Dají se vaše děti snadno koupit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3157
24.7.14 07:47
@JayLee píše:
normalni to asi bude dle toho co jsem kdy kde slyšela a cetla ale my to tak nemame a uspesne jsme tomu vyhli - zavčasu jsme to poresili aby k tomuhle nedochazelo a to nikdy :kytka: pac by me to taky mrezlo :roll:

To asi nebude tak úplně vaše zásluha ale, spíš se vám to prostě vyhnulo. Jinak by mě moc zajímalo jak jste to „pořešili“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
24.7.14 07:50
@open mind píše:
Ono je právě těžké nastavit nějaké hranice, vybalancovat kde přesně by měly být, jak striktní. Nechtěla jsem být taková ta maminka, to babičkám dá instrukce i k tomu, jak dítě ráno učesat. :) Snažím se babičkám nechat trochu volnosti. Ovšem tady už se to asi přelomilo přes nějakou hranici, za kterou to jít nemělo.

Kdepak, nic se nepřelomilo. To je normální reakce dítěte v tomhle věku. Já když přijela k dceři malou hlídat, šly mi naproti a ona taky chtěla za ruku jenom se mnou. Víš co, ty jsi maminka, maminku máme všichni jenom jednu (narozdíl od babiček, tetiček apod.), tvoje pozice je neotřesitelná. Nedělej si starosti s tím, jak to teď vnímá a projevuje dvouleté dítě. Věř tomu, že kdyby si natloukl koleno, běžel by instinktivně za tebou, i kdyby babička stála vedle. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
24.7.14 07:51

@open mind Tak to chápu, taky se snažím moc babičky nepoučovat :mrgreen: Já myslím takový, nedávat sladkosti před obědem, snažit se aby se oblékal sám atd. Ale jak už tady někdo psal, až babička odjede, tak se všechno vrátí do starých kolejí. Teď bych asi neřešila, nic nedůležitého a šla blbnout s babičkou a dítětem, ať vidí, že i s mamkou je sranda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.7.14 08:00

@open mind Já myslím, že tě nevyměnil, on moc dobře ví, že tě furt má. Kdyby se mu udělalo blbě, bylo by to zase „mamimamimami“.

A buď ráda, že nemáš maminkovače, je to strašně protivný. Jsou děti, které jsou na matku extrémně upnuté, nikdo je hlídat nemůže, nebo za cenu scén. Ony za to nemůžou, ale protivný to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
24.7.14 08:03

Malý má 4 a jsou situace, kdy mě vymění a kamarády. Je to běžný proces osamostňování. Až mu bude špatně, uvidíte, koho zavolá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
24.7.14 08:06
@open mind píše:
Ono je právě těžké nastavit nějaké hranice, vybalancovat kde přesně by měly být, jak striktní. Nechtěla jsem být taková ta maminka, to babičkám dá instrukce i k tomu, jak dítě ráno učesat. :) Snažím se babičkám nechat trochu volnosti. Ovšem tady už se to asi přelomilo přes nějakou hranici, za kterou to jít nemělo.

Já si nemyslím, že je to natolik vážné…může to být od dítěte i určitý naschvál, že maminka byla pryč apod. Maminka je pro něj pořád ta nejdůležitější a tohle je takové „povrchové“. Ony nám to děti i dělají mezi mnou a manželem, že mi chvíli tvrdí, že mě nemají rády a mají rády tatínka, když jim něco zakážu a pak za chvíli přijdou, že mě milujou atd. Z tohohle bych si nic nedělala, dítě bych polechtala. „Tak ty mě nechceš? No tak na to se podíváme…“ a chvíli bych s ním zablbla a vůbec netlačila na pilu. Děti jsou náladové a jak psaly holky, zase se to vrátí do normálu a vůbec bych si to osobně nebrala! Vůbec to od toho dítěte tak ani není myšleno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
24.7.14 08:12

@JayLee promin, ale silně pochybuju, že si dítě dvouleté /a mladší/ nechá vysvětlit, ž máma je víc než babička, nesmí se říkat „já chci k babi, ta dovolí“ :think:
Spíš se vám to /zatím/ vyhlo, máte prostě štěstí, nebo tomu ještě dítko nedorostlo.
Malýmu budou tři, babička ho taky dost rozmazluje, já podobné „proslovy“ :mrgreen: nemám, a přesto není po návratu od ní rozcapenej, ani neslýchám, že chce radši babi :nevim: Počítám, že to teprve přijde.

Ale máma je jen jedna a i to dítko to ví, je to prostě jen aktuální reakce na nějaký zákaz nebo něco co se mu nelíbí. Náš malej už to zkouší mezi mnou a partnerem - zeptá se jednoho, ten zakáže, tak to zkusí na druhého. Nic nenormálního.

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
24.7.14 08:14

Nám babičky totálně děcka rozjely. Brala jsem to jako daň za možnost vrátit se do práce. I když příhody ohrožující zdraví dítěte si pamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
24.7.14 08:16

Od dítěte jsem šla do práce v 8 měsících, jsou mu 4. Má se mnou bavku, s tátou půlbavku a babičky moc nemusí. Ale objeví se sousedovic Dája a jsem na vedlejší koleji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
24.7.14 08:19

@blecha72 Asi jsem mimo, ale prosím tě, co je to „bavka“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
24.7.14 08:22
@Denisa56 píše:
@blecha72 Asi jsem mimo, ale prosím tě, co je to „bavka“?

To je ze školky: palec nahoru bavka (mám tě rád, chci s tebou být), půlbavka (palec rovně, jako že tě můžu, ale nevyhledávám). Taky jsem to před rokem neznala :mrgreen:
Je to něco jako pubošské zkratky na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
24.7.14 08:28

@open mind Možná si to odstrkování atd. špatně vykládáš, může být prostě taky naštvaný, žes tam nebyla. Taky jsi okoukaná, babička ne, určitě je s ní spousta „nové“ legrace. Když je u nás babička (platí pro obě), tak taky dcera visí jen na ní. Pořád se ptá, kdy přijede, chce jet k ní, spát tam atd. Když pak dojde na věc, tak chce zas domů :roll:. Spoustu věcí u babičky může a doma ne (ochutnávat cukr, šahat na notebook). Jedna babička ji hlídá od miminka pravidelně, tam je to víc v pohodě. Na druhou není tak zvyklá, hlídala ji, když jsem musela v těhotenství ležet (u nás doma, já byla taky doma) a tam byl naopak ze začátku problém, že s ní nechtěla být, byla z toho celá vystresovaná, vztekala se, nespala, ale za chvíli byly v pohodě.
U babiček má sice dovoleno víc (dle mě je to v pořádku), ale pozoruju, že u nás má v něčem větší jistotu. Když má z něčeho fakt strach, tak to překoná se mnou nebo s tátou, i když se babi na hlavu staví. Nedávno to byl velký záchod a plavání. Myslím, že tohle časem uvidíš taky, ne jenom pár odstrčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.7.14 08:50
@open mind píše:
@JayLee Moc děkuju za tvou zkušenost, dává mi to rozhodně smysl, určitě se tak dá lecčemu předejít. U nás je trochu problém v tom, že syn ještě moc nemluví (prakticky jen pár zkomolených slov :) ), takže zatím nějaké vysvětlování moc neuplatním… :( Snad se už brzy rozmluví.

to že nemluví, ale neznamená, že nechápe vysvětlování :zed: Jinak kluk to teda dělal taky, když jsme byli s chlapem někde pryč, tak nás pak ignoroval. Nebylo to o koupení, ale dával nám tak najevo, že je uražený. A občas to udělá i teď (ale už je na něm vidět, jak se tomu uculuje). Jinak když jsme s mojí mamčou, tak od ní chce uspávat, hraje si jenom s ní a mě odstrkuje… a pak přijde situace, kdy mě potřebuje a je z něj super lísal :D

• Citovat
  • Upravit
26093
24.7.14 08:54

Co já bych dala za to, aby mě děti, když přijdu odněkud domů, aspoň na chvilku ignorovaly… :oops: :mrgreen: Jakmile vlezu do dveří, mám je na noze oba dva… :zed:

Babičku milujou, starší kolikrát ořve, když si myslí, že babička přijde a zvoní třeba někdo jinej, ale pořád mají na prvním místě mě… :nevim: Nijak jsem je k tomu nevedla, nikdy nic nevysvětlovala… Prostě to tak mají oba dva sami od sebe… :nevim: (A to jsou jinak teda povahově každej úplně jinej)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
24.7.14 08:57
@Bábrdl píše:
@open mind Já myslím, že tě nevyměnil, on moc dobře ví, že tě furt má. Kdyby se mu udělalo blbě, bylo by to zase „mamimamimami“.A buď ráda, že nemáš maminkovače, je to strašně protivný. Jsou děti, které jsou na matku extrémně upnuté, nikdo je hlídat nemůže, nebo za cenu scén. Ony za to nemůžou, ale protivný to je.

Jsem ráda, že není mamánek a jsem moc ráda, že má s prarodiči hezký vztah - už od doby co byl miminko jsem k tomu směřovala. Teď jsem ale začala mít trochu dojem, že se to nějak začalo obracet proti mě, nebo jak to nazvat…

Rozhodně ho ale nehodlám nějak izolovat od rodiny, aby se to nedělo. Asi se budu muset naučit to částečně skousnout, případně poprosit babičku aby malilinko ze své benevolence ubrala. Ale je to fakt docela težké se smířit s tím, že jsou děti takoví oportunisté. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí