Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@hanka.br. píše:
No udělala kontrolní testy, ty vyšly negativní, ale karanténa zůstala. Pokud se PCR testy nedělají v nemocnici nebo na odběrovém místě, pak ten kontrolní test smysl má, v tom s tebou nesouhlasím.
No vidis, dopadlo to stejne. Tady i ten kontrolni byl ze slin, ne z nosohltanu. Karantenu nezrusi ani tady.
@mroe píše:
No vidis, dopadlo to stejne. Tady i ten kontrolni byl ze slin, ne z nosohltanu. Karantenu nezrusi ani tady.
Ten kontrolní udělali z nosohltanu.
@hanka.br. píše:
Ten kontrolní udělali z nosohltanu.
U vas. Ale ne v tomto pripade.
@Anonymní píše:
Antigennim testům už nevěřím.
V úterý mi bylo špatně a stratila jsem čich i chuť, taky jsem měla zimnici.
Udělala jsem si testy pro jistotu dva jiné značky a byli pozitivní.Dnes přišel výsledek PCR testu, který je negativní..
Takže jen Vám chci říct, že antg. testum nevěřte, raději hned jděte na PCR je to jistější… fakt dva dny stresu, přitom jsem jen nemocná, nachlazena
Ono je to spis naopak. Dcera v prosinci dostala covid. V pondeli ant. Test neg. Ve skole. V noci zacal nastup priznaku. koupila jsem test. po pul hodine tam nic nebylo a nechala ho v obyvaku na parapetu chtela jsem ho asi po dalsi hodine vyhodit a co nevidim - dva duchy. Jeste ten den Pcr pozitivni. Druha dcera v patek ten samy nastup priznaku. Antigen pozitivni. 2× V pondeli Pcr negativni
Ja v utery pcr pozitivni. Pri hovoru z hygieny jsem se na to ptala jak to je s pcr ohledne dcery. Pry se to posledni dobou stava casto ze pcr neprokaze pozitivitu I kdyz tam je. Na Pcr se spolehat neda. Mela jsi priznaky a ruzne znacky ant. Testu. Rekla bych ze PCR neni 100 pro. ![]()
@Anonymní píše:
Antigennim testům už nevěřím.
V úterý mi bylo špatně a stratila jsem čich i chuť, taky jsem měla zimnici.
Udělala jsem si testy pro jistotu dva jiné značky a byli pozitivní.Dnes přišel výsledek PCR testu, který je negativní..
Takže jen Vám chci říct, že antg. testum nevěřte, raději hned jděte na PCR je to jistější… fakt dva dny stresu, přitom jsem jen nemocná, nachlazena
Spise nevysel PCR, stava se. Spatne nacasovani testu.
@EmLenka píše:
Ono je to spis naopak. Dcera v prosinci dostala covid. V pondeli ant. Test neg. Ve skole. V noci zacal nastup priznaku. koupila jsem test. po pul hodine tam nic nebylo a nechala ho v obyvaku na parapetu chtela jsem ho asi po dalsi hodine vyhodit a co nevidim - dva duchy. Jeste ten den Pcr pozitivni. Druha dcera v patek ten samy nastup priznaku. Antigen pozitivni. 2× V pondeli Pcr negativniJa v utery pcr pozitivni. Pri hovoru z hygieny jsem se na to ptala jak to je s pcr ohledne dcery. Pry se to posledni dobou stava casto ze pcr neprokaze pozitivitu I kdyz tam je. Na Pcr se spolehat neda. Mela jsi priznaky a ruzne znacky ant. Testu. Rekla bych ze PCR neni 100 pro.
Nema se antigen odecitat dyl nez po 15 minutach. Po delsi dobe muzou mit dve carky i naprosto zdravinlidi, to byla jen nahoda.
@vokishka píše:
Nema se antigen odecitat dyl nez po 15 minutach. Po delsi dobe muzou mit dve carky i naprosto zdravinlidi, to byla jen nahoda.
No to je sice mozne ale verim tomu co vidim a navic jsme druhy den udelali dalsi na zkousku a tam se objevily carky uz hned. K tomu mela I priznaky. Je to proste jako TT cim vic hcg tim lip jdou carky videt.
@EmLenka píše:
Ono je to spis naopak. Dcera v prosinci dostala covid. V pondeli ant. Test neg. Ve skole. V noci zacal nastup priznaku. koupila jsem test. po pul hodine tam nic nebylo a nechala ho v obyvaku na parapetu chtela jsem ho asi po dalsi hodine vyhodit a co nevidim - dva duchy. Jeste ten den Pcr pozitivni. Druha dcera v patek ten samy nastup priznaku. Antigen pozitivni. 2× V pondeli Pcr negativniJa v utery pcr pozitivni. Pri hovoru z hygieny jsem se na to ptala jak to je s pcr ohledne dcery. Pry se to posledni dobou stava casto ze pcr neprokaze pozitivitu I kdyz tam je. Na Pcr se spolehat neda. Mela jsi priznaky a ruzne znacky ant. Testu. Rekla bych ze PCR neni 100 pro.
Vidim tam jen problem s jednim falesne negativnim PCR testem. Stat se to muze, zalezi na kvalite odberu. Ovsem antigenni test rozhodne neni presnejsi. Z jednoho pripadu nelze soudit.
@stinga píše:
ale teď se přece na pracovištích začnou zas ofiko používat a výsledek bude směroplatný, máš pozitivní antigen, fičíš na 5 dní do karantény - PCR testu netřeba
(prostě zůstalo ve skladech moc antigenů, tak se to musí spotřebovat, než to projde
@mroe píše:
Vidim tam jen problem s jednim falesne negativnim PCR testem. Stat se to muze, zalezi na kvalite odberu. Ovsem antigenni test rozhodne neni presnejsi. Z jednoho pripadu nelze soudit.
Ja jsem to popletla. U te druhe dcery ten prvni vysledek vypadal takhle (foto). Druhy Pcr test uz vysel negativni. Myslim si, že ty pcr testy by měly mít nějakou vyšší spolehlivost, když se podle toho řídí naše dny. Přítel měl ve výsledku v sms negativní ale v listě co přišel do mailu měl jen napsáno hraniční hodnota a doporučení opakovat test za několik dní. Je to bordel a negativní výsledek v sms taky nic neznamená.
@EmLenka píše:
Ja jsem to popletla. U te druhe dcery ten prvni vysledek vypadal takhle (foto). Druhy Pcr test uz vysel negativni. Myslim si, že ty pcr testy by měly mít nějakou vyšší spolehlivost, když se podle toho řídí naše dny. Přítel měl ve výsledku v sms negativní ale v listě co přišel do mailu měl jen napsáno hraniční hodnota a doporučení opakovat test za několik dní. Je to bordel a negativní výsledek v sms taky nic neznamená.
Přesně když už se podle toho řídí život lidí, tak by měly být testy spolehlivé. Dcera nakonec pokud bude mít ještě jeden test negativní tak ji izolaci můžou zrušit. Jenže je víkend a zbytečně čekáme na možnost se nechat otestovat. Už mě to nebaví ![]()
Četla jsem včera, když se udělá antigen na pracovišti, letí se do karantény na 5 dnů bez pcr. Když si uděláme test doma, tzv samotest, jdeš na pcr a do výsledků karantena není…komedie ![]()
@lussinka píše: Četla jsem včera, když se udělá antigen na pracovišti, letí se do karantény na 5 dnů bez pcr. Když si uděláme test doma, tzv samotest, jdeš na pcr a do výsledků karantena není…komedie
ale na to PCR si můžeš zajít sama a pokud je negativní, tak ti karanténa končí
@lussinka píše: Četla jsem včera, když se udělá antigen na pracovišti, letí se do karantény na 5 dnů bez pcr. Když si uděláme test doma, tzv samotest, jdeš na pcr a do výsledků karantena není…komedie
Jo. Jedna velká komedie. Ve škole v pondělí dvě děti pozitivní podle ant. testu. Jelikož nebyly přes víkend v kontaktu třída do karantény nemusí. Ve čtvrtek další dvě děti pozitivní.
O výsledku zatím škola neinformovala. Člověk váhá jestli poslat do školy nebo ne. Nemá cenu to řešit je to na hlavu samej nesmysl. Být tebou zajdu si jako samoplátce na PCR.
@EmLenka píše:
Jo. Jedna velká komedie. Ve škole v pondělí dvě děti pozitivní podle ant. testu. Jelikož nebyly přes víkend v kontaktu třída do karantény nemusí. Ve čtvrtek další dvě děti pozitivní.O výsledku zatím škola neinformovala. Člověk váhá jestli poslat do školy nebo ne. Nemá cenu to řešit je to na hlavu samej nesmysl. Být tebou zajdu si jako samoplátce na PCR.
tak pokud byli v kontaktu ve středu, ve čtvrtek chvilku, tak by karanténa stejně byla do pondělí a v úterý všichni hurá do školy.