Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne v tvém věku už jen školné. Na druhou stranu 20-30 tisíc ročně zas není tolik
@Anonymní píše:
Dobrý denHledala jsem už na internetu ale vždy jsem našla jen školu kde je dálkové studium, a platí se školné - a to si nemůžu na mateřské dovolit.
Jen by mě zajímalo jestli jste si někdo dodělat maturitu dálkově kde jste neplatili školné,
Je mi 25 let mam aranžérku - výuční list pracuju, šla jsem pak na nástavbu, ale chtěla jsem jít do prace a odstěhovat se z domu, takže jsem to vzdala, teď mě to štve protože nemůžu najít práci, a nechci být na furt jen prodavačka. Ano vím že mě třeba zaměstnavatel nechce přijmout kvůli tomu že mam dítě.
Teď jsem zkušebně otevřela dvě stránky s nabídkou dálkové nástavby a ani na jedné škole nebyla zmínka o školném
Mluvím tedy o školách veřejných, ne soukromých.
Pokud se tedy platí školné, kde to najdu?
@jahuhudka píše:
Ne v tvém věku už jen školné. Na druhou stranu 20-30 tisíc ročně zas není tolik
VŠ se dá zdarma studovat v jakémkoliv věku a maturita ne? ![]()
@Sisika9 píše:
VŠ se dá zdarma studovat v jakémkoliv věku a maturita ne?
Ani VŠ není zdarma v jakémkoliv věku.
@jahuhudka píše:
Ani VŠ není zdarma v jakémkoliv věku.
Je. Jen pokud presvihnes povolenou dobu studia, tak platíš a není za tebe hrazeno zdravotní pojištění.
@Sisika9 tak u 40 ti leteho člověka úplně nepředpokládám prezencni nebo kombinované vzdělání ze.
@jahuhudka já jsem si vs dodělávala kombinované v 41 a ještě, doufám, nekončím
@jahuhudka píše:
@Sisika9 tak u 40 ti leteho člověka úplně nepředpokládám prezencni nebo kombinované vzdělání ze.
to je jedno, manzel se zblaznil na stare roky, dal se na vysku. Neplati za studium.
@g.sandova píše:
@jahuhudka já jsem si vs dodělávala kombinované v 41 a ještě, doufám, nekončím
no oni to někdy dělají tak, že do prváku vezmou málo lidí a těm, co se nedostali, hned nabídnou to samé, ale placené. S tím, že až potom další rok můžou přejít na neplacené. Známá to tak taky měla.
@heluska1992 píše:
Na rodicaku by měla být VŠ zdarma :/
ma jen vyucnak, pidi se po tom, kde udelat maturitu. Proc by mala byt skola zdarma pri rodicaku?
@vokishka ano, soubehy v rámci celoživotního. Musíš udělat přijímačky a nedostat se z kapacitních důvodů. Ne všechny obory mají soubehy
@matkabagristy píše:
ma jen vyucnak, pidi se po tom, kde udelat maturitu. Proc by mala byt skola zdarma pri rodicaku?
U středních nevím, ale u vysokých škol, veřejných, mas odpuštěné poplatky za studium.
@heluska1992 píše:
U středních nevím, ale u vysokých škol, veřejných, mas odpuštěné poplatky za studium.
To je pravda, aspoň na Masárně o tom šel kdysi mail. Možná je taková podpora i na středních školách? Ale obecně mám v hlavě také jen podmínky VŠ studia
Dobrý den
Hledala jsem už na internetu ale vždy jsem našla jen školu kde je dálkové studium, a platí se školné - a to si nemůžu na mateřské dovolit.
Je mi 25 let mam aranžérku - výuční list pracuju, šla jsem pak na nástavbu, ale chtěla jsem jít do prace a odstěhovat se z domu, takže jsem to vzdala, teď mě to štve protože nemůžu najít práci, a nechci být na furt jen prodavačka. Ano vím že mě třeba zaměstnavatel nechce přijmout kvůli tomu že mam dítě.
Jen by mě zajímalo jestli jste si někdo dodělat maturitu dálkově kde jste neplatili školné,