Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Marmarram píše:
@anahry díky za názory a ty cvičící karty máš? Nebo jen tu knihu? Já jsem se právě chtěla ze začátku online programu vyhnout, ale asi nebude zbytí, no…
Kartičky nemám a po dojmu z knihy bych si je ani nepořizovala. Mně se líbil ten koncept CoreYogy, ale pořád si myslím, že tam je víc než nutný osobní kontakt lektora s „pacientem“.
Zatím u mně vede Mamacore, tak se třeba konečně rozhoupu a půjdu do toho. To, že je u toho nuda, mi asi moc nevadí, spíš chci mít zaručený výsledek vzhledem k investici.
Já přemýšlím že bych investovala do těch karet a uviděla jak by to šlo jestli bych pak investovala do toho programu. Také mě zajímá jestli to už má někdo odzkousene ![]()
@anahry jo, tak to se počítá, že kniha je pokec. Na kartách už beru, že jsou cviky.
@Barba92 já ty karty asi prubnu 🤷 a když se mi bude dařit, tak za odměnu investuju do toho nějakého online programu 🤷
Manžel nemá přímo fyzio/lékařské vzdělání, ale nějaké zkušenosti tím směrem má. Tak si myslím, že takovou základní kontrolu těch cviků by byl schopný udělat… No, ještě mám cca měsíc čas, než se budu moct hýbat, tak uvidím, co vymýšlím do té doby 🤣
Ahoj holky, tak jsem nakonec zkusila core yogu a v mem pripade vyhozene penize. Program je dle meho urceny tak leda pro maminky cerstve po porodu, ktere nikdy neslysely slovo diastaza a vubec neznaji jakekoliv zaklady zdraveho postaveni tela, protoze zakladnich informaci je tam teda mraky.
Na strankach u programu je struktura programu dost nejasne popsana, takze jsem si myslela, ze se bude jednat jako u Mamacore o cca 10-15minutove cviceni 1× denne. Bohuzel az zaplatite a dostanete vstupni udaje zjistite, ze program vypada tak, ze prvni se musite prokousat spousty videi s teorii (me to teda nic nedalo a vsechny informace uz jsem znala) a potom prvni tyden je pripravny, kde si treba zmerite sirku diastazy (opet info pro zacatecniky). No a od druheho tydne uz delate samotne cviceni. To probiha tak, ze na kazdy den je jeden cvik(video max do 1minuty) a ten mate cvicit MINIMALNE 3× denne po dobu 3-5minut. Takze pokud chodite nektere dny v tydnu do prace jako ja, a nejste exhibicionista ktery si uprostred kanclu lehne s overballem na zem a procvicuje 3D dech, tak je to celkem neproveditelne…
Co mi taky nevyhovovalo je, ze byste v prubehu tohoto programu nemely cvicit nic jineho a ja si rada alespon 1-2× tydne zacvicim jogu…
V programu pak Anicka nekolikrat zminuje, ze stejne nejdulezitejsi je spravne postaveni tela behem dne a behem vsech cinnosti a ze to je 95% uspechu a to cviceni je jen 5%, takze to me celkem od cviceni v programu odrazovalo…
Kdyz potom docvicite tech 8tydnu tak jsou tam i jina videa cca na 10minut, ty si urcite zacvicim, kazdopadne ta investice 2000kc (a jeste k tomu jen na pul roku, mamacore mate clenstvi za tu cenu casove neomezene) se pro me opravdu nevyplatila.
Jestli program opravdu tak zazracne funguje, jak je popsano na strankach opravdu nevim, protoze ho necvicim tak, jak bych mela (3× denne proste nektery dny nezvladam a taky cvicim jogu coz by se nemelo).
@katkame Ahoj, díky za info. Já jsem to, co píšeš tak nějak předpokládala. Pořád rozmýšlím na tím Mamacorem…
A docela se mi líbí i Fyziofit mama, jak tady někdo zmiňoval.
Já cvičila CoreCare, oproti mamacore se mi to moc libilo. Mamacore jsem zkusila, ale nebylo to nic pro mne. CoreCare jsem cvičila nějak od 8m po porodu první poporodní kurs. Má taky pokračující - ten jsem si zatím nekoupila, protože jsem flákala i ten první a chci se k tomu vrátit a docvičit druhou půlku. Přístup je taky jenom na půl roku ale vytištěné zostavy cviků s popisem zůstávají. Jedna zostava cviků je na 20-30 minut, lze ji cvičit naráz, rozdělit si to… moc se mi líbí, že součástí je péče o celé tělo, ne jenom posílující cviky, ale i uvolňující masáže od chodidel až po kůži na hlavě a tvář. Nudné to pro mě nebylo ani trochu, spíše zajímavé - když se takhle systematicky šlo přes celé tělo, já pořád nacházela něco nové, co mě „drží“ v špatných vzorcích a když se na tom zapracovalo, tak to změnilo i něco někde jinde. Takové dost objevování souvztažností ve vlastním těle. Bolelo mě po porodu i koleno, to přešlo, když se mi celé tělo zharmonizovalo. Výsledky byli vidět, část diastázy se mi zatáhla a věřím, že by to bylo mnohem lepší, kdybych to neflákala. Jsem teď nějak 1+ rok od porodu, ale těším se, že jsem zase začala. Mě se to líbilo moc a za ty peníze mi to stálo. Škoda, že se v balíčku nedá koupit i disciplína
. Teorie byla ze začátku taky, ale dověděla jsem se i něco nového a lze to nekoukat. Pak během cvičení to bylo ok, nepřišlo mi, že musím poslouchat sáhodlouhý výlevy. Za mě velice komplexní cvičení - to se mi líbilo nejvíc.
