Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi otázky…kolik jsi přibrala, pohyby, jídlo, ale nejvíc jak dlouho jste se snažili??? čekám už jen v jaké poloze si myslíš, že jsi otěhotněla? ![]()
„A kdy budeš rodit“, „ty máš ale takové velké břícho“,ty máš ale malé bříško"
Když takřka cizí lidé měli potřebu mi osahávat (hladit) břicho…(sousedi v baráku, rodiče ve školce atd…) Fakt toto nechápu…i vlastní máma se ptala, jestli může…a oni? Ještě teď mám osypky, jen si vzpomenu…„těhotná je veřejný majetek, sáhněte si“ ![]()
@Netrpělivá píše:
„Bylo to plánované?“ (Při pátém dítěti.)
Kdy bude druhé…??? (mám jedináčka)
Ahoj. Je fakt, že když od manžela slyším „co malej, kope?“ Tak bych ho nejradši kopla taky.
![]()
Taky skvělá otázka je: Proč nechceš rodit císařem?
Mě vytáčelo první 3 měsíce naprosto vše
chlap, že existuje, dítě, že existuje, všichi kolem, že existujou
protivná jsem byla i sama sobě.. teď je klid, dšsím se co příjde s posledním trimetrem a pak v 6nedělí ![]()
Já jsem nenáviděla: No ty jsi ale pořádná mamina!
A nesnášela jsem, jak mi každý sahal na břicho!! ![]()
Tak z poznámek ještě Dřív ženský odrodily při práci na poli; Dnešní ženský nic nevydrží; Už ti popraskalo břicho?; A to ti ta prsa ještě vyrostou? Vy opravdu nevíte, co to bude, jste normální? A pak taky líčení hororových porodů od ženských, kterých jsem se na nic neptala a rozhodně jsem nechtěla slyšet, jak hluboko měl doktor ruce, kolik měly stehů a jak dlouho se dávaly do kupy.
Jinak jsem si těhotenství užívala a nenechala si ho zkazit, teď čekám druhé a mám mnohem horší nevolnosti, ty jsou nepříjemné, ale pořád si říkám, že dokud neležím někde na kapačkách v nemocnici, tak je to výborný. Jo a chybí mi spaní na břiše.
Zakladatelko brzy ještě přibude otázka…ty ještě nerodíš? Kdy už porodíš? ![]()
„pockej az budes rodit, strasne to totiz boli“ ![]()
a jinak me stvaly natekle nohy… ![]()
Nejez přibereš moc… to mi přijde divné říkat těhotné, kdy kg navíc v této době nevadí..
Dodám věta pronesená, když jsem si něco vzala ![]()
Ahoj. Jsem v 34.tt a čím víc se blížím cílové rovince (porod), tím víc ubývá sil a stávám se protivnou a podrážděnou osobou. Cca 2 týdny jsem doma a už mi asi z toho hrabe. Jistě ten pocit znáte. Zajímá mne, co vám v těhotenství nejvíc lezlo na nervy?
U mne na celé čáře vyhrávají otázky mých blízkých typu:
1. Co malej, kope tě?
2. Kolik jsi přibrala?
3. Jedla jsi něco?
4. Teda, ty máš velký břicho - nemáš tam dvě?
Díky za vaše postřehy.