Ďábel jako pomocník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9319
4.12.16 18:08

@chipsa A čím se zabýváte konkrétně? Já Junga miluju, ta jeho analytická psychologie, to je něco, to je přesně pro takový cynický lůzry, jako jsem já :D, schroustala jsem skoro všecky knížky, (teda si myslím), kromě těch Rozhovorů, to si přeju k Vánocům. Některé byly těžko stravitelné, hlavně ta křesťanská symbolika, ta je moc personifikovaná, tu já moc nemusím, hlavně je to tak zastřené, že si myslím, že tomu snad nikdo moc rozumět nemůže. :mrgreen:. Jinak mi to otevřelo úplně nový svět, je pěkné, jak se všechny směry filosofie, klasická literatura a všechna (!) náboženství slévají v jednu lávu. Teď jsem zjistila, že se vlastně i na přísné vědy lze koukat i tou druhou polovinou mozku, že se opravdu všecko souvisí se vším. Taková matematika je taky filosofie. Jako když jdeš pořád na východ a najednou zjistíš, že jsi na západě.
(vždycky si přeju, aby byly mé příspěvky srozumitelné, ale když se rozvášním, tak to přeženu. Což se asi stalo.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.12.16 18:10
@Takyjedna píše:
@chipsa A čím se zabýváte konkrétně? Já Junga miluju, ta jeho analytická psychologie, to je něco, to je přesně pro takový cynický lůzry, jako jsem já :D, schroustala jsem skoro všecky knížky, (teda si myslím), kromě těch Rozhovorů, to si přeju k Vánocům. Některé byly těžko stravitelné, hlavně ta křesťanská symbolika, ta je moc personifikovaná, tu já moc nemusím, hlavně je to tak zastřené, že si myslím, že tomu snad nikdo moc rozumět nemůže. :mrgreen:. Jinak mi to otevřelo úplně nový svět, je pěkné, jak se všechny směry filosofie, klasická literatura a všechna (!) náboženství slévají v jednu lávu. Teď jsem zjistila, že se vlastně i na přísné vědy lze koukat i tou druhou polovinou mozku, že se opravdu všecko souvisí se vším. Taková matematika je taky filosofie. Jako když jdeš pořád na východ a najednou zjistíš, že jsi na západě.
(vždycky si přeju, aby byly mé příspěvky srozumitelné, ale když se rozvášním, tak to přeženu. Což se asi stalo.)

My jedeme spíš tak všeobecně dle zákonů bible. Taky hodně čteme. Ono je to fakt na hodně dlouhé povídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
4.12.16 18:15
@chipsa píše:
My jedeme spíš tak všeobecně dle zákonů bible. Taky hodně čteme. Ono je to fakt na hodně dlouhé povídání.

Jo, to jo. Ono by bylo divný, kdyby se to dalo vysvětlit jednoduše, jako ve škole, jenom nějakým suchopárným výkladem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.12.16 18:19

Slyšela jsi o kouzelníkovi Chris Angel? Prý jako jediný na světě ovládá levitaci a uzavřel smlouvu s dáblem. Zrovna včera jsme se o tom s přítelem bavili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
4.12.16 18:22

@chipsa Ne, ale já ty smlouvy s ďáblem beru spíš symbolicky, z literatury, jako návod na život. Jako spíš jedu podle té hlubinné psychologie a literatury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.12.16 18:25
@Takyjedna píše:
@chipsa Ne, ale já ty smlouvy s ďáblem beru spíš symbolicky, z literatury, jako návod na život. Jako spíš jedu podle té hlubinné psychologie a literatury.

Ale to je velmi zajímavé. Zkus se někdy na toho kouzelníka podívat. Ovládá jako jediný na světě vznášení ve vzduchu a spoustu nepochopitelného pro lidský mozek. Kdysi se svěřil svému pomocníkovi, že to nejsou kouzla, ale uzavřel smlouvu s dáblem - s poslem božím. Upsal mu svou duši, aby tyhle věci uměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
4.12.16 18:34

@chipsa On si lidský mozek dokáže vytvořit svojí realitu. Když něčemu věříš, tak to tak prostě je. A když něčemu věříš na 100%, tak je to na 100% reálné. A celý vesmír ti ten tvůj názor vlastně potvrzuje. Oni lidé, kteří jsou v něčem výjimeční a předčí ostatní, tak vlastně taky takovou smlouvu s ďáblem uzavřeli. Protože výjimečnost nese v sobě nejen to dobré, ale i to hnusné (jako všecko na světě, jak jsem psala ). Když je někdo génius, tak osobní život má často k pláči, čím větší výjimečnost člověk má, tím víc za to platí. Ta symbolika ďábla, který si za to vezme duši, ta je nasnadě. Poe, Nash, Einstein, ti všichni vlastně měli ten duševní život na..vno, s prominutím. Dá se říct, že se ďáblu za výjimečnost upsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
4.12.16 18:57

Ještě jsem chtěla napsat, že se vlastně nikdy přesně neví, jestli je to tak, že si mozek tvoří realitu sám, nebo je realita zkreslena (filtrována) naším mozkem. A kdo se chce dopídit pravdy a moc nad tím bádá, vyslouží si jako první cenu přímou jízdenku do blázince. :mrgreen: Protože věci, které přesahují náš mozek se vykoumat naším mozkem nedají, kdyby se daly, tak by nás to nepřesahovalo, to bychom si to vytvořili sami. Hrozně mě baví třeba ti koumáci, ze spolku Sysifos, když jim to nejde vykoumat, tak to není chyba v jejich přijímači, ale vždycky v tom okolo. Asi neexistuje nic, co by je přesahovalo. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.12.16 19:01
@Takyjedna píše:
Ještě jsem chtěla napsat, že se vlastně nikdy přesně neví, jestli je to tak, že si mozek tvoří realitu sám, nebo je realita zkreslena (filtrována) naším mozkem. A kdo se chce dopídit pravdy a moc nad tím bádá, vyslouží si jako první cenu přímou jízdenku do blázince. :mrgreen: Protože věci, které přesahují náš mozek se vykoumat naším mozkem nedají, kdyby se daly, tak by nás to nepřesahovalo, to bychom si to vytvořili sami. Hrozně mě baví třeba ti koumáci, ze spolku Sysifos, když jim to nejde vykoumat, tak to není chyba v jejich přijímači, ale vždycky v tom okolo. Asi neexistuje nic, co by je přesahovalo. :jazyk:

Ano, máš pravdu. Existence druhého světa nám má být utajena a kdo si nedá pokoj, míří do blázince. Něco za něco. Lidi by měli vědět, kdy přestat. Někdo dostane od toho nahoře varování a přesto se v tom hrabe dál. No potom podle toho skončí. Všeho s mírou a s respektem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
4.12.16 19:02

@Takyjedna nedoporučíš mně nějakou zajímavou, ale základní knihu? Něco pro začátečníka, aby se hned úplně nevylekal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.16 19:05

S tímhle bych si rozhodně nezahrávala - je to hodně nebezpečné, za žádné výhody bych neplatila duší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.16 19:07

A ďábel rozhodně není dobrá postava.

• Citovat
  • Upravit
9319
4.12.16 19:44

@KatkaX Mno, :think: na jednu knížku si nemůžu za boha vzpomenout, jinak třeba -
Zamilovaní bohové a bohyně - to je asi základ, Tavistocké přednášky - to je taky základ, Boundaries of the Soul - June Singer, Skrytá pravda Země - Zdeněk Neubauer, Tomáš Škrdlant, blog - http://ografologii.blogspot.cz/ - něco stojí za přečtení, http://jung.sneznik.cz/ pak třeba Harry Potter, ten první díl, to je taková klasika, úplně je v tom ta symbolika cítit, (ale nevím, jestli to byl záměr, nebo jestli to vyplynulo z nevědomí), Výklad Goethova Fausta a prostě cokoliv, co tě osloví, ono si někde něco přečteš a pak se to navaluje, pak si tě ty knížky hledají samy. Ale taky je to těžký říct, on má každý odpichový bod jinde. Jo a taky třeba teď oblíbený Dušek, on zní jako blázen, ale když to pak pochopíš, tak to dává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.16 19:53

Nezahrávala bych si s tím a žádný pletky bych s ďáblem nedělala. Dá ti málo a vemze hodně (tvojí duši, která patří tobě a pak bude patřit jemu a budeš velice trpět). S tímhle není dobrý si zahrávat, žádný satanismus ani nic s tím společného, pokud chceš překonávat strach tak tímhle rozhodně ne!

• Citovat
  • Upravit
57
4.12.16 19:59

Například v Bibli je zrod Ďábla popsán jako stvoření nejkrásnějšího anděla, který se ale vzepřel Bohu, chtěl mu být roven a tak ho Bůh svrhl z nebe (jako dimenze, né obláčku) spolu s třetinou andělů. Později, po stvoření člověka, se ďáběl od začátku snažil získat si lidi pro své věčné království, a to tím, aby neuvěřili v Ježíše Krista, aby jim nebyly skrze Něj odpuštěny jejich hříchy. Ďábel se určitě ukazuje jako pomcník, a opravdu jim na krátký čas může být, ale jeho záměr je od věků jasný - ukrást lidem věčnost v nebi… protože každý člověk se jednou postaví před Boží soud, kde vyjdou najevo všechny jeho dobré i zlé skutky a to, koho jsme poslouchali - Boha nebo Ďábla…a podrobnosti najdeš v Bibli, hlavně v Novém zákoně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová