Cvičení při kojení, náročnost

58
22.1.14 10:23

cvičení při kojení

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jak je to se cvičením při kojení?? Může se cvičit cokoliv, nebo jen méně fyzicky náročné?? :think: :mrgreen:
Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.1.14 10:26

@Deniis méně fyzicky náročné - při velké námaze můžeš přijít o mléko, nebo se změní jeho chuť :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
22.1.14 10:27

@Deniis Nic siloveho. Srazi se pak kyselina mlecna nejen do svalu, ale prechazi to i do mleka. Krom toho - spalovani tuku = vylucovani skodlivin z tela. A to vsechno jde do mleka. Je cekala s nejakym drastickym skakanim a posilovanim az dokojim. Urcite ale svizne prochazky a lehky beh treba spatny nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.14 10:28

Tvorba mléka se mění při fyzické aktivitě trvající déle než 45 minut a při vyšší tepové frekvenci než cca 150/min.

• Citovat
  • Upravit
58
22.1.14 10:38

Děkuji, chodila jsem před těhotenstvím na jumping tak budu muset vydržet až dokojím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
22.1.14 10:45

@Deniis po prvním porodu jsem začala chodit cvičit asi 3 měsíce po porodu, chodila jsem několikrát týdně na zumbu a pak na alpinning a s kojením nenastal nejmenší problém - mléka bylo stále dost a dcera ho pila pořád stejně, takže nepředpokládám, že by došlo k nějaké zásadní změně chuti

po druhém porodu jsem prvně byla cvičit (alpinning, step aerobik) asi 6 měsíců po porodu a taky žádný problém, mléka dost a změna chuti zřejmě také ne :nevim:

když jsem se o tom bavila s lektorkou, tak říkala, že normálně předcvičovala i při kojení a taky v pohodě (a to je holka, která cvičila snad denně, možná i víc hodin)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3657
22.1.14 10:48

Je to na tobě, já ti jen řeknu, cvičím a kojím zcela bez problémů. K žádné ztrátě mléka, ani, že by mu nechutnalo nedošlo. A začala jsem 4 měsíce po císaři… :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
22.1.14 10:51

Určitě cvič. Spíš se zeptej nějakého trenéra či lékaře, co je pro tebe vhodné. Záleží také na tvé fyzické kondici a na tvých zvycích před porodem. Já kojím už rok a budu kojit ještě několik let (ještě s dalším dítětem) a nedovedu si představit, že bych pořádně necvičila. Ale přidávej zátěž zlehka a postupně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
22.1.14 11:02

Ahoj, já začala cvičit 3 týdny po porodu. Začala jsem jógou a DVD Tracy Anderson Post Pregnancy Workout (lze najít na youtube - storygirloflorien). Teď 3 měsíce po porodu už cvičím normálně, je pravda, že spíše ty posilovací cvičení podobné pilates, jednou za týden si dám zumbu či plavání. Určitě doporučuji si vynahradit půl hodinky denně či obden na nějakou aktivitu, kterou máte ráda, miminko dát tatínkovi. Hned se člověk cítí lépe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.14 11:04

V nemocnici mi fyzioterapeutka rekla, ze je mozne cvicit uz po 6-ti nedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
22.1.14 11:15

Chodím na H. E. A. T. (běhací pásy, potom posilování), je to náročné, ale nejdu na doraz, jen jak mi tělo dovolí. Vzhledem k tomu, že je to hodina pro maminky s dětmi s hlídáním, několik maminek včetně cvičitelky kojí a žádná nemá sebemenší problém. Teorie o kyselině mléčné atd. je jedna věc, praxe a vlastní zkušenosti věc druhá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
22.1.14 12:39

Chodila jsem několik měsíců na fitmami ( a nejspíš zase začnu) - je to cvičení speciálně pro maminky s malými dětmi - běhá se s kočárkem, posilují všechny části těla, švihadlo atd., je to fyzicky docela náročné, lekce trvá hodinu - a s kojením jsem neměla a nemám sebemenší problém ;) A to jsem si v létě třeba hned po cvíču dala k prsu malou a nevypadala, že by jí mlíčko nechutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková