazí, ani do pozítří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
12.10.24 05:46

Zbytečně dělat na dvakrát. Zeleninu bych dala již při vaření teď, vyndala a obrala maso a zítra už rovnou jedla 😁. Pokud jsi si jistá, že se sní celý hrnec, tak ohřát celý, jinak jednotlivé porce v mikrovlnce nebo menší množství v menším hrnci…

Nudle mohou být taky uvařené předem.

Pokud to bylo z časových důvodů, tak chápu, ale přijde mi škoda to vařit na dvakrát.

Jinak to bílé je tuk a já mám na polévce někdy druhý den z lednice i celou jednolitou vrstvu, většinou v tvrdém stavu pak odstraním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9143
12.10.24 07:12

Vypadá to na tuk. Vývar se má cedit přes plátno správně (např. přes bavlněnou plenku). Takhle to dělaly poctivě naše babičky. Tím zůstal krásný, čistý vývar. Já se s tím taky nepářu a cedím přes sítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
12.10.24 17:01

Urcite je to ok.
Ravdepodobne jen tuk, můžeš ho precedit. Teoreticky tam muže byt i vyseazena bílkovina- ta by byla ale spis hnědá.
Zítra si orestuj zeleninu, zalij horkym vývarem a krátce povar. At zelenina není jak blato, ale hezky na skus.
S trvanlivosti ti to nic neudělá. Rychle zchlazeni naopak trvanlivost prodlužuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí