Da se naučit spát dítě večer na určitou hodinu v 16m?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
16.11.19 10:15
@Veveronik1983 píše:
@Lucie_Sx Rozumím. Ale taky vim jaká je tónu levá když si večer mužů v klidu sednout k televizi dat si sklenku vina a vypnout a to nemluvím co se týče intimní stránky s manželem. Já vim ze kdybych ji na tu hodinu naučila už od mala což jsem nevěděla tak by mi to vyhovovalo ji by to přišlo vpohode: protože by byla zvykla a bohužel my žádný slávy velký nemívvame takže by mi to bylo asi jedno. @ugluk

Jenže tohle není pravda. Dítě není pes, aby se NAUČILO spát na povel (no ani ten pes to naučit nejde…).
Dítě spí, jak potřebuje. Některé děti si nechají vnutit něco, co jim nevyhovuje, pokud se na ně dostatečně tlačí, ale některé děti si to vnutit nenechají. Když se dítě nechá vyřvat, tak se naučí, že když potřebuje, tak máma nepřijde. Ono to vypadá, že se naučilo spát samo, ale ono se jenom naučilo, že nemá cenu brečet po mámě.
Zkus si na místě miminka představit sama sebe. Vyhovovalo by ti to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.11.19 10:18
@Coda píše:
Naučit se to určitě dá :D já se snažila držet nějakého režimu už od začátku a trvalo to cca 3 měsíce než se zadařilo :think: teď máme v rodině naučeno chystat malého na spaní kolem 19:00 a na 20:00 aby už byl v postýlce. Většinou do 15 min usíná :dance:
Ale určitě to učení na pravidelný spánek neprobíhal tak, že bychom ho dali do postýlky a čus bambus je nám jedno co se v postýlce děje :D než se to zajelo, tak jsme s partnerem u postýlky potmě seděli a dle potřeby buď hladili a nebo jen drželi za ruku dokud neusnul. Ze začátku horor a řev klidně do půlnoci a postupně se vše krásně zaběhlo. Jen bylo tŕeba prostě vytrvat. A taky mu pouštíme na chůvičce ukolébavku :lol:
Při představě že ještě po 20:00 jedu nějaké hry s malým, tak se už asi houpu na lustru :jazyk: za celý den plný her bych to už fakt nedala :cert:

Ano, „krásně se to zaběhlo“ ve chvíli, kdy to to dítě vzdalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
16.11.19 23:56

@Lucie_Sx dovolím si nesouhlasit. Náš maličký rozhodně není malý zdeptaný človíček jen proto, že jsme si dali s partnerem tu práci, aby byl zvyklý si večer chodit lehat v rozumnou hodinu ;) naopak je to temperamentní spokojený a věčně vysmátý chlapeček :D takže to, že si večer chodí lehat z něho nedělá zoufalé a nešťastné dítě - aneb večer se pomazlíme, přečteme pohádku a malý do 15 minut usíná bez zbytečných scén :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.11.19 02:48
@Coda píše:
@Lucie_Sx dovolím si nesouhlasit. Náš maličký rozhodně není malý zdeptaný človíček jen proto, že jsme si dali s partnerem tu práci, aby byl zvyklý si večer chodit lehat v rozumnou hodinu ;) naopak je to temperamentní spokojený a věčně vysmátý chlapeček :D takže to, že si večer chodí lehat z něho nedělá zoufalé a nešťastné dítě - aneb večer se pomazlíme, přečteme pohádku a malý do 15 minut usíná bez zbytečných scén :)

Já neříkám, že je zoufalý a nešťastný. Malé miminko má jeden jediný vzorec, podle kterého jede - a to je přežít. On se prostě přizpůsobil, nic jiného. Ale ta zkušenost, že zoufale brečí a máma na něj kašle, ta v něm zůstala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
17.11.19 21:39

@Lucie_Sx možná jsi to v mém prvním příspěvku přehlédla, ale psala jsem, že když jsme naše dítě učili usínat ve večerních hodinách, tak jsme ho v postýlce nenechali samotného si vyřvat plíce. Naopak než si zvykl, že večer se prostě chodí spát, seděli jsme u jeho postýlky potmě, kde jsme mu tiše broukali, drželi jej za ručičku a nebo jej hladili do doby než v klidu usnul. A věř, že to byli hodiny po tmě co jsme u něj proseděli. Bylo však dle našeho mínění důležité ho naučit na večerní spaní, páč by si v klidu chodil spát kolem půlnoci - a na to by do budoucnosti nebyli rodiče :jazyk: jsme zvyklí chodit spát ve všední dny podstatně dříve :D takže o zoufalém pláči a absenci matky zde nemůže být ani řeč - nikdy bychom naše dítě nenechali samotné vyplakat… toť jen na vysvětlení, že ne každé učení dítěte na večerní spaní je o zoufalém pláči dítěte a rodičích kterým je to ukradený - i pro nás je důležité, aby i přes lehce zavedený noční režim zůstala v našich vztazích důvěra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.11.19 01:00
@Coda píše:
@Lucie_Sx možná jsi to v mém prvním příspěvku přehlédla, ale psala jsem, že když jsme naše dítě učili usínat ve večerních hodinách, tak jsme ho v postýlce nenechali samotného si vyřvat plíce. Naopak než si zvykl, že večer se prostě chodí spát, seděli jsme u jeho postýlky potmě, kde jsme mu tiše broukali, drželi jej za ručičku a nebo jej hladili do doby než v klidu usnul. A věř, že to byli hodiny po tmě co jsme u něj proseděli. Bylo však dle našeho mínění důležité ho naučit na večerní spaní, páč by si v klidu chodil spát kolem půlnoci - a na to by do budoucnosti nebyli rodiče :jazyk: jsme zvyklí chodit spát ve všední dny podstatně dříve :D takže o zoufalém pláči a absenci matky zde nemůže být ani řeč - nikdy bychom naše dítě nenechali samotné vyplakat… toť jen na vysvětlení, že ne každé učení dítěte na večerní spaní je o zoufalém pláči dítěte a rodičích kterým je to ukradený - i pro nás je důležité, aby i přes lehce zavedený noční režim zůstala v našich vztazích důvěra ;)

Psala jsi „horor a řev klidně do půlnoci“, tak z toho vycházím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3104
19.11.19 01:16
@Lucie_Sx píše:
No a zkus si říct, kdyby tebe někdo nutil usnout každý den v osm bez ohledu na to, jak se ti chce spát, jestli by ti to bylo příjemné a jestli by to pro tebe bylo ok.

Hm… ale to přesně přece dělaly naše mámy v 80. letech, prostě jsme šli spát v 8 a basta. A ani z dnešního pohledu si nemyslím, že dělaly chybu :think:

Příspěvek upraven 19.11.19 v 01:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3104
19.11.19 01:24

@Veveronik1983 Myslím, že tím, že jsi ji to neučila od 2 měsíců, jsi určitě nic nezkazila. Ano, některé mámy tak děti naučí, mně se to teda u mimina nepodařilo. To bych asi musela použít vyřvávací metodu nebo tak něco, a to jsem nechtěla. Aspoň ne u mimina, které nechápe, co se kolem něj děje.
S nácvikem pravidelného ukládání jsem začala taky až pak po prvním roce, tak ve 14, 15 měsících.
V tomhle věku je to ještě v pohodě, ty děti jsou ještě malé a tvárné, neházej flintu do žita a nic si nevyčítej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí