Čtu, čteš, čteme aneb diskuze o knihách

164
13.9.23 19:24

Čtu, čteš, čteme aneb diskuze o knihách

Krásný večer všem :-)

Čtete rády? A jaký žánr? A kolik knih tak přečtete?
Přiznám se, že mám období, kdy jsem schopná za dva dny přečíst dvě knihy a pak mám období, kdy se ke čtení vyloženě musím nutit. Ono s dvěma dětma na krku na to čtení není vždy tolik času a chuti.
Nejvíc čtu knížky s podtitulem „horor, thriller…“ I když se přiznám, že ne vždy mi přijde že knížka splňuje požadavky toho co čekám :-)
Momentálně jsem přišla na chuť i českým autorům které jsem dříve nevyhledávala.
Pojďme si jen tak na pohodu popovídat o knihách, doporučit knihu… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
609
13.9.23 19:39

Mám to stejně. Čtecí období a pak nic. Z tvého žánru mám přečteno vše od Peter James. Začala jsem někdy v 17 letech s Příšerim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
13.9.23 19:48

@Maty3010
Děkuji za tip na autora. Přiznám se že o něm slyším poprvé, ale pohledám na internetu.

Já jsem asi před měsícem měla takovou menší čtecí krizi. Vše dočtené, nové knihy na cestě, tak jsem se pustila do románu z mládí od Lenky Lanczové - četla jsem hodně na základce a můžu říct, že asi po 30 stranách jsem knihu odložila - asi jsem si zvykla na trochu „propracovanější“ děj. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5163
13.9.23 19:51

Čtu hodně, teda aspoň jsem si to myslela… ale jsem ve skupině na FB a má některé čtenářky fakt nemám :think:
Za měsíc přečtu 4-5 knížek. Miluju krimi a příběhy z 2.světové války. Ale přečtu občas i romantiku… Knihy si půjčuju v knihovně, kupuju jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4060
13.9.23 19:58
@cukýnečka píše:
Krásný večer všem :-)Čtete rády? A jaký žánr? A kolik knih tak přečtete?
Přiznám se, že mám období, kdy jsem schopná za dva dny přečíst dvě knihy a pak mám období, kdy se ke čtení vyloženě musím nutit. Ono s dvěma dětma na krku na to čtení není vždy tolik času a chuti.
Nejvíc čtu knížky s podtitulem „horor, thriller…“ I když se přiznám, že ne vždy mi přijde že knížka splňuje požadavky toho co čekám :-)
Momentálně jsem přišla na chuť i českým autorům které jsem dříve nevyhledávala.
Pojďme si jen tak na pohodu popovídat o knihách, doporučit knihu… :-)

Ahoj, ja jsem ctenar asi od 5 let :P, je to celozivotni laska.
Ale mam to jako ty, stridaji se u me ruzna obdobi. Byly roky, kdy jsem precetla dost super knizek, na ktery vzpominam doted, a posledni roky nejak ne a ne narazit na nejakou tu WOW knizku. Prijde mi, ze jich je na trhu tolik, ze najit pro me tu fakt dobrou, neni uz lehky. A taky jsem uz asi rozmlsana tema, co me chytly.
Z ceskych se mi libi Dvorakova, obcas neco od Soukupovy, ze Slovenska se mi libil Karika a jeho Trhlina.
Mam rada psychologicky, thrillery, proste drama. Sem tam detektivka (doporucuju Srdicko od Petera Jamese nebo Mama, tata, deti od Carin Gerhardsen..od ni cela rada dobra..),nebo rada ctu i knizky podle skutecnosti (Dite zvane TO, nebo Skleneny zamek -ten je skvelej! )
Ted mam rozecteny Zitkovsky bohyne, ale uz se pristihuju, ze se mi k ni hur a hur vraci a nedokazu se moc dokopat cist dal, jsem asi v pulce. Nevim ani proc, spatny to neni, ale…
A od vcera mam z knihovni knihu podle skutecnosti - Vlci dite..to vypada slibne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4060
13.9.23 20:00

Jinak mi prijde, ze knizky v knihkupectvi s oznacenim Bestseller, kolikrat ani bestseller proste neni, obcas jen navonena krasa.
Uz xkrat jsem narazila na dobrou knizku v Levnych knihach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4060
13.9.23 20:01
@Maty3010 píše:
Mám to stejně. Čtecí období a pak nic. Z tvého žánru mám přečteno vše od Peter James. Začala jsem někdy v 17 letech s Příšerim.

P. J. je supeeeer!!! A Priseri byla taky moje 1.kniha od nej, ta me tenkrat strasne chytla!!! :mavam:
A cetla jsi od nej Srdicko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4060
13.9.23 20:04
@ibis píše: Čtu hodně, teda aspoň jsem si to myslela… ale jsem ve skupině na FB a má některé čtenářky fakt nemám :think:
Za měsíc přečtu 4-5 knížek. Miluju krimi a příběhy z 2.světové války. Ale přečtu občas i romantiku… Knihy si půjčuju v knihovně, kupuju jen občas.

2.svetovou taky muzu..
Tez spise jedu knihovnu, kupuju si tak 3-4 za rok, vic ne, nebo dostanu k Vanocum.
V knihovne si naberu „co hrdlo ráčí“ a kdyz me nebavi jedna, jdu na druhou a nemusim litovat penez, jako kdybych si je koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
13.9.23 20:13
@marcellia píše:
Ahoj, ja jsem ctenar asi od 5 let :P, je to celozivotni laska.
Ale mam to jako ty, stridaji se u me ruzna obdobi. Byly roky, kdy jsem precetla dost super knizek, na ktery vzpominam doted, a posledni roky nejak ne a ne narazit na nejakou tu WOW knizku. Prijde mi, ze jich je na trhu tolik, ze najit pro me tu fakt dobrou, neni uz lehky. A taky jsem uz asi rozmlsana tema, co me chytly.
Z ceskych se mi libi Dvorakova, obcas neco od Soukupovy, ze Slovenska se mi libil Karika a jeho Trhlina.
Mam rada psychologicky, thrillery, proste drama. Sem tam detektivka (doporucuju Srdicko od Petera Jamese nebo Mama, tata, deti od Carin Gerhardsen..od ni cela rada dobra..),nebo rada ctu i knizky podle skutecnosti (Dite zvane TO, nebo Skleneny zamek -ten je skvelej! )
Ted mam rozecteny Zitkovsky bohyne, ale uz se pristihuju, ze se mi k ni hur a hur vraci a nedokazu se moc dokopat cist dal, jsem asi v pulce. Nevim ani proc, spatny to neni, ale…
A od vcera mam z knihovni knihu podle skutecnosti - Vlci dite..to vypada slibne :palec:

Trhlina od J. Kariky je boží :srdce:
Dodnes mám husí kůži, jen si na ni vzpomenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5163
13.9.23 20:14
@marcellia píše:
2.svetovou taky muzu..
Tez spise jedu knihovnu, kupuju si tak 3-4 za rok, vic ne, nebo dostanu k Vanocum.
V knihovne si naberu „co hrdlo ráčí“ a kdyz me nebavi jedna, jdu na druhou a nemusim litovat penez, jako kdybych si je koupila.

Jj, mám to přesně tak. Jedině čeho nelituji jsou koupené knihy od Jo Nesbo. Mám skoro všechny, ty co nemám jsem přečetla jako e-knihu. ;) Poslední příběh z 2.sv. války jsem přečetla Hanu od Mornštajnové. Od té doby nejím žloutkový věneček :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
13.9.23 20:17

Hlásím se do klubu :mavam: Čtu jak kdy, někdy mám pořad něco rozečteného, pak třeba nesáhnu po knize měsíc. Čtu vše. Dělám v obecní knihovně, takže výběr mám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
13.9.23 20:19

Taky jsem vždycky ráda četla, i několik knih měsíčně. Někdy jsem měla dle nálady rozečtené dvě knihy najednou. Ale co se narodil syn tak nečtu vůbec, už mi na to nezbývá energie. Měla jsem i snahu něco číst, ale po několika stránkách obvykle vůbec nevím, co čtu. Dřív jsem četla hodně v práci o pauza na oběd, doma večer místo telky. Místo obeda mám syna a večer usnu dřív, než upadnu do postele 🤣

Ale moc doufám, že chuť je čtení se mi zase vrátí :)

Co se týče žánru, mám moc ráda psychologické romány a krimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
13.9.23 20:20

Mám to podobne, já čtu rada, ale 3 děti moc klidu na čtení nenechají :D ale když už se do něčeho pustím, tak zvladnu knížku za odpoledne :mrgreen: čtu hlavně fantasy, detektivky, thrilery, občas nějaký horor, young adult, občas nějaké historické. Nejvíc miluju Tolkiena :D kupuju porad nějaké, jenom za prázdniny mám asi 20 novych knížek :mrgreen: mám kamaráda co mě rad ty detektivky a kamarádku co je zas na to fantasy, tak mě většinou zásobují nějakými typy a pak to společně probirame, tak mě to i nutí číst víc, když to pak muzu někde rozebrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
13.9.23 20:20

@cukýnečka připomněla jsi mi můj oblíbený román od Blanky Chlupové, Taxis. V pubertálním věku boží knížka… No, co si budeme, dnes vůbec nevím co jsem na ni viděla 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3812
13.9.23 20:24

Bohužel tahle zk*rvená fáze života mi nedovolí číst si. Jsem mrtvej. Četl jsem hodně, bohužel mám fyzicky i psychicky náročné zaměstnání a dítě ještě NESPÍ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí