Cvičení a přibírání na váze?

Anonymní
2.5.25 09:04

Cvičení a přibírání na váze?

Ahoj všem,
mám dotaz. Před Vánoci jsem po letech začala cvičit. Chodím dvakrát týdně do fitka na posilování vlastní vahou.
Dnes jsem vlezla na váhu a šok. Za pět měsíců skoro pět kilo nahoře 8o ale já se cítím líp, oblíbené kalhoty mi padají. Na rukou se mi vyrýsovaly svaly i stehna zpevněná. Břicho pořád velké, ale už stojím více vzpřímeně, a tak tolik nevyniká.
Pravda, že na Velikonoce jsem jedla hodně sladké, jinak se snažím hlídat. Dietu nedržím, jím vše.
Je to normální? Nedělám něco špatně? Vím, že svaly váží, ale až tak asi ne. Jako je mi líp, ale ta váha mě děsí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1858
2.5.25 09:07
@Anonymní píše: Více

Svaly jsou těžší než tuk. Tak jsi prostě nabrala hodně svalové hmoty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15242
2.5.25 09:28

Svaly něco váží, ale je docela zajímavé, ze stačilo cvičit jen 2× týdně aby nastala taková změna.. Hlavní je jak vypadáš a jak se cítíš, ne číslo na váze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.25 09:30

Ahoj, mně tedy přijde zvláštní, že by bylo možné nabrat tolik svalové hmoty jen při cvičení 2× týdně s vlastní vahou po dobu 5 měsíců, ale tak třeba ano, pokud máš pocit, že Ti oblečení sedí lépe. Dříve jsem dělala výživové poradenství a trenérku ve fitku a ženy teda musely zabrat mnohem víc, aby nabraly tolik svalové hmoty za 5 měsíců. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8485
2.5.25 10:17

Když cviciš tak sleduj změnu v cm a ne na váze, ta ti ukáže nárůst svalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
2.5.25 10:35

A o co ti jde? Abys mela volnejsi kalhoty, nebo nizsi cislo na vaze? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
2.5.25 11:38

Měla sis nechat změřit nazacatku procento tuku a svalů, teď se už nezjistíš, co přesně jsi nabrala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartaProchajda
2.5.25 12:39

Za pět měsíců jsi určitě nepřibrala pět kilo svalů, nebo ještě víc, když jsi shodila tuk.

• Citovat
  • Upravit
MartaProchajda
2.5.25 12:40
@ALIPELI píše: Více

Nejsou těžší, mají větší hustotu, stejné množství je tak těžší. Ale ne o tolik, jak se traduje a je na některých obrázcích. Je to jeden z mýtů.

• Citovat
  • Upravit
2668
2.5.25 13:05

Jako takhle. Já sama nabírám svaly opravdu rychle, ale tohle je divný. Nemůžeš být hodně zavodněná? Případně je možný, že ti blbne váha. Doporučuju spíš sledovat míry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1777
2.5.25 19:59

Prostě jste přibrala svaly. Spousta fitnessek vypadá na to, že má třeba o 5 nebo 10 kilo méně, než reálně má. Právě proto, že mají málo tuku a hodně svalů. Je to normální. A znamená to, že děláte věci dobře… Já si pamatuji, že po asi třech měsících sportovní aktivity jsem vypadala hubenější při 57 kilech, než předtím s 52 kily. Nabrala jsem prostě svaly a zhubla tuk… Právě kvůli tomuhle se nemáte řídit kily, ale centimetry a složením těla. Takže na to, kolik vážíte, kašlete. Ani si váhu nedávejte jako cíl. Jen koukejte do zrcadla, tam vidíte vlastně všechno, co potřebujete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková