Daly byste dětem chipsy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@slunicko83 S nadváhou se doma pereme taky a taky se snažím, aby malá na tom byla jinak. Jen teda vodu odmítala půl roku, až jsem vyměkla a pije sirup. Vody dala max 200 ml denně poté, co už se odstavila
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Včera jsme měli k obědu těstoviny s rajčaty a dlouho zrajícícm sýrem. Mé milované potomstvo udělalo bléééé a polilo si to kečupem. Uf. Sýr neuspěl vůbec.
Dneska potěšily - nové brambory s vařeným kuřecím a jogurtovým dipem a s rajčaty smetly beze zbytku… Zítra máme doktorské lítání a tak mají nej dárek - jdeme do IKEA pro narozeninová trička a zůstaneme na oběd - a děti jsou totálně nadšené. Na pátek udělám těstovinový salát, ten vím, že milují (a že i do něj pašují kečup)…
Hele, nevěř tomu, že děti nebudou tíhnout k nezdravostem - budou. Ale i já doufám, že v nich ten zdravý základ zůstane… Děti (všechny) jsem kojila do skoro dvou let, do roku měly miminovské blivajzky, od roku přecházely na normální stravu, bez koření, zdravou… A stejně milují kečup (ble), kdyby znaly tatarku, věřím, že by milovaly i tu, nutella u babičky je nad všechno…
A nejmladšátko pochopitelně díky sourozencům ochutnalo všechno mnohem dříve než nejstaršátko…
A to včetně psích granulí ![]()
![]()
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeste takovej muj spis legracni zazitek: pamatuju si, ze jsem kdysi cetla clanek, ze do Cech prijela Madonna a byla ubytovana v nejakym luxusnim hotelu a titulek sliboval, ze napisou vse vcetne toho, co mela k jidlu, coz se priznam vzbudilo moji zvedavost a me se tak mihlo hlavou- sakra ta si muze dovolit cokoliv- svickovou, smazeny kure, knedlo vepro mnam mnam a pak uvnitr toho casaku bylo napsano, ze si dala testoviny s chobotnicema a ja jsem si rikala sakra ta zenska nevi co s prachama a da si neco tak divnyho a urcite nechutnyho, co ji ani nezasyti No dneska naprosto chapu a sama bych si nedala nic jinyho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabika píše:
Tak ja som „ujetá“ na zdravú výživu a povirm ti úprimne - pri dvoch deťoch sa to dá zvládať v pohode, pri troch už s ťažkosťami, a pri štvrtom (1 a pol roka) hovorím, „čo si uloví, to má.“Takže keď si uloví kus špekáčky, tak ju má, a ja to fakt už nechcem riešiť. Takže ak hovoríš o kamoške, čo má 4 deti, tak JA JU ÚPLNE CHÁPEM
Tiež mám zásady dobré, ale štvrté, extrémne řvavé dítě ma naučilo, čo je život
![]()
Kupujeme kvalitní špekáčky - 70% masa, bez glutamátů a sóji… Jsou vynikající a dětem se je dát nebojím (ale je fakt, že nemluvím o batolatech). Ona kvalitní uzenina - proč ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesina Lesino, ja mam vyzkouseno, ze kdyz k tem rajcatum pridam lilek, trosku cesneku. jen malicko, vetsina deti to moc nechce, citronovou kuru a cerstvou bazalku, tak to chutna takrka vsem detem- i tem kecupovejm ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesina No to víš, čo sa týka uzenin, kupujem maximálne šunku od kosti
Ale v tomto období opekania sa i nejaké špekáčky u nás nájdu, A chipsy - občas si s manželom večer k vínu dáme, a keď ich nedojeme, tak zostanú na stole, a deti sa ráno do nich vďačne pustia
Či si dá i najmladší, to neviem, nechem vedieť, a hlavne nechcem riešiť
(Som strašná matka…)
- Citovat
- Upravit
@Sepishka píše:
@Lesina Lesino, ja mam vyzkouseno, ze kdyz k tem rajcatum pridam lilek, trosku cesneku. jen malicko, vetsina deti to moc nechce, citronovou kuru a cerstvou bazalku, tak to chutna takrka vsem detem- i tem kecupovejm
Jo, lilek u nás dokonale neuspěl - já s manželem ano, děti néééééé. Tedy teď ne, snad časem. Bazalku ano, česnek také ne…Takže kupuji lepší kečup a nikoli v neomezeném množství - a neřeším to. Ono je to přejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesina Moje mala nemusela rajcata kvuli slupkam v tech omackach, takze vzdy sparim a oloupu, cesneku taky jen malicko- kdyz ho citi vic, tak ji to vadi, ale zkus tu citronovou kuru- fakt to krasne provoni ty testoviny a detem to chutna. Ja podlivam bilym vinem, kdyz ho mam nacnuty (coz mam jen malokdy), takze obcas vyvarem anebo jen tou vodou z testovin, a na zaver pridam do te omacky kousek masla- mam to otestovany na extrastouravych detech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabika píše:
@Lesina No to víš, čo sa týka uzenin, kupujem maximálne šunku od kostiAle v tomto období opekania sa i nejaké špekáčky u nás nájdu, A chipsy - občas si s manželom večer k vínu dáme, a keď ich nedojeme, tak zostanú na stole, a deti sa ráno do nich vďačne pustia
Či si dá i najmladší, to neviem, nechem vedieť, a hlavne nechcem riešiť
(Som strašná matka…)
Tak nějak. U nás jistě vím, že nejmladšátko si dá. Minule jsme měli kamarády, v kuchyni zůstala miska se zbytky chipsů a podobně - no a ráno jsem načapala děti jak ji pašují do pokojíčku… ![]()
S tou šunkou - kupuji vysokoprocentní (nad 90% - pro zajímavost - dětská šunka mívá jen kolem 70%, debrecínka taky, klasická šunka jen o málo víc…) a zajímavé je, že vydrží v ledničce i několik dní - na rozdíl od těch s menším obsahem masa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sepishka píše:
@Lesina Moje mala nemusela rajcata kvuli slupkam v tech omackach, takze vzdy sparim a oloupu, cesneku taky jen malicko- kdyz ho citi vic, tak ji to vadi, ale zkus tu citronovou kuru- fakt to krasne provoni ty testoviny a detem to chutna. Ja podlivam bilym vinem, kdyz ho mam nacnuty (coz mam jen malokdy), takze obcas vyvarem anebo jen tou vodou z testovin, a na zaver pridam do te omacky kousek masla- mam to otestovany na extrastouravych detech
Podobně dělám teplou omáčku s masem - to děti můžou. To, co jsem psala výše, jsou těstoviny a syrová rajčata, naše milovaná rychlovka podle Jamieho Olivera.
Těstoviny z tvrdé mouky, než se uvaří pokrájím nadrobno rajčata, přidám česnek, bazalku, sůl a panenský olivový olej. No celé se to postrouhá sýrem a la parmezán (já kupuji pobaltský Džugas).
Jedno z mých nej jídel vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesina píše:
Tak nějak. U nás jistě vím, že nejmladšátko si dá. Minule jsme měli kamarády, v kuchyni zůstala miska se zbytky chipsů a podobně - no a ráno jsem načapala děti jak ji pašují do pokojíčku…S tou šunkou - kupuji vysokoprocentní (nad 90% - pro zajímavost - dětská šunka mívá jen kolem 70%, debrecínka taky, klasická šunka jen o málo víc…) a zajímavé je, že vydrží v ledničce i několik dní - na rozdíl od těch s menším obsahem masa.
Hm… A ako sa tá 90% šunka volá? Ja mám za to, že „šunka od kosti“ je tá najsamsuper, ale rada sa nechám poučiť. „Šunku pre deti“ kupujem len v najhoršom prípade, keď už nie je nič iného… O trvanlivosti neviem, kupujem tak 15dkg a do dvoch dní je fuč, tak neviem, ako dlho vlastne vydrží - u nás nie veľmi dlho ![]()
- Citovat
- Upravit
@Gabika píše:
Hm… A ako sa tá 90% šunka volá? Ja mám za to, že „šunka od kosti“ je tá najsamsuper, ale rada sa nechám poučiť. Šunku pre deti kupujem len v najhoršom prípade, keď už nie je nič iného… O trvanlivosti neviem, kupujem tak 15dkg a do dvoch dní je fuč, tak neviem, ako dlho vlastne vydrží - u nás nie veľmi dlho
Já jdu k pultu a ptám se, která má nejvíc procent. Naše prodavačky mě už znají a nabízí mi rovnou s uvedením čísel. Dobrá je excelentka, medová, královská… Pokaždé mají jinou. Jednou si udělej test a kup po deseti deka tak tři druhy s různými procenty a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesina píše:
Já jdu k pultu a ptám se, která má nejvíc procent. Naše prodavačky mě už znají a nabízí mi rovnou s uvedením čísel. Dobrá je excelentka, medová, královská… Pokaždé mají jinou. Jednou si udělej test a kup po deseti deka tak tři druhy s různými procenty a uvidíš.
No, to nie je zlý nápad, priamo sa spýtať, ktorá obsahuje viac mäsa… Asi budem prvá po dlhej dobe… ![]()
Ešte (aby som nebola úplne OT) sa tu zrejme preberala váha detí… No, moje sú vyžle, a zrejme i preto si môžem dovoliť byť občas trochu benevolentnejšia v stravovaní. Ale sú deti, ktoré majú s váhou problém, a tam by som fakt bola striktná, i za cenu vzteklých výstupov (a že poznám obéznejšie deti, a viem, čím sa doma živia…)
- Citovat
- Upravit
@Gabika píše:
No, to nie je zlý nápad, priamo sa spýtať, ktorá obsahuje viac mäsa… Asi budem prvá po dlhej dobe…Ešte (aby som nebola úplne OT) sa tu zrejme preberala váha detí… No, moje sú vyžle, a zrejme i preto si môžem dovoliť byť občas trochu benevolentnejšia v stravovaní. Ale sú deti, ktoré majú s váhou problém, a tam by som fakt bola striktná, i za cenu vzteklých výstupov (a že poznám obéznejšie deti, a viem, čím sa doma živia…)
Mám tři děti, jedí stejně a stejně mají naprosto odlišené postavy. Úplně jiné konstrukce těla…
Na tohle nehraju… Jsou velké, hodně velké - ale ne obézní… Jenže když ti napíšu míru a váhu třeba nejstaršátka, zřejmě tě vyděsím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja som „ujetá“ na zdravú výživu a povirm ti úprimne - pri dvoch deťoch sa to dá zvládať v pohode, pri troch už s ťažkosťami, a pri štvrtom (1 a pol roka) hovorím, „čo si uloví, to má.“
Takže keď si uloví kus špekáčky, tak ju má, a ja to fakt už nechcem riešiť. Takže ak hovoríš o kamoške, čo má 4 deti, tak JA JU ÚPLNE CHÁPEM
Tiež mám zásady dobré, ale štvrté, extrémne řvavé dítě ma naučilo, čo je život