Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, podařilo se vám někomu aspoň trochu převychovat manžela bordeláře? Každou chvíli bych měla rodit, tak mě i vlivem hormonů přepadla taková uklízecí mánie - ráda bych miminko přivedla do čistého. Můj manžel to ovšem neřeší. Mám pocit, že pořád uklízím a on za sebou pořád nechává nepořádek - neumyté nádobí, poházené oblečení, zabordelený stůl, kelímky od jogurtů a skleničky všude. Všude papírky a různé obaly - do koše to hodí zřídkakdy. Takže to vypadá tak, že pořád chodím a uklízím po něm, jak po malém děcku. Jako nechcu po něm moc, většinu věcí uklidím, ráda bych, aby uklízel aspoň po sobě a ve svých věcech měl jakžtakž pořádek. Máme malý byt, tak je vše vidět. Nejsem nějaký magor na pořádek, ale co je moc, to je moc. Na druhé straně na něj nechci křičet a být protivná, jednak se to míjí účinkem, druhak je na mě jinak hodný a jsem spokojená. Nemáte nějaký tip, jak manžela nenásilně a takticky přimět, aby si po sobě uklízel aspoň základní věci? ![]()
@zzuza
Ahoj, Ty jsi já? a bydlíš u nás? pasta zubní na umyvadle, nespláchlá vana po koupání, drobky, rozházený boty u dveří, věci z koše na špinavé prádlo vhozené jen na půl, pět jogurtů=pět lžiček atd atd
![]()
Přestat po něm uklízet? Proč by se namáhal, když to vždycky samo zmizí, to dá rozum… Buď jen tak přestaň a čekej, jestli mu to dojde (ale chce to trpělivost
), nebo mu rovnou mile vysvětli, že teď budeš mít hodně práce s miminkem, tak nemůžeš uklízet ještě po něm a upozornit ho, že to už nebudeš dělat.
Ahoj, ja myslím, že tohle se preucit nedá…Muj chlap me hlavne stve ze kdyz si neco uklizi do skrine zmuchle to a jakoze je to uklizený
a jelikoz ja nesnasim zehleni jsem mu rekla ze na nej prdim a at si zehli sám! tyden se to dalo a pak ho to prestalo bavit:DAsi je to vsude stejny..treba ho zmeni miminko…Já ríkam ze mam doma 2 deti…Muj chlap taky vsude neco nechava
No, díky za rady
zkusím po něm neuklízet, i když na to asi nebudu mít nervy. Ale je fakt, že bude muset víc pomáhat, až bude miminko… problém je asi ten, že jemu to nevadí a dokáže v tom bordelu docela dobře žít. Kdežto já mám tu hranici, kdy mi to ještě neva, asi trochu jinde. ALe když si vybavím, jak vypadal jeho pokoj u rodičů a na privátě, když jsme ještě nebydleli spolu, tak je asi opravdu beznadějnej případ
a to striktní neuklízení - vyplatilo se to někomu z vás?
Nepřevychováš ![]()
Ale pokud je rozumný, tak zvládne sám uklízet, když bude potřeba.
Nechala už jsi ho někdy pár dnů samotného doma? Můj je podobný jako tvůj (podle popisu), ale když jsem pbyla třeba pár dnů na služebce, tak si nádobí umyl, ať má z čeho jíst ![]()
Když jsem byla v porodnici, tak povysával, vytřel, umyl koupelnu a záchod
prostě fakt uklízel, ať si nás s mimčama přiveze do čistého ![]()
Hmm, tak vidím, že mi asi nezbývá než se s tím smířit. S vařením třeba problém nemá, ale nechá po sobě spoušť. Nebo, co se týče takových těch mužských prací, něco přimontovat, opravit, na to je šikovný, ale nářadí po něm musím uklízet já a pak se mě ještě věčně ptá, kde co má.
Naučila jsem ho, že jeho věci se samy neuklidí, takže si uklízí prac. oděv., bundu už si taky dává na věšák, po ostříhání a po holení si to uklizí…Jen si plete pojmy-když mu řeknu dej to do pračky dá to k pračce a naopak…
..Jinak pokud si nechá všude rozválené věci-hážu mu je na hromadu a on si je uklidí!!! Nic jiného mu nezbývá…Když spolu nemluvíme, uklidí i nádobí do myčky…:-) Ono to jde, ale pomalu…Dřív měl tendeci všechno všude nechat, že se to asi pak samo uklidí či co…NO, omyl!!!
Funguje to i na děti, malej ten je teda pořádkumilovný, takže si uklízí sám od sebe…
Jinak když jsem byla po porodu-respektive v porodnici-chlap uklidil celý byt-vysál, utřel prach, vypral-sám od sebe… ![]()
@subsomi Asi to máme dost podobné. Ten můj uklízet umí, když už někdy něco udělá, tak pořádně… spíš to nepokládá za důležité. Tak asi přestanu hysterčit a nechám se překvapit…třeba se z porodnice vrátím taky do naklizeného bytu.
Ano, mně se to vyplatilo, neuklízet, už je fakt šikovnej
Ale chce to fakt vydržet a neuklidit to po něm. Když už jsem to nemohla vydržet, nebo mi to zavazelo (jakejkoliv jeho bordel, o kterým kolikrát i prohlásil „Však to neuklízej, já to PAK udělám“), odnesla jsem mu tu snůšku na jeho stůl, kde jsem to moc neviděla, a pak to dokonce i rychle zmizelo ![]()
Ale jako, já se chlapům nedivím, mně by se taky líbilo, kdybych nemusela nic dělat. Většinou je takhle rozmazlí už maminky od mala, takže jim to ani není blbý…
Ale je teda fakt, že ten můj asi nikdy nebyl až tak ztracenej případ, to zase ne. Ale určitě to zkus ![]()