Co znamená být špatná matka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1124
28.2.21 09:17

@Janadel přesně tak, ono říct “broučku paní říkala ahoj, teď bys měl říct dobrý den” je těžko traumatizující zážitek, pokud k tomu nenásleduje řev a facka.

Ta mě je špatná matka (kromě těch jasných příkladů předtím) osoba, která neustále hodnotí jiné rodiče a sama má patent na rozum a ví nejlíp jak vychovávat nejen své, ale i cizí děti.

Přijde mi to extrémně toxické. Není to soutěž o nejlepšího rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.21 09:27
@lucenka píše:
Z. eho pohledu ano. Přijde mi nechutný, když vidím ženskou, jak kouří cigarety před dítětem.

No tak jsem nechutná, přesto si dovolím říci, že se dětem věnuji, starám se o ně, zabezpečuji a dělám vše pro to, aby měly hezké dětství. Pokud nechutnost matky stojí a padá na tom, zda kouří, tak polovina matek je nechutných.

• Citovat
  • Upravit
10032
28.2.21 09:29

Když pominu extrémy, tak pro mě je špatná matka moje tchyně. Zajímají ji akorát mimina, ale o větší děti se nestará a myslí jenom na sebe. :nevim:
Ale pro spoustu lidí jsem špatná matka i já, protože jsem nebyla 3 roky ani s jedním dítětem na rodičovské. Jde o úhel pohledu a o to, v jaké společnosti se nacházíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.21 09:37

Mně ještě jako špatná matka, kromě toho přede mnou zmíněného, je ta, co upřednostňuje jedno dítě před ostatními (nadržování). Zažila jsem na vlastní kůži být ta upozazděná a není to nic příjemného. Kolik dní a nocí jsem kvůli tomu probrečela. Ono není úplně fajn, že v obchodě se kupuje jen, co jí to,,hlavní " dítě, vaří se jen, to co jí to dítě, vybírají se výlety jen dle potřeby toho dítěte, vkastni narozeninový dort vybírá se dle názoru onoho dítěte atd. A není pravidlo, že to,,hlavní " dítě je nejstarší. Jen si prostě tu matku něčím získal a ona si ani sama neuvědomuje, že mu nadržuje, ale ostatní děti to vnímají a vytvářejí si k tomu dítěti nenávist.
(Prosím zanechat anonym, osobní informace)

• Citovat
  • Upravit
15113
28.2.21 09:37
@Anonymní píše:
Díky moc, tohle už jsou extrémy. U mě je myšleno spíše to, že nemyslím nonstop jen na dítě a nezapomínám i na sebe - nehraju si od rána do večera, půjčím klidně tablet na pohádky, vypiju si v klidu kafe.. nechci mít rozmazlené dítě, takže nemám problém něco zakázat, okřiknout, výjimečně dát i na zadek.

Proč tady proboha pořád řešíte to samé? Napíšete nějakou ptákovinu a čekáte na to, že všichni napíšou né super, kdepáák, všechno je ok a podobně. Chceš poplácat po zádech za to, co dávno sama víš? Plác, plác.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.2.21 09:52
@Anonymní píše:
No tak jsem nechutná, přesto si dovolím říci, že se dětem věnuji, starám se o ně, zabezpečuji a dělám vše pro to, aby měly hezké dětství. Pokud nechutnost matky stojí a padá na tom, zda kouří, tak polovina matek je nechutných.

Dáváš jim vzor, že je normální, ničit si zdraví. Ale každá na to máme jiný pohled. Podle mého, kouřit v dnešní době před ditetenz, vhodné není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.21 12:14
@boball píše:
Proč tady proboha pořád řešíte to samé? Napíšete nějakou ptákovinu a čekáte na to, že všichni napíšou né super, kdepáák, všechno je ok a podobně. Chceš poplácat po zádech za to, co dávno sama víš? Plác, plác.

Opravdu to tak nebylo myšleno, chtěla jsem nezaujaté názory napříč sociálními vrstvami, protozě já si přijdu jako matka asi OK, kamarádky mi to logicky potvrdí, ale pak se dennodenně potýkám s tím, že mi matka vyčítá, že jako máma já stojím za hov. o (blíže neumí specifikovat, prý se dítěti nevěnuji dost). Je pravda, že některé věci tady zmíněné se mě týkají, třeba ten tel a pc, kouřím před dítětem. Ale zase, kdy je to ještě ok a kdy už za hranou?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.21 12:16

@boball ještě k těm cigaretám - nejsem z vrstvy, kdy peníze na cigára jsou vždycky a na dítě už ne, materiálně máme dostatek

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.2.21 14:07
@Anonymní píše:

Polovina :nevim:? Nevím, v jaké skupině maminek se pohybuješ, ale kolem mě je tak jedna kuřačka z třiceti.
Dobrý příklad to rozhodně není, nechci tím říct, že jsi špatná matka, ale při každé puse svému dítěti smrdíš, tomu věř. A jsem bývalý kuřák, tak vím, o čem mluvím. Přestala jsem právě kvůli dětem.

• Citovat
  • Upravit
6534
28.2.21 14:22

Příspěvek upraven 13.11.21 v 17:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
28.2.21 21:25

Matka, co nekojí.
Matka, co krmí sklenickama a nepestuje vlastní bio zeleniny. Nezná puvod masa a vše, Cl dítěti dá.
Matka, co používá chemii jako jslu jednorázové plenky. Nejede bezplenkovku, nebo alespoň látkovky.
Matka co nešátkuje.
Matka, co nedává barefoot.
Matka co oblika v pepcu.
Matka, která používá plasty.
Matka, co nevozí v protismeru alespoň do 7 let a nemá alespoň klippan.

Dělám si samozřejmě srandu. :mrgreen: Jen občas to někde tak vyzni, a tak z nás hodně o sobě pochybuje.
Pro kazdyho je ta definice jinde. Špatná matka je ta, která se za špatnou považuje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
1.3.21 05:38
@Anonymní píše:
Opravdu to tak nebylo myšleno, chtěla jsem nezaujaté názory napříč sociálními vrstvami, protozě já si přijdu jako matka asi OK, kamarádky mi to logicky potvrdí, ale pak se dennodenně potýkám s tím, že mi matka vyčítá, že jako máma já stojím za hov. o (blíže neumí specifikovat, prý se dítěti nevěnuji dost). Je pravda, že některé věci tady zmíněné se mě týkají, třeba ten tel a pc, kouřím před dítětem. Ale zase, kdy je to ještě ok a kdy už za hranou?

Kouření před dítětem asi úplně ok není, už z důvodu jeho zdraví, ale pokud jsi kuřák a kouříš jinde, tak ti nemá kdo co vyčítat. Možná tvoje matka, kvůli tvému zdraví, ale jako dospělé osobě už na to právo stejně nemá. Může ti jen doporučit. Pokud nedřepíš celý den na pc a koukáš se, když si dítě spokojeně hraje a máš čas i na jiné činnosti, ne jen na to, tak taky v tom nevidím nijaký problém. Těžko se posuzuje, jen podle toho co je napsané, nicméně podle původního příspěvku nevidím, žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
1.3.21 06:30

@Dollorres už jsem začínala mít rudo před očima :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
1.3.21 08:10
@Dollorres píše:
Matka, co nekojí.
Matka, co krmí sklenickama a nepestuje vlastní bio zeleniny. Nezná puvod masa a vše, Cl dítěti dá.
Matka, co používá chemii jako jslu jednorázové plenky. Nejede bezplenkovku, nebo alespoň látkovky.
Matka co nešátkuje.
Matka, co nedává barefoot.
Matka co oblika v pepcu.
Matka, která používá plasty.
Matka, co nevozí v protismeru alespoň do 7 let a nemá alespoň klippan.Dělám si samozřejmě srandu. :mrgreen: Jen občas to někde tak vyzni, a tak z nás hodně o sobě pochybuje.
Pro kazdyho je ta definice jinde. Špatná matka je ta, která se za špatnou považuje. ;)

jo jo, dle tohohle seznamu jsem přímo pekelná matka, u každýho bodu si mužu dát „splněno“ :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.3.21 08:46

Myslim, ze spatna matka je ta, kere a nemiluj a nerespektuje dite v souladu se svymi schopnostmi. Ne kazde zene bylo dano poznat, jak respekt a nezjistna laska vypadaji. Nicmene spatna matka je takova, ktera citi, ze se k diteti nechova dobre a nehodla s tim nic delat. Takova, ktera nechce pochopit, ze dite neni jeji majetek, hracka, mazlicek, prodlouzena ruka jejiho chteni, druha sance pro zlepseni vlastniho ega nebo moznost dohnat sva nesplnena prani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí