Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Založila jsem téma na zavařování jahod
doufám, že se tam sejde více receptů, abychom měly inspiraci…
teda holky tak to já jsem nad tím nepřemýšlela vůbec, ale je pravda, že je to určitě dobrá věc
se budu muset něco od Vás přiučit ![]()
Leni jak tam teď psala ta paní…proč se musí dávat něco na zahustění…vždyť stačí opravdu jenom rozmixovat ovoce a zavařit ne?
@Pce píše:
Leni jak tam teď psala ta paní…proč se musí dávat něco na zahustění…vždyť stačí opravdu jenom rozmixovat ovoce a zavařit ne?
taky na to koukám, že by to asi šlo i bez toho pektinu, ale když si představím, že to budu dlouho vařit, abych vyvařila všechnu vodu, tak aby to ovoce mělo ještě nějaký ten vitamín
ten pektin se musí taky povařit, ale stačí krátce. Já bych chtěla zavařit jen samotný jahody, žádný jiný ovoce k tomu, pak to třeba smíchám se skleničkou jablečný, nebo i jiný, když jí to bude šmakovat
jo a ještě k těm jahodám, mají se umývat se stopkou, aby do nich nenatekla voda a někde jsem četla, že když je takhle umyješ, pak jen namačkáš šťouchadlem na brambory a za syrova naplníš skleničky a zavaříš, tak to je taky dobrý a uchová se max. vitamínů…jdu to hodit na recepty, ať se k tomu někdo vyjádří, jestli to tak taky dělá
@LLenkaa píše:
taky na to koukám, že by to asi šlo i bez toho pektinu, ale když si představím, že to budu dlouho vařit, abych vyvařila všechnu vodu, tak aby to ovoce mělo ještě nějaký ten vitamínten pektin se musí taky povařit, ale stačí krátce. Já bych chtěla zavařit jen samotný jahody, žádný jiný ovoce k tomu, pak to třeba smíchám se skleničkou jablečný, nebo i jiný, když jí to bude šmakovat
jo a ještě k těm jahodám, mají se umývat se stopkou, aby do nich nenatekla voda a někde jsem četla, že když je takhle umyješ, pak jen namačkáš šťouchadlem na brambory a za syrova naplníš skleničky a zavaříš, tak to je taky dobrý a uchová se max. vitamínů…jdu to hodit na recepty, ať se k tomu někdo vyjádří, jestli to tak taky dělá
To já chci zavařovat taky po jednom druhu…maximálně zeleninu budu míchat…jako třeba brambory s mrkví atp.
Pavla jde dneska na tu kontrolu, a bude vědět termín toho císaře co?
@Pce píše:
Pavla jde dneska na tu kontrolu, a bude vědět termín toho císaře co?
přesně, já se dnes chci u ní odpoledne stavit na kávu, tak jsem zvědavá, co mi poví, teda jestli si jí tam rovnou nenechají ![]()
@LLenkaa píše:
přesně, já se dnes chci u ní odpoledne stavit na kávu, tak jsem zvědavá, co mi poví, teda jestli si jí tam rovnou nenechají
jeee a nedáme kávu někde ve měste? Nebo obídek?
@Pce to není špatný nápad
, ale já jdu v jednu do pojišťovny a teď čekám, co mi Pavla napíše, jestli se vůbec bude káva konat…hele ten oběd, co kdybychom šly třeba ve středu, sraz někde na jedenáctou, a pak v jednu na přednášku o kojení (zase
)?
tak jsem vás dočetla
doktorka mi v rizikovce řekla, že čím dýl se Vojta narodí, tím líp a že když se mu bude chtít dřív a je hlavičkou nahoru, tak že mi stejně nejdřív odteče plodovka, tak mám prostě přijet a udělají mi klidně toho císaře
jinak že mám v pondělí zase dorazit na kontrolu a že mě objedná až na 14., 15. nebo 18. ![]()
Příspěvek upraven 04.06.12 v 11:44