@anahry píše:
A docela se mi líbí i Fyziofit mama, jak tady někdo zmiňoval.
To jsem byla ja, za me fakt nejlepsi program, 15 minut cviceni na core (a navic cviky, co me fakt bavi, napr v porovnani s mamacore) a pak cca 15-20 min klasicky workout.. ten vetsinou ted nestiham, ale davam si aspon tu prvni polovinu
@Luminance píše:
To jsem byla ja, za me fakt nejlepsi program, 15 minut cviceni na core (a navic cviky, co me fakt bavi, napr v porovnani s mamacore) a pak cca 15-20 min klasicky workout.. ten vetsinou ted nestiham, ale davam si aspon tu prvni polovinu
No ja se mlatim do hlavy ze jsem si nevybrala radsi tohle🙄, hodne jsem mezi temito dvemi programy vahala ale nakonec jsem kvuli cene zvolila levnejsi coreYogu a fakt lituju
kazdopadne alespon na toho pul roku co je to predplatne si zacvicim podle tech videi co tam jsou mimo ten 8mi tydenni program, treba vam tu jeste za dva mesice napisu ze je to nakonec hrozne bozi, ale pochybuju ![]()
Díky holky za info! Já jsem si nakonec objednala ty karty na cvičení na diastáza od Aničky a taky jsem celkem zklamaná! Jak píšete, takový pomalý nástup. Zkusím to projet a asi zkusím ten program od fyziomamy. Nebo nevím 🤷
No jo Anicka asi venovala vic energie na propagaci nez na vytvoreni celeho programu… na promo jsem se chytla ale prodlouzeni programu uz si urcite nezaplatim, a myslim ze podobne jako ja na tom bude spousty dalsich…
@katkame Přesně. Já jsem si říkala, že když vyhrála cenu (teď nevím přesně- maminka podnikatelka??), tak přece musí mít hmatatelné výsledky… A taky jsem se chytla na ty její fotky. Mám břicho ve stavu jako ona na začátku. Jak přidávala další a další fotky na FB, tak bylo vidět, že to břicho má fakt lepší (a hezčí). Záhada…
@katkame píše:
Ahoj,Mate nekdo zkusenost s programem „ploche brisko za 8 tydnu“ od CoreYoga? Jedna se o online cviceni na diastazu, program stoji necele 2tisice. Zajimalo by me jak dlouho denne se cvici, jestli je kazdy den sestava stejna a jake jsou vysledky a jakekoliv dalsi recenze k tomu mate:)
Dekuji
Buchty i ty na břichu se dělají v kuchyni. Pokud máš na břichu tuk, tak cvičení je fajn, ale vidět to nebude.
Tak já z programu zklamaná nejsem. Ale věděla jsem už předem jak to bude vypadat. Měla jsem před lety zaplacený její starý program. Doma mám cvičící karty pro sebe i děti.
Její program je dělaný pro toho kdo má úplně rozpadlé core. Co se týče cvičení x krát denně. Tak to je v tomhle případě nutné. Já jsme byla i na osobní lekci s fizio (ne Anickou). A odcházela jsem také s cviky, které se mají dělat několikrát denně. I s dětmi jsem musela cvičit některé cviky aspoň dvakrát denně.
Mamacore jsem taky zkoušela a teda nutila jsem se do každého tréninku.
Iva Fis, je dobré, že má cvičení osobní, ale domácí cvičení co dostanete se taky dělá několikrát denně (nebo to tak aspoň dřív bylo)
Ono všechny tyhle core cvičení po porodu jsou opruz, slouží hlavně k tomu, aby si dotyčná osoba začala uvědomovat svaly a na co se má pořádně soustředit. A odstranění zdravotních problémů. Ten kdo na tom není tak špatně, tak může jít na "normální "cvičení.
@Maria37 píše:
Buchty i ty na břichu se dělají v kuchyni. Pokud máš na břichu tuk, tak cvičení je fajn, ale vidět to nebude.
Tak s tim uplne nesouhlasim, nedavno jsem po nastaveni jidelnicku nutricni poradkyni zhubla pres 10 kilo (jidelnicek stale dodrzuji)a bricho slo dolu jen minimalne, takze nevhodnym jidlem to nebude ![]()