Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda. Nevíte některá o nějaké budoucí mamině, která by chtěla čaj z listů maliníku za 35,– Kč a olej na masáž hráze za 90,– Kč (stál původně asi 129,– Kč, ale je tak 3× použitý). Díky
@embry píše:
Ahojda. Nevíte některá o nějaké budoucí mamině, která by chtěla čaj z listů maliníku za 35,– Kč a olej na masáž hráze za 90,– Kč (stál původně asi 129,– Kč, ale je tak 3× použitý). Díky
to nevim…a k cemu je caj z maliniku?
@Pce Čaj z maliníku a těhotenství
Po staletí se těhotným ženám doporučovalo popíjet čaj z maliníku pro snadnější porod. Dnes víme, že třísloviny v jeho listech mohou vyvolat stahy dělohy a pomoct zejména ženám, které přenášejí plod.
Současné americké studie ukázaly, že ženy, které pily čaj z maliníku během těhotenství měly až o 35 % nižší riziko použití kleští při porodu a také nižší riziko císařského řezu.
Čaj z maliníku zkracuje především druhou dobu porodní, tedy samotný porod.
Pomáhá také (zejména společně s mátou a heřmánkem) na ranní nevolnosti, případně průjmy, které mohou těhotenství doprovázet.
embry - už jsme doma, nejdříve si mě tam chtěli nechat a taky na císaře, nakonec mě pustili......ty jo ta ty už budeš mít asi prcka příští týden u sebe jo???????? Nabídli Ti více termínů nebo jak???? Nebo teprve řeknou.....já bych do té částečné asi také nešla, ale jsou ženský který si to chválí.....asi je to na každém.....jak dokáže vnímat to co se kolem něj děje… ![]()
@embry o tom maliníku jsem slyšela, že je celkem dobrej, tak kdybych došla do 37.tt a nesehnala jsi někoho dřív, tak bych si ho vzala ![]()
@Pce tu deformaci chápu
a to jsi neviděla švy, apod., to by teprve byla kritika na samouka
co se týče textilu, tak jsem studovala stroje, ale ne techniku šití, takže kdyby jsi dnes viděla, jak vypadá moje dopolední práce na šití hada, co chci omotat kolem postýlky, to by tě chytaly mrákoty a hlavně, je šitý ze stejné látky, jako je ten nákrčník…
ale mám z toho takovou radost, že se můžu realizovat, i když bych se tím teda neuživila ![]()
@LLenkaa Hele i když mě to šití nebaví…tak jsem normálně magor, všechno co kupuju tak zkoumám jak je šité…ne že kdyby to bylo křivě že bych si to nekoupila ale prostě to zkoumám. Teď nedávno jsem se přistihla u cestovní postýlky…koukala jsem na ni v obchodě a říkala jsem si jak je tam hrozně našitá ta boční síťka…ale to je fuk, důležitý je že tě to baví ![]()
@Pce
tak to už je fakt vostrý, když zkoumáš i postýlku
ale jak říkám, chápu tě. My když jsme někam jeli na výlet, na kola, prostě kamkoli, tak já si poznamenávala názvy firem, kde jsem cítila potenciál obchodu, až se mi manžel smál, že jsem praštěná, ale hold, to je deformace ![]()
@sedmikrassa objednali si mě na pondělí do rizikovky a máme se na termínu teprve domluvit. Předpokládám ale, že když jsem v neděli 38tt, tak že mi to naplánují na příští týden. Abych pravdu řekla, jak se to blíží, tak se bojím. Ten doktor v rizikovce příšerně bolestivě vyšetřuje a potřebovala bych probrat ty narkózy a s ním se mi moc nechce ![]()
@LLenkaa hele je to fakt na budku…já že do teď pracovala v logistice…tak zase koukám po kamionech a zjitila jsem co jich těma Pardubkama projede…před tím bych si toho ani nevšimla ![]()
@embry jeee neboooj, co já bych za to dala
a narkózy se neboj, to je pohoda…havně celej císař trvá cca půl hodiny a to artroskopie kolene je delší…a tu mám za sebou 2×
@Pce já jsem ještě v narkóze nikdy nebyla nebo si to teda nevybavuju
já jsem šílenej srab a doktory nesnáším a čím víc se to blíží, začínám se víc bát
Dokonce poslední dny mívám depky. Tuhle, jak jsme s Lenďou byly po cvíču posedět, přišla jsem domů vysmátá a jak jsem byla doma, zase to na mě padlo a já bulela a nešlo to zastavit. Venda se mnou chudák zkouší poslední dny. Už to ale snad těch pár dní zvládneme ![]()
@embry neboj, narkóza není tak hrozná, mám za sebou tři při gynek. operacích a hodinku po uspání jsi vzhůru a když sebou nebudeš mrskat, tak nebudeš možná ani zvracet
ale musím říct, že každá ta narkóza působí jinak, jednou jsem zvracela, podruhé jsem byla hned ok, no a potřetí jsem teda hodně brečela, ale to nebylo z narkózy, ta to jen možná umocnila…každopádně se toho neboj, já byla napoprvé taky vyhoukaná a nakonec to šlo, jen mi vadil dren z břicha, ale ten možná mít ani nebudeš a když jo, tak se to dá zvládnout, jen si s sebou budeš tak 2 dny tahat pytlík, do kterého z drenu odchází krev po zašití vnitřních stěn v břiše, tím tě nechci strašit, každopádně co já bych za to dala, kdyby mi někdo předtím řekl, co můžu čekat
byla jsem víc poprděná a úplně zbytečně. Takže utři slzy matko, jedinej, kdo tu bude mít nárok teď na pláč, tak to bude Vojtík, až tě bude volat k přebalení, anebo ke kojení ![]()
Pavli fakt se nemáš čeho bát…já chci císaře dobrovolně. Je fakt že na každého působí narkóza jinak ale já ji měla za život 3× a pokaždé mi nic nebylo…ťuk ťuk ťuk. Vždycky jsem měla naopak pocit že jsem se do sytostí vyspala a přišla jsem si strašně odpočinutá.
@Pce píše:
Pavli fakt se nemáš čeho bát…já chci císaře dobrovolně. Je fakt že na každého působí narkóza jinak ale já ji měla za život 3× a pokaždé mi nic nebylo…ťuk ťuk ťuk. Vždycky jsem měla naopak pocit že jsem se do sytostí vyspala a přišla jsem si strašně odpočinutá.
s tím vyspáním to potvrzuji
![]()