Co vás přesvědčilo mít děti, když jste je nechtěli?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.11.25 16:13

Já jsem strašně dlouhou dobu děti nechtěla a teď jsem těhotná. Když mi bylo 21-23, chodila jsem s partnerem o 12 let starším, který si děti moc přál. Zároveň se taky ale pořádně o nic nestaral. Věděla jsem, že je nechci, naštěstí jsem se nenechala do ničeho ukecat.

Kolem dvaceti jsem studovala, cestovala jsem, později jsem žila několik let v zahraničí. Chtěla jsem poznávat svět, lidi, vyzkoušet různá povolání a různé věci, učit se, poznat život. Kolem 30. roku jsem se s novým partnerem usadila v ČR a postupně jsem zjistila, že jsem se profesně dostala tam, kde chci být, vyřešili jsme nějak bydlení a splnila jsem si hodně svých snů. Partner si moc přál dítě a já jsem si vlastně řekla „Proč ne?“ Nějak jsem už nechtěla jen žít sama pro sebe, chtěla jsem začít novou kapitolu. Zároveň jsem to ale pořád já - děti mě obecně moc neberou, ve veřejném prostoru se jim snažím vyhýbat, dětské fotky či hadry mě nechávají chladnou, nesnáším slova typu „mimisek“ atd. Přesto vím, že své dítě budu milovat a budu se snažit mu být dobrou mámou.

Nicméně - pokud děti nechceš, nenuť se do toho. Neměla by sis pořídit děti jenom kvůli partnerovi. Byla jsem ve stejné situaci a teď jsem ráda, že jsme se s expartnerem rozešli, kdybych se tehdy nechala ukecat, byla by to katastrofa.

• Citovat
  • Upravit
34103
11.11.25 16:14
@taconemájméno píše: Více

A proč si chceš takového chlapa brát? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
11.11.25 16:21

Nechceš děti, neměj je. Jen bych ti ovšem ráda řekla, že na 90% se to třicítce zlomí a ty děti chtít budeš. To je takový standardní průběh. Zažila jsem to na vlastní kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.25 16:24

Přesvědčil mě věk a partner.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.25 16:31

Kamarádku přesvědčil manžel. Taky nikdy nechtěla děti, byla o tom hluboce přesvědčena. Pak potkala svého manžela a svět začala vidět jinak. Mají jedno dítě. Ona už další nechce, on by chtěl. Dítě měla po hodně po 30. Jemu bylo skoro 40.
Partneři se musí v tohle sladit, jinak to nedělá dobrotu. Pokud nespáří je lepší odejít

• Citovat
  • Upravit
7355
11.11.25 16:50

Ve 22 letech jsi v jiné etapě, než Tvůj partner. On si dozajista užil SVÁ mladá bezstarostná léta a teď ve svém věku cití nebo je okolnosti, rodinou, řečmi, dětnými kamarády, spolupracovníky atd „tlačen“, aby žil jak se patří, tzn. manželka + dítě/děti.
Ty jsi tou fází, kterou on má již za sebou, ještě neprošla. Třeba se za několik let Tvůj pohled změní, třeba ne. Je to Tvůj život, jaký si ho uděláš, takový bude.
Od koho je ten tlak, že bys měla to a to??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30325
11.11.25 16:52

Já jsem děti chtěla, ale mám kolem sebe dvě kamarádky, co děti nechtějí. Obě mají moc rády zvířata. U jedné si říkám, že by asi děti zvládla a měla by je ráda, druhá by je měla na x té koleji za hromadou psů, tam je jediné dobře, že se rozhodla mít pouze psy. A co za mě každého volba a pokud ses rozhodla, že toto nechceš, tak nemusíš.

Nyní o tomto tématu čtu knihu Jalová. Jsem zvědavá, jak to dopadne, ale hlavní postava je na tom jako ty, děti nechce, porodu se bojí, ale otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
11.11.25 16:58

A už jste dořešili pozvání/nepozvání sestry na svatbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36212
11.11.25 17:12

Jedno dítě už doma máš. S takovým exemplářem bych dítě taky nechtěla ani za zlaty tele.
A mimochodem rodila jsme 3× a nic vytahanyho nemám a tlustá taky nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34103
11.11.25 17:32
@Evka156 píše: Více

Taky sis vsimla ze je to ona? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
11.11.25 17:35
@taconemájméno píše: Více

A tvuj partner vi, ze deti nesnasis? To je asi zasadni otazka. Na rovinu, muze se to u tebe zmenit, ale je nesmysl mit o tolik let starsiho partnera zrovna v tomhle veku. Ze on dite chtit bude, se dalo predpokladat. Kdyby ti bylo 35 a jemu 46, taky by to asi bylo jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
11.11.25 18:18

Pokud opravdu vážně víš, že děti nikdy chtít nebudeš, tak je to asi jasné.. Ale záleží, kolik ti je. Já si někdy po dvacítce začala uvědomovat, že bych děti jednou v daleké budoucnosti chtěla. Že už je čas mě přesvědčil věk a úmrtí v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16489
11.11.25 18:19

Zkusenost má kamarádka. Dite nikdy nechtela, partner mel deti jiz temer dospělé, dalsi dítě nechtel. Co více si přát? Příroda byla mocnější a ona mela pozitivni tehotensky test. Probrali to ze všech stran, ze si teda dite nechají. Dneska jsou oba spokojeni a ona uznala, o co by jinak přišla, ze by nevěřila, jaky je to krásný byt máma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
11.11.25 18:50

Kdybych dítě nechtěla tak by mě nepřesvědčilo opravdu nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13267
11.11.25 19:00

Ty, které děti nechtějí, by ne mít neměly. Jsou tu diskuze těch, které podlehly tlaku okolí a není to hezké čtení. Žádné dítě si nezaslouží být nechtěné. A podepíše se to na každém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí