Další dítě a moje psych. nemoc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.4.21 05:39

Dalsi dite a moje psych.nemoc

Mam 8 letou dceru. Po porodu se u me rozjela OCD. Jsem od detstvi vice citliva, horai rodinne zazemi, ale to nechci resit. Bohuzel se mi pridala i deprese protoze jsem mela posledni rok trochu tezsi. Muj novy pritel by chtel dite, on sam svoje jeste nema. Jenze ja se hrozne bojim. Bojim se meho stavu. Zive si pamatuji jak zle mi dlouho bylo. Mam za sebou terapie a vycvik v KBT ale jakmile mam delsi stres tak jsem zase v pytli. Je tu nekdo kdo i pres svoji horsi psychiku sel do dalsiho ditete?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3795
27.4.21 05:57

A ty to další dítě chceš, nebo si chceš jen udržet přítele? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.4.21 06:03

Rozhodně bych do dalšího dítěte nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.21 06:03

@ropucha 02 nikoho si udrzet nechci. A nedokazu rict jestli ho chci,.protoze mam strach ze sveho stavu.

• Citovat
  • Upravit
115454
27.4.21 06:06
@Anonymní píše:
@ropucha 02 nikoho si udrzet nechci. A nedokazu rict jestli ho chci,.protoze mam strach ze sveho stavu.

No a co na to tvůj psychiatr? Prvotně bych se poradila s ním, jestli by se to dalo zvládnout bez léků/s léky.
Chodíš na terapii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.4.21 06:10
@Anonymní píše:
@ropucha 02 nikoho si udrzet nechci. A nedokazu rict jestli ho chci,.protoze mam strach ze sveho stavu.

Přítel zná tvůj zdravotní stav a chce mimíska? Tvůj lékař říká co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15092
27.4.21 06:13

Co to je nový přítel? To jste spolu chvíli? Proč tě ještě nepozadal o ruku? A ve tvém stavu ne, žádné dítě bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
27.4.21 06:28

No to snad ne. Sesypes se jako domeček z karet. I zdravé těhotenství je občas stres. Co potom mega hormonální houpačka po porodu? 8o Stres z novorozence?

• Citovat
  • Upravit
15357
27.4.21 06:41
@Anonymní píše:
Mam 8 letou dceru. Po porodu se u me rozjela OCD. Jsem od detstvi vice citliva, horai rodinne zazemi, ale to nechci resit. Bohuzel se mi pridala i deprese protoze jsem mela posledni rok trochu tezsi. Muj novy pritel by chtel dite, on sam svoje jeste nema. Jenze ja se hrozne bojim. Bojim se meho stavu. Zive si pamatuji jak zle mi dlouho bylo. Mam za sebou terapie a vycvik v KBT ale jakmile mam delsi stres tak jsem zase v pytli. Je tu nekdo kdo i pres svoji horsi psychiku sel do dalsiho ditete?

Chtělo by to trochu soudnosti… Ani omylem bych v tvém případě do dalšího dítěte nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
27.4.21 06:51

Podívej, to je jak kdyby jsi měla zlomenou nohu a přemýšlela, jestli ten maraton uběhneš..Rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.21 07:06

Nebojis se ze privedes na svet dalsiho pacienta psychiatrie? Sklony se dedi at chces nebo ne. Bohuzel vlastni zkusenost. Jedno dite mas, uz se nemnoz. Mam jedno dite a dcera je dost psychicky krehka. Ja trpela jen uzkostmi. 2 roky lehka antidepresiva. Ted uz asi 10 let je to dobre. I moje mama ma lehci psychicke problemy, nic tak vazneho jako ty. A ja se za ni desitky let stydela. Taky jsem chtela mit fajn, vyrovnanou silnou, pozitivni mamu. Bohuzel.

• Citovat
  • Upravit
30369
27.4.21 07:13
@Anonymní píše:

Nepořizuj si dítě s přítelem. Až tě požádá o ruku a ty si ho vezmeš, uvažujte o dítěti. Obvykle k tomu nikdy nedojde, tvůj problém bude vyřešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.21 07:40

Zažila jsem (teda něco asi ještě horšího než OCD) a do dalšího dítěte bych šla pouze v případě hodného manžela schopného bez výčitek pečovat i o mé dítě plus mimino 24/7 a mít ještě dost peněz na chůvu. Abych se mohla po porodu bez starostí věnovat sama sobě (případně se nechat i hospitalizovat). To je sci-fi, takže ne, rozhodně bych se podruhé nezhuntovala, jen abych si udržela chlapa. A jinak, nerada bych to zakřikla, ale mé dítě se zatím jeví psychicky velmi odolné. Z dědičnosti takový strach nemám.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
27.4.21 07:44
@Anonymní píše:

Jestli ho udržet nechceš, tak se rozejděte a nebudeš to muset řešit. Ohledně tvého stavu ti nejlépe pořadí tvůj lékař.

• Citovat
  • Upravit
33129
27.4.21 08:24
@Anonymní píše:

Jak jste spolu dlouho? Píšeš nový přítel, a už chce dítě? Ne, do toho bych nešla ani omylem. I kdyby to byl manžel a byl s tebou 10 let. Asi to nechceš celé zažít znovu a to by se s největší pravděpodobností stalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová