Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nesnášela jsem, jak každá ženská, ať už v rodině, nebo třeba v MHD, pocítila při pohledu na mě nepotlačitelnou potřebu podělit se o vzpomínky na svůj vlastní porod (nebo porody) včetně detailního a někdy i velmi intimního popisu - a ještě si myslely, že mi tím prokazují službu. ![]()
@Bersaba souhlas.. a mě ještě namíchlo dodané věta.. No holka počkej, pak uvidíš…takové to.. no počkej ty naivko..
Tak mě vytáčí snad jen oslovení „mamčo, mamino“ a podobný, jinak jsem v poho ![]()
@MartinaV89 píše:
A nesnášela jsem, jak mi každý sahal na břicho!!
Taky tak, tohle jediné mi vadilo ![]()
Tak já jsem to udělala tak, že jsem si koupila krásné tričko a nechala jsem si tam natisknou nešahat a blbě se neptat. A světe div se zabralo to. Páč u druhého těhotenství ho taky nosím a nikdo se a nic neptá a nikdo na mě nešaná.
No a na co bys asi chtěla, aby se tě lidé ptali? Věř, že je to pouze slušnost, protože většinu, snad kromě rodiny odpověď ani nezajímá. V každé životní roli se ptají na něco jiného. Na svatbu, na těhotenské břicho, na děti, kočárek, na školku, na školu, na dovolenou, na práci, na důchod atd. Když potkám známou, kterou po dlouhé době vidím s pupkem, tak by mě bylo trapné se nezeptat, připadalo by mě, že její stav ignoruji. Takže ženy nedělejme z toho vědu, navíc každá už rodila, takže rada, nebo zážitek, jak to měla ona, je taky snad normální. Takže během života přijdou v určitých etapách stejné otázky.
Mně kecy typu : Jéé, ta máš ale břicho a to se máte na co těšit, už se nevyspíte a všechno se změní atd atd. Já tvrdila, že změní, ale k lepšímu a kdybych nevěděla, co od toho čekat, tak si miminko asi nepořizuju. Ke konci těhu už mě to doslova ubíjelo. A musím říct, že pořídit si mimčo, je to nejlepší rozhodnutí v mém životě ![]()
Jedna veta: už víte co to bude?
odpovídala jsem, ze vim, ze to bude dite a prala bych vám vidět ty kysele obličeje… ![]()
Přenášela jsem obe deti, obe ctyrkilove, ja buben jak s trojcatama a veta: tak co?
A pak prevoneni chlapi, bezdomovec mi v tramvaji vadil min nez navonenej chlap, to bych ![]()
@xFelli píše:
Tak mě vytáčí snad jen oslovení „mamčo, mamino“ a podobný, jinak jsem v poho
Nápodobně a to mne točí jestě teď, kdy je dětem 11 a 6 let…kdyz mne dědek na parkovišti tituluje maminko ![]()
@jenika1 píše:
navíc každá už rodila, takže rada, nebo zážitek, jak to měla ona, je taky snad normální.
Fakt ti přijde normální, že cizí ženská v tramvaji zmerčí tvoje břicho a musí ti jít vyprávět, jak sama před patnácti lety rodila dvojčata?
![]()
Ahojky, já jsem vysloveně nesnášela, když jsem byla ještě v práci a všichni tam chodili s chřipkou atd…dala jsem hned vědět, že jsem těhotná, protože mám problémy s nízkou imunitou a vůbec se zdravím a prosila jsem je, aby za mnou nechodili, když jsou nemocní. A ta ignorace mě vytáčela, musela jsem sedět dvě hodiny vedle ředitele, který měl chřipku jak hora, prskal na mě a kašlal, protože prostě musel mít hotovou finanční prognózu. Já to do pár dní chytila taky.
Taky mě dostává věta: „teda, vy jste si dali načas.“(je mi 35) a „to víš, ve dvaceti bys to snášela a líp.“ ![]()