Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě ne. 1) psychické potíže nebo sklony k nim se dědí 2) těhotenství a porod cvičí s psychikou i zdravým ženám 3) další dítě rozhodně ne s pouhým přítelem.
Záleží, jak to cítíš. Jestli máš vnitřní pocit, že to nedáš, tak bych do toho nešla. Přítel by to měl pochopit, když je to kvůli tvému zdraví. A pokud to nepochopí, tak za to nestojí. Přeju, ať se dobře rozhodneš ![]()
Na tuhle otázku si musíte odpovědět sama, nikdo vás tak dobře nezná, aby mohl říct jdi do toho nebo nechoď.
Já bych si položila pár zásadních otázek:
Na prvním místě musíte být vy, vy budete těhotná a budete se muset o děti prioritně starat. Jestli se na to necítíte, tak do toho nechoďte. Přeji správné rozhodnutí a hodně sil. ![]()
Tolik negativ na to, že v příspěvku zaznělo přítel a ne manžel, nevěděla jsem, že chybějící prstýnek na ruce nás řadí mezi méněcenné
![]()
K diskuzi: v první řadě bych se zamyslela nad tím jestli chci dítě já a pokud ano, šla bych se poradit s lékařem kvůli riziku zhoršení stavu a popř. dědičnosti. Ale pokud jde jen o to, že on chce dítě a ty už ne, tak byste si spolu měli promluvit a do ničeho se nenunit.
@hanka.br. píše:
Nepořizuj si dítě s přítelem. Až tě požádá o ruku a ty si ho vezmeš, uvažujte o dítěti. Obvykle k tomu nikdy nedojde, tvůj problém bude vyřešen.
Ty s nima bydlíš nebo je znáš? Jak souvisí tvůj komentář s tím na co se ptá?
@Uslava píše:
Jestli ho udržet nechceš, tak se rozejděte a nebudeš to muset řešit. Ohledně tvého stavu ti nejlépe pořadí tvůj lékař.
Proc se hned rozejit? Nepise, ze by ji do toho tlacil nebo daval ultimata. Pise, ze se sama rozhoduje. Takze se muze rozhodnout, ze dite nechce a pritel to muze prijmout.
@Anna85 píše:
Proc se hned rozejit? Nepise, ze by ji do toho tlacil nebo daval ultimata. Pise, ze se sama rozhoduje. Takze se muze rozhodnout, ze dite nechce a pritel to muze prijmout.
Bez chlapa se rozhodovat nemusí. Nedělá ji to dobře. To rozhodování.
@aiwwa píše:
Ty s nima bydlíš nebo je znáš? Jak souvisí tvůj komentář s tím na co se ptá?
Tak pokud neumíš číst nebo pomalu chápeš, tak ti to sotva vysvětlím. ![]()