Dali jste nového sourozence do pokojíčku většího dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
506
28.2.16 11:17

@darkblack ;) taky bych se bála spát s miminkem v posteli. I na kojení jsem si sedala, abych neusnula :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.2.16 11:19

@brko No, netvrdila bych automaticky, že výhody převažují… můžu porovnávat u svých dvou dětí, obě jsem zpočátku měla v ložnici - s postýlce se sundanou bočnicí přiraženou k mé posteli jednomu to vyhovovalo s spalo tak rádo a dobře, druhému ne, moje přítomnost ho budila a celkem brzo jsme ho odstěhovali do jeho pokoje a bylo vidět, že mu to tak vyhovuje víc, dokonce i když byl nemocný a chtěla jsem si ho vzít do postele, tak byl tak protivný, že jsem ho musela dát zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
28.2.16 11:20

@brko nazor :mavam: Ale tak každá mama to ma nastaveny tak jak chce a jak to cítí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.16 11:21

Já ale neřeším, že bych dala miminko do pokoje ke staršímu a byli tam sami, pokoj je velký, spala bych tam s nimi. Jenže když bude malého miminko budit, tak budeme muset pokoje přeházet, aby se vešla postýlka do ložnice a to je dost nešťastné, když už je na svůj pokojík zvyklý a bral by to, že ho sourozenec vystrnadil. Takže řeším, co to přeházet teď, aby malý mohl spát sám v pokoji a my měli manželskou postel a tam postýlku s miminkem a sestěhujeme, až budou větší. Asi by to bylo nejrozumnější, ale bojí se, co malý na tu změnu pokoje. Ale je mu teď rok a půl, snad by si zvykl.

• Citovat
  • Upravit
102087
28.2.16 11:22
@mamina1982 píše:
@brko nerikam, ze jsou rodiče alkoholici apod. Ale nikdy nevis co se stane. Tak když usnes tvrde, tak sotva vnimas co se kolem tebe děje a staci jen par minut…

Tak zrovna tomu bych u matky nevěřila… ale ono to bude mít naopak přesně opačný efekt a to totiž ten, že matka (některé, ne všechny) se bude podvědomě hlídat a pořádně se pak nevyspí… což je třeba můj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
28.2.16 11:31

@j.a.n.i1 no přesně nás případ. První syn byl prisaty porad a tak me napadlo sundat bocnici. On mel svůj prostor a my také. Ale celkem brzo jsem to tedy zase vzdala, bocnici dala zpět a syna so pokoje. On totiž ani ten pocit, ze mě má celkem u sebe mu nestačil. Nejlépe se mu spalo, když byl nalepeny na me. Takže já strachy, abych ho nějak nezalehla jsem nemohla ani usnout. S dalším dítětem jen postylka a tak trochu od miminka jsem ji zvykala na samostatnost a hezky se nám to vyplatilo. Mala krasne spinkala a my byli také odpocati. No a třetí tak něco mezi… Když byla u nás, tak ani příprava nepomahala. Co se odstěhovala, tak je více v klidu. Takže teď už spankova pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.2.16 11:33
@Anonymní píše:
Já ale neřeším, že bych dala miminko do pokoje ke staršímu a byli tam sami, pokoj je velký, spala bych tam s nimi. Jenže když bude malého miminko budit, tak budeme muset pokoje přeházet, aby se vešla postýlka do ložnice a to je dost nešťastné, když už je na svůj pokojík zvyklý a bral by to, že ho sourozenec vystrnadil. Takže řeším, co to přeházet teď, aby malý mohl spát sám v pokoji a my měli manželskou postel a tam postýlku s miminkem a sestěhujeme, až budou větší. Asi by to bylo nejrozumnější, ale bojí se, co malý na tu změnu pokoje. Ale je mu teď rok a půl, snad by si zvykl.

pokud se vám do ložnice nevejde postýlka, tak si vemte mimino do postele.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.2.16 11:34
@Tamtama píše:
pokud se vám do ložnice nevejde postýlka, tak si vemte mimino do postele.. :nevim:

Ne každému vyhovuje mimino v posteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
28.2.16 11:36
@Anonymní píše:
Já ale neřeším, že bych dala miminko do pokoje ke staršímu a byli tam sami, pokoj je velký, spala bych tam s nimi. Jenže když bude malého miminko budit, tak budeme muset pokoje přeházet, aby se vešla postýlka do ložnice a to je dost nešťastné, když už je na svůj pokojík zvyklý a bral by to, že ho sourozenec vystrnadil. Takže řeším, co to přeházet teď, aby malý mohl spát sám v pokoji a my měli manželskou postel a tam postýlku s miminkem a sestěhujeme, až budou větší. Asi by to bylo nejrozumnější, ale bojí se, co malý na tu změnu pokoje. Ale je mu teď rok a půl, snad by si zvykl.

Tak když by to šlo prehazet, tak bych to asi udělala. Malému pokoj nevezmete, jen ho bude mít jinde. Myslím, ze taková změna mu neublizi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.2.16 11:37

@j.a.n.i1 to chápu, ale zakladatelka zas tolik možností nemá.. mimino ke staršímu dát nechce, aby si na sebe nejdřív zvykli, postýlka se jim do ložnice nevejde… a rozhodně mi přijde lepší vzít si mimino do postele než stěhovat staršího z pokoje.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.2.16 11:41

@Tamtama Mě zas přijde lepší uspořádat byt tak, aby se všichni plnohodnotně vyspali, než být ten, kdo se několik měsíců slušně nevyspí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
28.2.16 11:42

@j.a.n.i1 znama si takhle zalehla mimo v porodnici. Pri kojeni usnula. Lékaři posléze diagnostikovano jako SIDS. Nikdy si to ale neodpustila a proto mam takový názor. Je pravda, ze to bylo její první mimco, tak třeba ty mateřský pocity ještě někde na jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.2.16 12:25

My jsme problém malé ložnice docasne vyřešili malou postylkou http://www.splavacek.cz/…aby-scarlett . Měla jsem ji prirazenou se stahnutou bocnici k posteli. Do pulroku sloužila dobře. Ke starším dětem do pokojíku jsem dávat miminko nechtěla kvůli buzení, ať už pláčem miminka nebo třeba kašlem starších děti. Záleží i na miminku, některé je spáč, jiné se budí často, place. Některému vyhovuje na spani klid, jinému být prilepene na matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
28.2.16 12:35

Dítěti je rok a půl, malá je o něco mladší a kdybychom ji přestěhovali do obýváku či kuchyně mám pocit, že by ji to moc nevzrušilo :lol: Pokud se nevejdete s potýlkou do ložnice, tak pokoje prohoď a dejte ložnici do většího. Takhle malé dítě to vezme v klidu. Případně bych ho nalákala na nějakou novou věc, malbu na stěně toho co má rád. Určitě bych nespala s dítětem v dětském pokoji, malé dítě bude starší budit, starší s rýmou či kašlem bude zase dýchat bacily. Nehledě na to že mohou chodít spát každý jinak a rušit se navzájem. A osobně by mi vadilo i oddělené spaní od manžela, to vztahu nepřidá. Jsem přesvědčená o tom, že dítě do manželské postele nepatří. Bála bych se zalehnutí a nespala bych dobře. Ale stejně tak vím že je to jiné, když jsem obě děti měla klidné a spaly dobře. Takže neodsuzuji rodiče, kteří v zoufalství probdělých nocí miminko do postele nastěhují. S prohozením bych neotálela, čím dřív tím líp! Nejhorší by to bylo těsně před narozením dítěte, to by pak opravdu mohl vnímat jako vyhazov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.2.16 12:47
@j.a.n.i1 píše:
@brko No, netvrdila bych automaticky, že výhody převažují… můžu porovnávat u svých dvou dětí, obě jsem zpočátku měla v ložnici - s postýlce se sundanou bočnicí přiraženou k mé posteli jednomu to vyhovovalo s spalo tak rádo a dobře, druhému ne, moje přítomnost ho budila a celkem brzo jsme ho odstěhovali do jeho pokoje a bylo vidět, že mu to tak vyhovuje víc, dokonce i když byl nemocný a chtěla jsem si ho vzít do postele, tak byl tak protivný, že jsem ho musela dát zpět.

Ale tak to je spravne. Vzdy by to melo byt tak, jak si " rekne" dite. Ale nedavat ho do sveho pokoje " na silu". Rozhodne je namiste vzdy nejprve spat co nejbliz u sebe. A dle toho pak pokracovat nebo to udelat jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML