Daly byste dětem chipsy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gabika
3.7.13 23:25
@skoromamuška píše:
Mám kamarádku má již několikeré dítě v řadě a je jí více méně jedno co které z nich spase. Tak buď jsem já drblá a moc to řeším, nebo je to normální. Takže nechali by jste svoje děti jíst nezřízeně chipsy a podobné super věci, když jsou ve věku 7 let, 5 let, 3 roky a 20 měsíců…
Před týdnem jsem seděla v kavárně a maminka tam svému prckovi dávala sušenku od kafe, mohl mít taky 9 měsíců jako můj syn. 8o
Ráda bych slyšela jak to máte Vy.

Tak ja som „ujetá“ na zdravú výživu a povirm ti úprimne - pri dvoch deťoch sa to dá zvládať v pohode, pri troch už s ťažkosťami, a pri štvrtom (1 a pol roka) hovorím, „čo si uloví, to má.“ :lol: Takže keď si uloví kus špekáčky, tak ju má, a ja to fakt už nechcem riešiť. Takže ak hovoríš o kamoške, čo má 4 deti, tak JA JU ÚPLNE CHÁPEM :mrgreen: Tiež mám zásady dobré, ale štvrté, extrémne řvavé dítě ma naučilo, čo je život :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
11620
3.7.13 23:28

@slunicko83 S nadváhou se doma pereme taky a taky se snažím, aby malá na tom byla jinak. Jen teda vodu odmítala půl roku, až jsem vyměkla a pije sirup. Vody dala max 200 ml denně poté, co už se odstavila :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.7.13 23:31

Včera jsme měli k obědu těstoviny s rajčaty a dlouho zrajícícm sýrem. Mé milované potomstvo udělalo bléééé a polilo si to kečupem. Uf. Sýr neuspěl vůbec. :nevim: Dneska potěšily - nové brambory s vařeným kuřecím a jogurtovým dipem a s rajčaty smetly beze zbytku… Zítra máme doktorské lítání a tak mají nej dárek - jdeme do IKEA pro narozeninová trička a zůstaneme na oběd - a děti jsou totálně nadšené. Na pátek udělám těstovinový salát, ten vím, že milují (a že i do něj pašují kečup)…

Hele, nevěř tomu, že děti nebudou tíhnout k nezdravostem - budou. Ale i já doufám, že v nich ten zdravý základ zůstane… Děti (všechny) jsem kojila do skoro dvou let, do roku měly miminovské blivajzky, od roku přecházely na normální stravu, bez koření, zdravou… A stejně milují kečup (ble), kdyby znaly tatarku, věřím, že by milovaly i tu, nutella u babičky je nad všechno… :nevim: A nejmladšátko pochopitelně díky sourozencům ochutnalo všechno mnohem dříve než nejstaršátko…

A to včetně psích granulí :D:D:D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
3.7.13 23:32

A jeste takovej muj spis legracni zazitek: pamatuju si, ze jsem kdysi cetla clanek, ze do Cech prijela Madonna a byla ubytovana v nejakym luxusnim hotelu a titulek sliboval, ze napisou vse vcetne toho, co mela k jidlu, coz se priznam vzbudilo moji zvedavost a me se tak mihlo hlavou- sakra ta si muze dovolit cokoliv- svickovou, smazeny kure, knedlo vepro mnam mnam a pak uvnitr toho casaku bylo napsano, ze si dala testoviny s chobotnicema a ja jsem si rikala sakra ta zenska nevi co s prachama a da si neco tak divnyho a urcite nechutnyho, co ji ani nezasyti No dneska naprosto chapu a sama bych si nedala nic jinyho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.7.13 23:34
@Gabika píše:
Tak ja som „ujetá“ na zdravú výživu a povirm ti úprimne - pri dvoch deťoch sa to dá zvládať v pohode, pri troch už s ťažkosťami, a pri štvrtom (1 a pol roka) hovorím, „čo si uloví, to má.“ :lol: Takže keď si uloví kus špekáčky, tak ju má, a ja to fakt už nechcem riešiť. Takže ak hovoríš o kamoške, čo má 4 deti, tak JA JU ÚPLNE CHÁPEM :mrgreen: Tiež mám zásady dobré, ale štvrté, extrémne řvavé dítě ma naučilo, čo je život :mrgreen: :lol:

Kupujeme kvalitní špekáčky - 70% masa, bez glutamátů a sóji… Jsou vynikající a dětem se je dát nebojím (ale je fakt, že nemluvím o batolatech). Ona kvalitní uzenina - proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
3.7.13 23:36

@Lesina Lesino, ja mam vyzkouseno, ze kdyz k tem rajcatum pridam lilek, trosku cesneku. jen malicko, vetsina deti to moc nechce, citronovou kuru a cerstvou bazalku, tak to chutna takrka vsem detem- i tem kecupovejm :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
3.7.13 23:39

@Lesina No to víš, čo sa týka uzenin, kupujem maximálne šunku od kosti :-) Ale v tomto období opekania sa i nejaké špekáčky u nás nájdu, A chipsy - občas si s manželom večer k vínu dáme, a keď ich nedojeme, tak zostanú na stole, a deti sa ráno do nich vďačne pustia :-) Či si dá i najmladší, to neviem, nechem vedieť, a hlavne nechcem riešiť :mrgreen: (Som strašná matka…)

• Citovat
  • Upravit
9867
3.7.13 23:40
@Sepishka píše:
@Lesina Lesino, ja mam vyzkouseno, ze kdyz k tem rajcatum pridam lilek, trosku cesneku. jen malicko, vetsina deti to moc nechce, citronovou kuru a cerstvou bazalku, tak to chutna takrka vsem detem- i tem kecupovejm :-)

Jo, lilek u nás dokonale neuspěl - já s manželem ano, děti néééééé. Tedy teď ne, snad časem. Bazalku ano, česnek také ne…Takže kupuji lepší kečup a nikoli v neomezeném množství - a neřeším to. Ono je to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
3.7.13 23:43

@Lesina Moje mala nemusela rajcata kvuli slupkam v tech omackach, takze vzdy sparim a oloupu, cesneku taky jen malicko- kdyz ho citi vic, tak ji to vadi, ale zkus tu citronovou kuru- fakt to krasne provoni ty testoviny a detem to chutna. Ja podlivam bilym vinem, kdyz ho mam nacnuty (coz mam jen malokdy), takze obcas vyvarem anebo jen tou vodou z testovin, a na zaver pridam do te omacky kousek masla- mam to otestovany na extrastouravych detech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.7.13 23:45
@Gabika píše:
@Lesina No to víš, čo sa týka uzenin, kupujem maximálne šunku od kosti :-) Ale v tomto období opekania sa i nejaké špekáčky u nás nájdu, A chipsy - občas si s manželom večer k vínu dáme, a keď ich nedojeme, tak zostanú na stole, a deti sa ráno do nich vďačne pustia :-) Či si dá i najmladší, to neviem, nechem vedieť, a hlavne nechcem riešiť :mrgreen: (Som strašná matka…)

Tak nějak. U nás jistě vím, že nejmladšátko si dá. Minule jsme měli kamarády, v kuchyni zůstala miska se zbytky chipsů a podobně - no a ráno jsem načapala děti jak ji pašují do pokojíčku… :nevim:

S tou šunkou - kupuji vysokoprocentní (nad 90% - pro zajímavost - dětská šunka mívá jen kolem 70%, debrecínka taky, klasická šunka jen o málo víc…) a zajímavé je, že vydrží v ledničce i několik dní - na rozdíl od těch s menším obsahem masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.7.13 23:51
@Sepishka píše:
@Lesina Moje mala nemusela rajcata kvuli slupkam v tech omackach, takze vzdy sparim a oloupu, cesneku taky jen malicko- kdyz ho citi vic, tak ji to vadi, ale zkus tu citronovou kuru- fakt to krasne provoni ty testoviny a detem to chutna. Ja podlivam bilym vinem, kdyz ho mam nacnuty (coz mam jen malokdy), takze obcas vyvarem anebo jen tou vodou z testovin, a na zaver pridam do te omacky kousek masla- mam to otestovany na extrastouravych detech :-)

Podobně dělám teplou omáčku s masem - to děti můžou. To, co jsem psala výše, jsou těstoviny a syrová rajčata, naše milovaná rychlovka podle Jamieho Olivera.
Těstoviny z tvrdé mouky, než se uvaří pokrájím nadrobno rajčata, přidám česnek, bazalku, sůl a panenský olivový olej. No celé se to postrouhá sýrem a la parmezán (já kupuji pobaltský Džugas).
Jedno z mých nej jídel vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
3.7.13 23:51
@Lesina píše:
Tak nějak. U nás jistě vím, že nejmladšátko si dá. Minule jsme měli kamarády, v kuchyni zůstala miska se zbytky chipsů a podobně - no a ráno jsem načapala děti jak ji pašují do pokojíčku… :nevim:S tou šunkou - kupuji vysokoprocentní (nad 90% - pro zajímavost - dětská šunka mívá jen kolem 70%, debrecínka taky, klasická šunka jen o málo víc…) a zajímavé je, že vydrží v ledničce i několik dní - na rozdíl od těch s menším obsahem masa.

Hm… A ako sa tá 90% šunka volá? Ja mám za to, že „šunka od kosti“ je tá najsamsuper, ale rada sa nechám poučiť. „Šunku pre deti“ kupujem len v najhoršom prípade, keď už nie je nič iného… O trvanlivosti neviem, kupujem tak 15dkg a do dvoch dní je fuč, tak neviem, ako dlho vlastne vydrží - u nás nie veľmi dlho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9867
3.7.13 23:54
@Gabika píše:
Hm… A ako sa tá 90% šunka volá? Ja mám za to, že „šunka od kosti“ je tá najsamsuper, ale rada sa nechám poučiť. Šunku pre deti kupujem len v najhoršom prípade, keď už nie je nič iného… O trvanlivosti neviem, kupujem tak 15dkg a do dvoch dní je fuč, tak neviem, ako dlho vlastne vydrží - u nás nie veľmi dlho :mrgreen:

Já jdu k pultu a ptám se, která má nejvíc procent. Naše prodavačky mě už znají a nabízí mi rovnou s uvedením čísel. Dobrá je excelentka, medová, královská… Pokaždé mají jinou. Jednou si udělej test a kup po deseti deka tak tři druhy s různými procenty a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
4.7.13 00:06
@Lesina píše:
Já jdu k pultu a ptám se, která má nejvíc procent. Naše prodavačky mě už znají a nabízí mi rovnou s uvedením čísel. Dobrá je excelentka, medová, královská… Pokaždé mají jinou. Jednou si udělej test a kup po deseti deka tak tři druhy s různými procenty a uvidíš.

No, to nie je zlý nápad, priamo sa spýtať, ktorá obsahuje viac mäsa… Asi budem prvá po dlhej dobe… :think:

Ešte (aby som nebola úplne OT) sa tu zrejme preberala váha detí… No, moje sú vyžle, a zrejme i preto si môžem dovoliť byť občas trochu benevolentnejšia v stravovaní. Ale sú deti, ktoré majú s váhou problém, a tam by som fakt bola striktná, i za cenu vzteklých výstupov (a že poznám obéznejšie deti, a viem, čím sa doma živia…)

• Citovat
  • Upravit
9867
4.7.13 00:09
@Gabika píše:
No, to nie je zlý nápad, priamo sa spýtať, ktorá obsahuje viac mäsa… Asi budem prvá po dlhej dobe… :think:Ešte (aby som nebola úplne OT) sa tu zrejme preberala váha detí… No, moje sú vyžle, a zrejme i preto si môžem dovoliť byť občas trochu benevolentnejšia v stravovaní. Ale sú deti, ktoré majú s váhou problém, a tam by som fakt bola striktná, i za cenu vzteklých výstupov (a že poznám obéznejšie deti, a viem, čím sa doma živia…)

Mám tři děti, jedí stejně a stejně mají naprosto odlišené postavy. Úplně jiné konstrukce těla… :nevim: Na tohle nehraju… Jsou velké, hodně velké - ale ne obézní… Jenže když ti napíšu míru a váhu třeba nejstaršátka, zřejmě tě vyděsím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí