Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Embry - ahojky neboj se Pavli, jak píše Lenka každý porod přináší poporodní bolesti, nevyhneme se tomu ani jedna
já se začínám také moc bát nemysli si
jsem po.......až nevím kde…u mě nic nového jsem od středy doma a ted už budu jen čekat kdy to na mě přijde, hodnoty se zlepšily tak mě nakonec pustili, ale hrozili mi taky císařem a vyvolávaným porodem, nakonec vše jinak.
@sedmikrassa buď ráda, že to takhle dopadlo
já jsem si myslela, že tě pustí a nenechají si tě tam až do konce a doma je přeci jen líp, ne? prostě už to holt musíme nějak doklepat a pak budeme vesele kočárkovat a jen se tomu společně zasmějeme, jak jsme se bály (doufám)
Leni jak dopadl had?
Hoď fotku ať ti to zase můžu zkritizovat ![]()
@Pce hele, došla mi červená nit,takže nemám zdaleka hotovo
myslela jsem si, jak to dám už dohromady, a prd velebnosti…každopádně začnu šít mantinely, tak snad je budu mít v úterý hotový a přidám foto k obhlídce. Jo a včera jsme vezli tu malůvku na kolaudačku a i když jsem měla řiť staženou, tak byl úspěch, chtějí to do obýváku, takže jsme se dohodli na rámu a přivezeme jim to už kompletní
se mi dost ulevilo a doufám, že do porodu stihnu ještě něco hodit na papír, pak už nebude čas a myslím si, že ani energie ![]()
A teď dotaz i na ostatní, budete mrňatům skleničky s jídlem kupovat, nebo využijete toho, že teď začne sezóna ovoce/zeleniny a zavaříte si na zimu? Já jsem rozhodnutá pro to zavařování, protože rodiče mají sad a skleník, takže to máme dokonce BIO
ale chci si na to objednat skleničky na zavařování do mikrovlnky, abych si hodně ušetřila práci (kdo zavařuje, jistě mě chápe), a proto, kdyby se chtěl někdo přidat, tak mrkněte na http://www.ezavarovani.cz/…a-batolatum/ a můžeme objednávky sloučit ![]()
@LLenkaa já už jsem nad tím taky přemýšlela…a já budu určo vařit, mrazit a zavařovat. Kupované jen v případě nouze.Hele já bych do toho asi šla…ještě to pročtu a promyslím.Spěcháš na to?
@Pce nespěchám, v pohodě si o tom něco přečti, porovnej…mě se právě líbí ta varianta, že tyhle skleničky dáš na minutu do mikrovlnky a máš zavařeno, takže to je rychlovka, no a klasický sklenice na šroubovací uzávěr, co skladuju po různým kupovaným jídle, tak ty použiju taky, ale na marmelády a kompoty, to vydrží potom dlouho v lednici a můžu to přidávat Ellince do jogurtu, apod., ale tyhle s tím víčkem na gumu mi připadaj super na takový to zavaření pyré na 14 dní dopředu z masa a toho, co bych nechtěla skladovat rok, i když ten rok by to mělo vydržet
a taky se mi líbí, že k tomu mají v nabídce ten jablečný pektin, takže odpadá cukr, konzervanty, a tak…
@LLenkaa to sem se chtěla zeptat…jak dlouho to v tom může být zavařené…když bych si chtěla zavařit v létě zeleninu pro malou tak aby ji to vydrželo do těch 4-5ti měsíců co to bude moct jíst? A co a na co je ten pektin?
holčiny a není na to ještě brzo? stejně budeme kojit a přikrmovat až později, tak v půl roce
tak nevím
ale ty sklenice vypadají dobře
je pravdou, že o zavařování v mikrovlnce slyším prvně
jsem to ale negramot ![]()
@embry příkrmy z jednoho druhu zeleniny můžeš od 4 měsíců a nikde není psaný že kojit budeš a jak dlouho…a tohle ti vydrží třeba do zimy, kdy je zelenina a ovoce drahý a tahaný z ciziny.
tož já to též promyslím
naši nám dávají dost jablek, až mi s tím lezou na nervy, ale malému bych je zavařit jako přesnídávku mohla
musím splašit nějaký recept ![]()
@embry já budu teda zavařovat jak zeleninu tak ovoce…to pak můžeš dát prckovi do bílého jogurtu.
přesně tak, teď začne sezóna českýho ovoce a v dobrých cenách a co mě mamka říkala, tak dřív samozřejmě nic jako Hami, Hippy a takový bejkárny v obchodech nebyly, takže v létě zavařila na celou zimu, a pak jen tahala ze sklepa, vydrželo to tam rok a možná by se tomu nestalo nic ani po delší době, ale to by musela přes léto doma vytvořit zavařovací brigádu pro celou ulici
aby to bylo na tak dlouho. Teď je právě ta vhodná chvíle, abychom se do toho pustily. Jen mě štve, že letos nebudou ze zahrady meruňky, protože na jaře přemrzly
každopádně ale teď budou jahody
takže @embry zapřemýšlej, jestli by jsi do toho taky šla, je tam každopádně úspora peněz, sice teď prvotní investice do skleniček, ale ty budeš mít roky a když už nebudou dobrý na přesnídávky a příkrmy, tak já třeba dnes od oběda zavařila vývar s květákem a kedlubnou, protože toho bylo mrťě a příště to budu mít jako základ do dalšího jídla, využití na všech frontách ![]()
@LLenkaa ok, promyslím a ještě to probereme
zatím papa, čekáme tchýňku a tchána
![]()
@embry píše:
@LLenkaa ok, promyslím a ještě to proberemezatím papa, čekáme tchýňku a tchána
![]()