Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci se zeptat, s manželem se o mimi snažíme už více než rok, máme za sebou spermiogram, který je v pořádku i já jsem dle DR v pořádku, jen se muselo ovulaci pomáhat hormonama. No ale bohužel nic, takže minule něco říkal, že pokud se nezadaří, nejspíš budu mít co dočinění se Sanusem, kde tyto problémy řeší…no a mě zajíma, jak to probíhá dál…co se v Sanusu děje, čím musím podstoupit atd. a co mě vše může čekat. Mockrát Vám děkuji za odpovědi i kladné zkušenosti ![]()
Pripojila bych se s dotazem, jak dlouhe jsou cekaci lhuty nebo jak dlouho trva, nez se zacne neco dit. Jsme na tom hodne podobne ![]()
@Cuddy píše:
Pripojila bych se s dotazem, jak dlouhe jsou cekaci lhuty nebo jak dlouho trva, nez se zacne neco dit. Jsme na tom hodne podobne
a tebe už tam poslali nebo zatím čekáš?? a jak dlouho se snažíte?? objevil se problém nebo to prostě nejde?? ![]()
@bibianka píše:
a tebe už tam poslali nebo zatím čekáš?? a jak dlouho se snažíte?? objevil se problém nebo to prostě nejde??
U nas „vse“ v poradku. Jenze moje pani doktorka bere neplodnost az od 2 let snazeni. Uz ztracim optimismus, tak studuji, co nas ceka.
@Cuddy píše:
U nas „vse“ v poradku. Jenze moje pani doktorka bere neplodnost az od 2 let snazeni. Uz ztracim optimismus, tak studuji, co nas ceka.
aha, to bych nevydržela čekat, ale do Sanusu se určitě můžeš objednat bez doporučení lékaře, tak bych neváhala a rovnou se objednala
Asi to tak dopadne. Jen opravdu nevim, jak to postupuje. Zda se vzdy dela prvni IUI, kterych muze byt neomezene a jsou delany ambulantne a az po neuspechu IVF. Taky partner jeste neztraci klid, tak to aktivne jeste neresim.
@Cuddy píše:
Asi to tak dopadne. Jen opravdu nevim, jak to postupuje. Zda se vzdy dela prvni IUI, kterych muze byt neomezene a jsou delany ambulantne a az po neuspechu IVF. Taky partner jeste neztraci klid, tak to aktivne jeste neresim.
tyhle zkratky mi taky dělají problém ivf je inseminace??? a to IUI je co?? já se o to nikdy moc nezajímala, páč jse nevěřila, že mě to potká
ale když není jiné řešení, tak co naděláme, žejo. a kolik ti je, smíli se ptát??
@JayLee píše:
kazdej car by mel bezproblemu udelat hormonalni profil, spermiogram, zjistit pruchodnost at uz laparkou nebo HSgckem nebo hysterkou, zjistit ovulaci zda probiha ci ne, kompletni testy na pohlavni choroby jak z krve tak stery vas obou dvou, imunologicky vysetreni zda si netvorite na sebe alergii ci jen ty na trofoblast nebo na spermie vlastni nebo cizi - jakou mas BI - bunecnou imunitu a geneticky vysetreni a dle toho jak to dopadne, tak se pak posunete dal. Bud vam navrhnou IUI inseminaci nebo IVFne kazdej car je ochotny tam posilat a napsat to nekdy si o to chce proste rict - lina huby hole nestesti
takze nebat se toho a pozadat o to nic to nestoji
toho je tolik??? týý vydooo a kolikrát tam budu muset jít, než mi tohle všechno udělají?? sanus máme od nás 60km tak vůbec netuším, jak to budu dělat s prací
ale hlavně když se to posune…moc děkuji za vyčerpávající popis ![]()
@bibianka píše:
![]()
![]()
toho je tolik??? týý vydooo a kolikrát tam budu muset jít, než mi tohle všechno udělají?? sanus máme od nás 60km tak vůbec netuším, jak to budu dělat s prací
ale hlavně když se to posune…moc děkuji za vyčerpávající popis
A hlavne kolikrat tam bude muset jit partner? Ja s Tim nejak problem nemam, ale o nej mam strach, Prijde mne, ze to bude brat jako sve selhani.
@Cuddy píše:
A hlavne kolikrat tam bude muset jit partner? Ja s Tim nejak problem nemam, ale o nej mam strach, Prijde mne, ze to bude brat jako sve selhani.
manželovi to taky nebylo příjemné tam jít, pro chlapa je to vždycky potupné, jako ani se nedivím, ale když není jiná možnost…?? od doby, co mu vyšel spermio na výbornou tak mi dává najevo, jaký je to pořádný nadsamec
oddychly jsme si ![]()
Holky, stačí si vybrat centrum neplodnosti a objednat se, tam už vám vše vysvětli.. udělají hormonální profil, parnterovi spermiogram a potom si můžete nechat udělat i imunologii, genetiku a případně laparoskopii.. ale vše je na domluvě.. my jsme si chtěli udělat komplet vyšetření.. je to lepší.. IUI-je inseminace.. to je, že partner odevzdá sperma a oni ti ho tam zavedou.. a IVF-je umělé oplodnění.. potom už záleží, jestli chcete oplodnění samovolně jako klasické nebo vpichnutí spermie do vajíčka.. za to se připlácí.. pak je jestli je třídenní kultivace nebo prodloužená pěti denní kultivace, za kterou se zase připlácí..
Vše to má každé centrum krásně popsané na jejich webovkách, tak mrknite ![]()
@JayLee píše:
kazdej car by mel bezproblemu udelat hormonalni profil, spermiogram, zjistit pruchodnost at uz laparkou nebo HSgckem nebo hysterkou, zjistit ovulaci zda probiha ci ne, kompletni testy na pohlavni choroby jak z krve tak stery vas obou dvou, imunologicky vysetreni zda si netvorite na sebe alergii ci jen ty na trofoblast nebo na spermie vlastni nebo cizi - jakou mas BI - bunecnou imunitu a geneticky vysetreni a dle toho jak to dopadne, tak se pak posunete dal. Bud vam navrhnou IUI inseminaci nebo IVFne kazdej car je ochotny tam posilat a napsat to nekdy si o to chce proste rict - lina huby hole nestesti
takze nebat se toho a pozadat o to nic to nestoji
Muzu se, prosim te, zeptat jeste na ta vysetreni ohledne pruchodnosti vejcovodu? Ty jsou ambulantni nebo s hospitalizaci? Taky premyslim, jak bych to delala v praci. Dekuji.