Dali jste nového sourozence do pokojíčku většího dítěte?

Anonymní
28.2.16 09:09

Dali jste nového sourozence do pokojíčku většího dítěte?

Ahoj,
manžel spí v ložnici a já s malým v jeho pokojíčku. Ložnice je malá, tam se nám postýlka nevejde, takže budu muset miminko s postýlkou dát k malému do pokojíčku a spát tam s nimi. Malému bude 2,5 až se narodí sourozenec. Myslíte, že to bude problém? Malý není moc kontaktní, žárlí i na kocoura, je mu rok a půl a doteď kocour nesmí k jeho hračkám. Mám z toho obavy. Mysleli jsme, že bude spát s manželem na manželské posteli, tím pádem bude dětský pokojíček volný pro mě a miminko, ale on se ze svého pokojíku hnout nechce. Spíte některá se všemi dětmi dohromady? Říkám si, že jsou lidi, co mají malé byty, tak taky asi spí všichni dohromady, ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
28.2.16 09:22

Tak určitě bych starší dítě nevyháněla z jeho pokoje, to nedává smysl, žárlivost akorát posílíš. že nechce u hraček kočku, tak to jedině schvaluji :mrgreen:
Co prohodit ložnici s pokojíčkem-přestěhovat nábytek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
28.2.16 09:22

My měli mladšího nejdřív v ložnici a jak se přestal budit co chvíli v noci na kojení, tak jsme ho šoupli ke staršímu do pokojíčku. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet, starší taky není zrovna kontaktní dítě, ale bez brášky by nedal ani ránu. Jinak rvačky o hračky jsou pořád :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
28.2.16 09:23

Nas syn se ostatnich deti hodne stranil a utikal pred nimi, ale co se narodila sestricka porad ji pusinkuje, hraje si s ni a hracky nekdy pujcuje. Zviratkam take nechce pujcovat :D jinak syn sel do pokojiku sam v 2letech a 6 mesicich a po mesici jsme k nemu dali i 11 mesicni dceru, tak spi v pokojiku oba. S miminkem nevim, zalezelo by jak se syn budi, naseho treba plac nevzbudil. Pul roku jsme byli u rodicu vsichni dohromady a mimco ho nebudilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
28.2.16 09:24
@Anonymní píše:
Ahoj,
manžel spí v ložnici a já s malým v jeho pokojíčku. Ložnice je malá, tam se nám postýlka nevejde, takže budu muset miminko s postýlkou dát k malému do pokojíčku a spát tam s nimi. Malému bude 2,5 až se narodí sourozenec. Myslíte, že to bude problém? Malý není moc kontaktní, žárlí i na kocoura, je mu rok a půl a doteď kocour nesmí k jeho hračkám. Mám z toho obavy. Mysleli jsme, že bude spát s manželem na manželské posteli, tím pádem bude dětský pokojíček volný pro mě a miminko, ale on se ze svého pokojíku hnout nechce. Spíte některá se všemi dětmi dohromady? Říkám si, že jsou lidi, co mají malé byty, tak taky asi spí všichni dohromady, ne?

Ahoj, ten pokojik bych mu asi nechala. Aby to sun nebral tak, ze mu mimisek neco bere. Ale urcite bych ho soupla ke klukovi, koupila chuvicku, abych pripadne slysela co se tam deje… Manzelsky loze he manzelsky loze :lol: A starsi so alespon zvykne, ze tam nebude sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
28.2.16 10:17

Na postylku bych se vyprdla a mela miminko u sebe v manzelske, nez doroste do veku, kdy bude moci s brachou sdilet pokoj. Samotne miminko bych do pokoje k sourozenci fakt nedavala. Dite ma byt u matky.

Příspěvek upraven 28.02.16 v 10:19

• Citovat
  • Upravit
1053
28.2.16 10:17

Bydlime ve 2kk, starsi spala v pokojiku sama a mladsi byla do 2 mes s nami v postylce v obyvaku. Pak sla do postylky prave ke starsi segre a zvykly si na sebe. Pro jistotu jsem mela chuvicky. Mezi holkama je vekovy rozdil dva a ctvrt roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
28.2.16 10:19

Ahoj, my spíme všichni čtyři dohromady v jedné ložnici. Ale není to proto, že byl byt malý. Děti (3 a 5) se od nás nechtějí odstěhovat. Mohly by mít každý svůj pokoj, ale nestojí o to. Nám to nevadí (nebo jsme si spíš zvykli), a až to začne vadit dětem, tak je přesuneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
28.2.16 10:23

@brko tak já bych zase nenechala male mimco spát v posteli s rodiči. Nikdy nevis co se muze stát. Má kamarádka mela mimco v pokojíku od narození. Samozřejmě s monitorem dechu a chuvickou a v pohodě. My tedy měli malou v ložnici v postýlce, ale jak píše zakladatelka, tak mají málo místa…a stehovat k vůli tomu syna z pokojíku se mi nezdá fer vůči klukovi… No nevím, co člověk to nazor :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
28.2.16 10:25

Ani se mu nedivím, že nechce opustit svůj pokojíček. Dala bych je normálně dohromady. Když se narodilo mimino byli staršímu 2roky a po 2měsících jsem se šoupla k sobě a měla na chůvičce. Mít třetí, tak je srazim rovnou. Nebyl v tom žádný problém. Ať si starší brácha brzy zvykne :kytka:

Příspěvek upraven 28.02.16 v 10:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.2.16 10:25
@brko píše:
Na postylku bych se vyprdla a mela miminko u sebe v manzelske, nez doroste do veku, kdy bude moci s brachou sdilet pokoj. Samotne miminko bych do pokoje k sourozenci fakt nedavala. Dite ma byt u matky.

souhlasím..
já teda postýlku měla, bez bočnice přiraženou k posteli, aby mimino nespadlo, protože u zdi spal starší syn (tehdy 2,5).. do pokojíku šli oba o rok později, když mě starší vyhodil :lol:
edit: rozhodně bych kluka nevyháněla z pokoje, to bych spíš vyhnala manžela do pokoje a sama s miminem byla v ložnici :lol: nebo byla v pokoji s oběma

Příspěvek upraven 28.02.16 v 10:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
28.2.16 10:27

@Foxisssss taky si myslím, ze jde o zvyk.. Chuvicky nezbytnost v tomhle pripade

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.16 10:35

Mě je blbé, abysme spali všichni dohromady, protože syna bude budit miminko. Nebo si holt bude muset zvyknout, no.

• Citovat
  • Upravit
17472
28.2.16 10:40
@Anonymní píše:
Mě je blbé, abysme spali všichni dohromady, protože syna bude budit miminko. Nebo si holt bude muset zvyknout, no.

staršího syna ten mladší nikdy nevzbudil, ani když mu rostly zuby, ani když mi ho ex zacpával kaší a on se nemohl vykadit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.16 10:42

@Tamtama Mě je hloupý přinést mu miminko a hned mu ho vrznout do pokoje (budu tam spát s nima), ještě než se seznámí a zvyknou si na sebe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML