CTG 34. týden

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
2.8.11 09:25
Tedys píše:
IvkaH píše:
arcanobacterium
ještě jsem se chtěla zeptat až tu budeš,jak dlouho ještě můžu jíst magnézko, do kterého týdne?
Jím magnézko na křeče a tvrdnutí břicha, napsal mi jod jeden denně a jím dva vápníky, protože nejím nic mléčného. Ale nevím do kdy je vhodné to magnézko, aby to nějak nevadilo pak u porodu, když ho jím. Ráda bych měla takovou rychlovku, jak poprvé a to jsem nejedla žádné vitamíny :think: :wink:
Já ho beru taky (magnosolv) a řekla mi doktorka do 36. týdne, ale nevím jestli to není třeba individuální.

No na tohle jsem se právě zapomněla doktora zeptat, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
2.8.11 10:26

ja treba magnesko neberu vubec,doktor mi ho zatim nepredepsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.8.11 10:36
CARMENSANY píše:

Mě ho taky nepředepsal, ale doporučil mi ho, když mívám křeče a tvrdnutí břicha, to ti prodají v lékárně bez předpisu. Nebo říkal, že mám pít hodně magnezii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
2.8.11 10:37
CARMENSANY píše:

mě ho taky doktoeka nepředepsala, normálně sem si ho koupila v lékárně, a musim říct, že po něm je to fakt úleva :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
2.8.11 11:15

tak ja piju normalni perlive vody s ruznymi prichutemi.obyc mineralka mi neleze.A cukr mam stale v poho.
Ja nejak tvrdnuti bricha nemam a nejake krece taky ne.Si myslim ze si to mimisko nechava vse na porod.Ze mi pak da potom poradne zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.8.11 11:36
CARMENSANY píše:
tak ja piju normalni perlive vody s ruznymi prichutemi.obyc mineralka mi neleze.A cukr mam stale v poho.
Ja nejak tvrdnuti bricha nemam a nejake krece taky ne.Si myslim ze si to mimisko nechava vse na porod.Ze mi pak da potom poradne zabrat.

Ale měla by sis zvykat, při kojení minerálky nenene!!! To by mělo mimi problémy s prdíky a ty budou i tak možná. Já mám zas úchylku na perlivé, ale neslazené vody a taky už bych se měla odnaučovat normální voda mi nejede, asi budu pít neslazené čaje zas. Ale co by jsme pro mimi neudělaly že :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
2.8.11 11:44

to pak budu radsi pit jen vodu z vodovodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
2.8.11 23:02

Ahoj holky můžu za Váma?? Já jsem byla poprvé na ctg už ve 30 týdnu, jsem na rizikovce. A ten Uz ve 30 týdnu mě taky nikdo nedělal. A když jsem se ptala ve 32 jak je asi mimi velké tak mě DR. odsekla že je vše tak jak má byt že to teda speciálně pro mě počítat nebude. A to samé s pohlavým. Že ho pro mě teda v žádném případě hledat nebude. No to je teda přístup jak pr.....V ordinaci s UZ jsem byla ze vším všudy jen asi 5 minut. Nebála jsem se něco zeptat ale pokaždé mě prostě odsekla. Takže i když jsem se zeptala tak mě nic neřekla. Na další UZ jdu 10.8. ve 36 týdnu, chodím tam pokaždé když jdu na kontrolu, kvůli průtoku pupečníkem. A mám normálně strach že tam zase bude na UZ ta protivná DR. Ale tentokrát se odbit tak nenachám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
3.8.11 07:47
Elisabethka píše:
Ahoj holky můžu za Váma?? Já jsem byla poprvé na ctg už ve 30 týdnu, jsem na rizikovce. A ten Uz ve 30 týdnu mě taky nikdo nedělal. A když jsem se ptala ve 32 jak je asi mimi velké tak mě DR. odsekla že je vše tak jak má byt že to teda speciálně pro mě počítat nebude. A to samé s pohlavým. Že ho pro mě teda v žádném případě hledat nebude. No to je teda přístup jak pr.....V ordinaci s UZ jsem byla ze vším všudy jen asi 5 minut. Nebála jsem se něco zeptat ale pokaždé mě prostě odsekla. Takže i když jsem se zeptala tak mě nic neřekla. Na další UZ jdu 10.8. ve 36 týdnu, chodím tam pokaždé když jdu na kontrolu, kvůli průtoku pupečníkem. A mám normálně strach že tam zase bude na UZ ta protivná DR. Ale tentokrát se odbit tak nenachám.

Jak už tady bylo psané, na ultrazvuk ve 3O-32 týdnu máš nárok a pro doktory je povinný, tak bych to doktorce klidně řekla. A ten její přístup, pokud je to přímo tvá gynekoložka, asi bych ji vyměnila, není přece normální, aby ses jí bála na něco zeptat, od toho tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
3.8.11 09:32

Tedys- ne není to moje gynekoložka, to jsem byla v ordinaci kde dělají jen UZ. Ale je tam pokaždé někdo jiný. Takže dopředu vůbec nevím kdo tam bude. :nevim:
Ale určitě se příští týden zeptám aspoň na ty míry miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
3.8.11 09:37
Elisabethka píše:
Tedys- ne není to moje gynekoložka, to jsem byla v ordinaci kde dělají jen UZ. Ale je tam pokaždé někdo jiný. Takže dopředu vůbec nevím kdo tam bude. :nevim:
Ale určitě se příští týden zeptám aspoň na ty míry miminka.

Aha a co zkusit říct tvé gynekoložce ať ti dá žádanku na ultrazvuk? Stejně by ti měli dělat váhový odhad miminka, zkontrolovat, zda je hlavičkou dolů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
3.8.11 09:42

Já už od 30 týdne nepatřím k mojí gyn. Ale do porodnice na rizikovku.Ale UZ mě dělají v jiné ordinaci. Pokaždé než jdu na KO tak jdu na ctg a na UZ pak teprve Na vyšetření. Už munule ta protivná Dr mě řekla že je hlavičkou dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
3.8.11 09:45

Ach jo, já tedy žasnu. Je velká škoda, že máte i takové skušenosti. Na sono ve 30-32 týdnu má nárok každá mamina, nejenom je to (jak jsem už psala) v doporučených postupech pro gynekology, ale je to hrazené pojišťovnou. Velice by mně zajímalo, zda si to lékař/ka vykáže i když to neudělá, protože vím, že v ambulanci je důležitý každý bodík.
Také nerozumím chování některý lékařů a pracovníků ve zdravotnictví. Ano, jsem občas unavená, když jsem sloužila 6 dní v kuse, tak mně to už nebavilo, ale nidky se mi nestalo, že bych „vyjela“ po těhotné mamině, nebo odmítla vyšetření, na které má nárok. To sono ve 30 týdnu zabare max 10 minut i s ukázkou miminka mamině, takže si nemyslím, že je to časově náročné.

Holky, nedejte se. :hug:

Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
3.8.11 09:50

neboj tentokrát se opravdu nedám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.8.11 09:52

arcanobacterium

Ahoj :kytka: jsem ráda, že si nás zas navštívila, prosím tě, jak je to s magnézkem do kterého týdne se to smí jíst? Teď jím teda jen to jedno denně, pokud mám křeče v nohách tak si dám ještě jedno na víc. Někdo tady říkal, že do 36tt, jinak mám ještě jeden jod denně a dva vápníky denně jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí