Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Netrap se, stejně je to k ničemu. Jestli chce jít pracovat, ať jde, ale nic jí nedávaj. Podporuj jí jen, když bude chtít studovat. Je zamilovaná a s tím ty stejně nic neuděláš.
Ze mě partner peníze netahal, ale deptal mě psychicky. Rodiče se mohli postavit na hlavu a já raději přerušila vztah s nima než, abych si připustila, že žiju s grázlem. Teď už to vím, ale musela jsem si k tomu dojít sama. Vím, že je to těžké, ale jiná cesta není - Sama si musí nabít nos a ty buď připravená ji pomoct, ale teď do nich žádné peníze necpi.
Chápu, že se trápíš, kdyby se mi na dítě v budoucnu nalepil takový zmetek, asi bych vyšilovala vzteky a zoufalstvím.
Ale pokud jde o těch 50 tisíc. Já chápu, že ses kvůli nim nadřela, ale pokud je dáš, pak to musíš brát, že si s nimi může dcera dělat co chce.
Pokud vám nebude nějak ubližovat, nijak jí to nevyčítej. Pravděpodobně to bude pro ni velmi drahé poučení.
V momentě, kdys jí ty peníze dala, tak jsou její. A že si za ně nepořídila něco smysluplného, to je už její věc. Snad to pro ni do budoucna bude poučení, časem. I když velmi drahé
.
Chápu tě, ale ona je zamilovaná a strašně blbě. Jenže co s tím, člověk nevidí, neslyší, to je jakoby jsi mluvila o klukovi známého, také takový parazit
Dcera by se buď musela zamilovat do jiného nebo dostat kopačky, jinak to bude kruté než vystřízlivý. ![]()
Peníze jsou fuč, ty už neuvidíte, je to škoda, „příště“ sice dát, ale s tím, že budou na tvém účtu a ty jí budeš dávat sama - třeba zaplatit tu autoškolu. ![]()
chjo… tohle teda musí být situace
![]()
Bohužel už jak je výše zmíněno, ona na to musí přijít sama… Do hlavy jí to horem dolem sice cpát můžeš, ale uškodí to jen vašemu vztahu… Dokud je ona zamilovaná nezmůže nikdo nic, až na to přijde sama tak si to bude hodně vyčítat
a tobě dá za pravdu i když už stejně bude pozdě…
Jak píše Sany80s hodně drahé ponaučení ![]()
Drž se ![]()
Jejda, to je ale situace.
![]()
Snad časem pochopí, že udělala velikou blbost.
Přeji ti hodně sil a drž se! ![]()
Máš to hodně blbý. Spíš ses měla domluvit, co chce a to jí přímo zaplatit, třeba ten řidičák se vždy hodí. V rodině jsme také takhle dostali peníze a vím, jak se s těmito penězi nakládá (většinou to prostě nějak padlo). Já teda ne, já jsem hroznej skrblík a chci mít zálohu, kdyby se něco stalo.
Bohužel s frajerem nic neuděláš, pokud někomu nezaplatíš, aby si na frajera počkali a přesvědčili ho, aby tvou dceru nechal, ale nechtěj vědět, co by se stalo kdyby to prasklo
Zkus to přežít a dceru financuj jen tak, aby se z toho neživila i ta vyžírka.
Asi to bude nemožné, protože láska je slepá, ale ať aspoň dcera zkusí, aby ji podepsal nějakou půjčku. S tím už by se dalo něco třeba dělat a časem to z něj vytlouct.
Ach jo…musí si na to přjít sama, ty s tím nic nenaděláš
jestli chce jít pracovat, tak ať jde, ale bude ti dávat něco na jídlo, nájem atd. pokud bude u tebe bydlet, ať je dospělá se vším všudy. Mně taky rodiče našetřili peníze a ač mám už vlastní dítě a žiju bez nich, tak jsem stále neviděla ani korunu - díky bohu! Dopadlo by to podobně…vše bych nerozváženě utratila
Nedávej to za vinu sobě, ono ji to jednou dojde…
Situaci nezávidím
Ale opravdu na to holka musí přijít sama. Můj bratr „na to přišel“ v 36 letech. Naštěstí nešlo o peníze, jen blbě zamilovaný.
Děkuji, ona právě už o další školu přestala mít zájem, protože je od něj zblbnutá a také vidí peníze, že si dojdou " na pivo " kdy budou chtít a ne jen týden po výplatě. Mrzí mně i to, že jsme vždy měly spolu úžasný vztah ( a máme, pokud tohle téma je tabu )je to moc príma holka a kvůli němu mi i asi začala lhát, když jsem na ní uhodila, za co mohla utratit během chvilky zbylých 20 tisíc, že jsem jí všechno platila, tak mi řekla, že to myslela dobře kvůli mně - když jeli v létě na týden pod stan na šumavu, tak za sebe měla platit 6 tisíc, tak jsem jí to horko-těžko dala, aby neseděla doma a ona mi ted tvrdí, že to stálo 12 tisíc, ale že mi řekla JEN o půlku, abych z toho neměla nervy, že jí tolik nemůžu dát. Takže mně vlastně šetřila, vzala si ode mne jen 6 a zbytek si dovybrala a tímto způsobem to vytahala celé. Mně se zdá úplná blbost, aby týden pod stanem v kempu stál pro jednoho člověka 12 tisíc!! Přísahala mi, že za něj neplatila, jen půlku za benzín a pobyt pro auto a stan. Nedávno potřebovala někam odvézt a ten kretén si řekl o ticícovku na benzín a přitom jí dluží 30. Já bych ho nejradši zabila, fakt. A údajně si prý myslel, že jsem mu to půjčila já a neřekl ani děkuju. Já ho nenávidím. Dala bych cokoliv, jen kdyby konečně prohlédla!! To už jsou spolu 4 roky, ale prý jen ze zvyku, no bodejt - jiná ho nechce a to by byl blbej, když se má s dcerou dobře a má v ní kasičku. Ta druhá holka ho odkopla po 14 dnech, asi když zjistila, že si veškerou útratu za cokoliv musí platit sama…a že pokud si nezaplatí ani pobyt v kempu a nedá mu na benzín, tak nejedou nikam. Vždy jsem si myslela, jak mám chytrou dceru, ale že dokáže být takhle blbá, z toho je mi na nic. Jsem strašně zklamaná z její naivity.
Holky, vy jste mně úplně dojaly vašimi slovy - je mi trapné se dál schovávat za anonyma, vůči vám. Jsem to teda já.
Hele je zamilovaná, má klapky na očích…S tím TY nic neuděláš.
Já jsem takto proti sobě poštvala sestru. Všichni vidí, že to u ní doma není dobré, že borec si z ní dělá jen „dobrý den“, tahá z ní peníze, ona mu doma poskakuje (pere, žehlí, vaří, stará se o dítě, on se tahá s jinýma holkama, ale ona je jako by nechtěla ani pochopit co se děje. Mají spolu 0,5 roční mimnko, ona má Vš, vždy byla ve vztahu ta na koni a nyní??
Musíš počkat až na to přijde sama on není ten pravej… Nic víc nezmůžeš.
No já naposledy byla v kempu je to tak 4 roky zpět. Ale byl to jeden z těch luxusnějších, takže byl i dost drahý. A za týden pobytu, výlety, jídlo, cestu jsem dala dohromady asi 5000 a to jsem vůbec nešetřila…
Já bych se sní o tom radši vůbec nebavila, ještě bude mít větší potřebu lhát a nepřijde ani když prozří a bude nějakou podporu potřebovat.
Ale je to teda síla.
@lenulik 12000? Pokud by to bylo třeba na lodích (půjčení vybavení) a ona platila vše, tak to teda mohla být dost dobrá akce. Frajírek si prostě řekl o 3000,– za benzín a nechal za sebe platit chlast a jídlo. Jen pro představu - kemp - osoba 70 kč/den, stan 30 kč/den, jídlo cca 300,– a pití večer 300,– a když to nasčítáš a vynásobíš dvěma, tak by to mohlo vycházet.
Ale nemá cenu to z ní lámat. Chce pracovat? Ať pracuje, ale ty jí utni finanční kohoutek, ale přitom ji zopakuj, že ji máš ráda a kdyby potřebovala ona pomoc, tak ať ti řekne. Bohužel to vidím na to, že frajer si na ní vezme půjčku, tak proboha, aspoň jim nedělej ručitele.
Jednou vystřízlivý, snad ![]()
Už rok mne hrozně mrzí jedna věc, která se mísí s obrovským vztekem a snad pomůže, že se svěřím, omlouvám se za anonymitu, stydím se za svojí naivitu. Mám málo placené zaměstnání, peněz nemáme nazbyt, ale já jsem celých 7 let škudlila, odříkala si plno věcí, abych dceři dala k osmnáctinám peníze, za které si pak může koupit nějaké zařízení do pokoje, autoškolu, ojeté auto apod. Hrozným způsobem jsem jí našetřila 50 tisíc. ( jednu dobu jsem měla i tři zaměstnání a padala na hubu ) Někdy i po stovce, vše jsem ukládala na zvláštní účet. Týden před narozkami jsem nastřádala konečně celých 50. Manžel se synem mi to vymlouvali, at jí dám jen 30, ale já " blbka " viděla tu její radost a strašně se na to těšila. Vůbec netušila, co dostane. Jenže v tu dobu chodila s klukem, který není ani vyučený a veškeré kapesné " projeli " spolu, všechno si musela platit sama. Já kráva viděla jen tu její radost, jakou bude mít, až jí předám kartu od účtu. Zakázala jsem jí o tom ale tomu klukovi říct. A ted kámen úrazu - asi mu to řekla, a týden po podpisu v bance mu jakoby náhodou zrovínka přišla exekuce na plat a holce řekl, že když mu zůstane pouze minimum, tak se nedostanou spolu už pod stan, co ona milovala. Tak mu z toho dala 30 tisíc s tím, že jí to někdy splatí po tisícovce..a nedávno jsem na něco nutně potřebovala jen půjčit než mi přijde výplata, a musela mi přiznat, že už nemá ani těch 20. Normálně to z ní vytahal. Ted udělala maturitu a chtěla jít na vejšku ale ten kretén jí ukecal, at se na školu vykašle a jde do práce, at mají peníze. Holky - co jsem se už lítostí nabrečela, on z ní bude tahat i ten plat. Ta to vidí úplně jinak, prý to nedává jemu, ale žije z toho ona, já ale nevím za co by to utrácela, telefon, legitku i kapesné jí dávám. A ke všemu jí ještě 10 dní před maturitou podvedl a poslal jí k vodě, a když ta druhá holka zjistila, co je zač, tak zase přilezl zpátky, ale v té době byla stále ještě do něj zamilovaná, tak se vrátila. Já vzteky nevidím!!! Nejvíc ze všeho si přeji, aby se rozešli. Já vím, říkám si, hlavní je to, že je holka zdravá, čert vem těch 50 tisíc, ale ono to pokračuje stále dál. Jenže ona už nic nemá a já už také ne, začali jsme platit hypo, tak jí už nemohu nic dávat, jen to nejnutnější, dokud nemá práci. Musela jsem se aspon vypovídat, strašně se tím trápím.