Daly byste dětem chipsy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
820
5.7.13 13:22
@Sepishka píše:
@slunicko83 Tyjo, presne podobnej prispevek jsem mela rozepsanej. Sice jsem nikdy nemela problem s vahou, ale taky jsem vyrostla na klasicky cesky tezky kuchyni, milovala jsem sladkosti a chipsy a pila jsem stavu. K necemu lepsimu jsem se musela projist az s vekem- me motivoval muz a cizi prostredi, navic miluju vareni a zacala jsem zkouset novy ingredience, cerstvy bylinky atd. Ale kdysi kdyz jsem prisla do restaurace, tak prvni na co jsem mela chut byla pizza a dneska je to pro me totalni hnusna nouzovka.(ikdyz naposledy jsem si dala s mladym kozim syrem a lilkem a ta byla dobra:-), ale stejne nouzovkaPříspěvek upraven 03.07.13 v 23:24

Tak pod tohle se můžu podepsat, takhle to bylo se mnou… Francii vděčím za hodně…

JInak dočíst Vás je kunšt, zejména pro zaměstnanou matku, musela jsem si na to vzít ošetřovák… :D :D :D

Matky vyznávající zdravé stravování by sem měly pravidelně zaznamenávat vývoj jejich snažení. Úpřímně řečeno jsem moc zvědavá, jak to s naší malou bude, jestli se nám povede jí vychovat k zdravému způsobu jedení. Je jí rok, zatím jí pěkně, k obědu měla dneska brokolici, jáhly a lososa, rozmixované, vařené v páře, pak si ještě dala meruňku, tou se důkladně zapatlala, ale já jsem si mohla mezitím udělat lososa svého.

Já věřím tomu, že když jíme doma zdravě (ne extrémně zdravě ve smyslu například makrobioticky), ale hodně zeleniny, ovoce, ryb, dobré obiloviny, teď se snažíme omezovat sýry, protože jsme na nich hodně hodně ulítávali, sladké jen 1× týdně v neděli vybranou dobrotu, klidně z luxusní cukrárny, ale ne prefabrikované sušenky či sladkosti, žádné smažené či smetanové omáčky, knedlíky, žádná bílá mouka, bílý cukr.

Znám spoustu dětí, zejména ve Francii, které k podobnému způsobu stravování byly vychovávány a dodržují ho. Mají to tak v sobě zakořeněné, že bez pravidelné a pestré stravy nemohou být.

Pak znám taky spoustu dětí, zejména českých, kde matky chtěly, aby děti jedly zdravě, ale samy to nedodržovaly a tam to většinou vůbec nevyšlo.

Tak jsem zvědavá, jak to s námi bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
5.7.13 15:00

@chatwenna
Musím říct, že v zásadě souhlasím s tím co jsi napsala a v době, kdy měl syn 10 m. jsem to dělala stejně. Jenže on mi to prostě bojkotuje a znemožňuje mě ve společnosti tím, že když má někdo něco „lepšího“ což bohužel neznamená zdravějšího, tak žebrá. Ano, mohla bych s ním chodit sama do hvozdů, kde by nebylo na kom žebrat, ale pokud se pohybuju v dětské standardní společnosti tak mu skoro ve třech letech toho moc nenakecám. Nevzdala jsem to úplně, ale udělala jsem víc ústupků než jsem si myslela v době, kdy ho jídlo netankovalo a nenapadlo ho chtít po mě čokoládu, zmrzlinu apod. Upřímně závidím lidem, jejichž děti ochutnají jednu sušenku a nechtějí, moje dítě takové prostě není. Fakt mě nebaví ho pořád usměrňovat a poslouchat jekot, když nedostane co chce, ale když on je bobek fakt asi nenažranej po mně (ačkoli doma těch prohřešků moc nevidí, chipsy jsem kupovala naposled tak před třemi lety)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
5.7.13 15:06

@skoromamuška rozhodně ne, nejsem typ matky, co rve děti mekáčem a podobnýma sračkama. hranolku neuvidí ještě pěkně dlouho a chipsy už vůbec ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
5.7.13 16:06
@Rona píše:
@chatwenna
Musím říct, že v zásadě souhlasím s tím co jsi napsala a v době, kdy měl syn 10 m. jsem to dělala stejně. Jenže on mi to prostě bojkotuje a znemožňuje mě ve společnosti tím, že když má někdo něco „lepšího“ což bohužel neznamená zdravějšího, tak žebrá. Ano, mohla bych s ním chodit sama do hvozdů, kde by nebylo na kom žebrat, ale pokud se pohybuju v dětské standardní společnosti tak mu skoro ve třech letech toho moc nenakecám. Nevzdala jsem to úplně, ale udělala jsem víc ústupků než jsem si myslela v době, kdy ho jídlo netankovalo a nenapadlo ho chtít po mě čokoládu, zmrzlinu apod. Upřímně závidím lidem, jejichž děti ochutnají jednu sušenku a nechtějí, moje dítě takové prostě není. Fakt mě nebaví ho pořád usměrňovat a poslouchat jekot, když nedostane co chce, ale když on je bobek fakt asi nenažranej po mně (ačkoli doma těch prohřešků moc nevidí, chipsy jsem kupovala naposled tak před třemi lety)

Souhlasim.

Ovsem ve trech letech uz bych to ani ja uz tolik neresila. Bavila jsem se vylozene o stravovani rocaku az dvourocaku - kdy uz si vetsina mamin mysli, ze dite muze „vsechno“ a podle toho to vypada… :)

• Citovat
  • Upravit
2401
5.7.13 17:22

@Sidsel naprosto souhlasim. A vubec se nedivim, ze jste ulitavali na syrech- ve Francii to snad ani nejde jinak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
5.7.13 18:53

Sephishka, teď se trochu krotíme s vyjímkou návštěv, svateb atd., už do sebe nehustíme tučné camemberty a spol., ale spíš čerstvý kozí. Ale ovčímu z Pyrenejí odolat nedokážu. Navíc mám novou úchylárnu - artyčoková pasta, říkám si, že tam je jen oliváč, který nejde na cholesterol, ale přeci jenom všeho moc škodí. Já středomořské chutě miluju - tapanádu s tymiánem, artyčoky, buvolí mozarellu, olivy, nakládaný česnek… mňam mňam…

JInak ve Francii se tvrdí, že chutě dítěte se vytvářejí už během těhotenství maminky, nevím, Rono, do jaké míry je to pravda, ale já jsem v těhotenství vůbec sladké nejedla, měla jsem těhu cukrovku, tak jsem zvědavá, jak to s naší malou bude, zatím nemám pocit, že by měla jednu z chutí více v oblibě než jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
5.7.13 19:09

@Sidsel Ja tu mam ted cerstvej syr s rozmarynem, cesnekem a tymianem a priznam se, ze po vecerech na nem ujizdim. A na teplou kuchyni miluju Gruyere- ten kdyz jsem objevila, tak jsem chrochtala blahem. Buvoli mozarella je taky uzasna. Kozi syry zvladam jen uplne mlady- priznam se, ze vyzralej mi vadi- pripomina mi to smrad dikobrazu ze zoo :-) A z ovcich miluju pecorino. Nebo treba hodne zrala gouda- kdyz to ma uz v sobe ty krupavy kousicky- to je neco tak dobryho…:-) Ja bych se syru nedokazala vzdat :oops: A Francii miluju- hlavne Provence- dodneska kdyz citim levanduli, tak si vybavim uzasny leto tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
5.7.13 19:24

@Sidsel
No uznávám, že v těhotenství jsem nejedla nijak extra zdravě, ačkoli normálně mám složení jídelníčku slušný, tlustá jsem z množství ne z nezdravýho jídla :oops:. Skoro do konce 2. trimestru jsem vůbec nemohla zeleninu kromě salátové okurky, hned jsem všechno vyzvracela, zato ze zmrzliny mi blbě nebylo. Takže za to asi fakt můžu, což pro mě není moc velký překvapení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
5.7.13 19:36

K tomu tehotenstvi…Chudak moje mala, na co sem ji zadelala…Prvni dva mesice nedostala nic skoro, protoze jsem vyhodila i dzus- vazila jsem 48 kilo. Ale pak zacalo tornado- chutnalo mi uplne vsechno, ale jednu dobu jsem se klepala na kombinaci sadlo cokolada- pribrala jsem 24 kilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
5.1.18 14:25

Prodávají i dětské bio chipsy. A jsou moc dobré a nemají takové složení jako ty klasické a ty bych klidně dala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DrahusN
16.2.21 11:35

@Marpola Přesně jak píšeš, dají se sehnat i zdravé varianty a já dětem kupuju ty, co má teď nově racio

• Citovat
  • Upravit
Kikinka01
21.2.21 12:04

@DrahusN Racio má nějaké brambůrky?

• Citovat
  • Upravit
22809
22.2.21 10:26

Já kupuji holkám 3 a 6 občas eat real chipsy , ne všechny jim chutnají, ale nejraději mají ty tyčinky a čočkové. Jinak sem tam popcorn, nebo ty jablečné kroužky od sunárku..
Občas děláme filmové večery, tak něco z toho nakoupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DrahusN
27.2.21 15:02

@Kikinka01 ano má, nevím jestli tu můžu nechat odkaz ale tohle jsou ony, u nás jsou hodně oblíbené ty česnekové www.racio.cz/…dukty/chipsy

• Citovat
  • Upravit
Karolinka95
4.3.21 08:59

Nevíte jestli mají tady ty věci i na rozvozech? Nákupy si spíše objednávám přes internet a do obchodu skoro vůbec nechodím :/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko