Daly byste dětem chipsy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gabika
4.7.13 00:13
@Lesina píše:
Mám tři děti, jedí stejně a stejně mají naprosto odlišené postavy. Úplně jiné konstrukce těla… :nevim: Na tohle nehraju…

No, zase moje prvé 3 deti sú podpriemerné (tretia dokonca úplne na hranici), akurát tem štvrtý „vyzerá lepšie“, čím sa myslí, že je priemerný…

Nepíšeš presne, kto je na tom v tabuľkách ako, ale máme známych, kde sú deti obézne, obézni sú i rodičia, a keď sme s nimi na víkend niekde na grilovačke, tak fakt vidím, ako to tam prebieha, a nedivím sa… Akurát mi to je ľúto… Prečo všetci musia chodiť na hromadné akcie s dvomi kilami gumových sračiek?

• Citovat
  • Upravit
9867
4.7.13 00:18
@Gabika píše:
No, zase moje prvé 3 deti sú podpriemerné (tretia dokonca úplne na hranici), akurát tem štvrtý „vyzerá lepšie“, čím sa myslí, že je priemerný…Nepíšeš presne, kto je na tom v tabuľkách ako, ale máme známych, kde sú deti obézne, obézni sú i rodičia, a keď sme s nimi na víkend niekde na grilovačke, tak fakt vidím, ako to tam prebieha, a nedivím sa… Akurát mi to je ľúto… Prečo všetci musia chodiť na hromadné akcie s dvomi kilami gumových sračiek?

Co jsou dvě kila gumových tentononc? Bonbonky? Jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
4.7.13 00:24
@Lesina píše:
Co jsou dvě kila gumových tentononc? Bonbonky? Jídlo?

No, také tie gumové žížaly, alebo čokoľvek, teraz už to má rôzne tvary… Boli sme totiž na víkend niekde, a mala som pocit, že ktokoľvek tam s deťmi prišiel, niečo rozdával, či už to boli gumové veci, alebo lízatká.. Priznám sa, mne to vadí. moje deti nie sú sväté (na rozdiel odo mňa :mrgreen: ), a vždy si vezmú… Keď sa zadarí, tak to zabavím, ale skôr ma zaráža, aké je rozdávenia sladkostí cudzím deťom bežné…

• Citovat
  • Upravit
2401
4.7.13 01:48
@Lesina píše:
Podobně dělám teplou omáčku s masem - to děti můžou. To, co jsem psala výše, jsou těstoviny a syrová rajčata, naše milovaná rychlovka podle Jamieho Olivera.
Těstoviny z tvrdé mouky, než se uvaří pokrájím nadrobno rajčata, přidám česnek, bazalku, sůl a panenský olivový olej. No celé se to postrouhá sýrem a la parmezán (já kupuji pobaltský Džugas).
Jedno z mých nej jídel vůbec.

to zni dobre a ted v lete tuplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.7.13 07:12

@Sepishka ty tady děláš, jakoby to, že dítěti dáš sem tm sladkost nebo ěnco nezdravýho, dělalo totálně nezdravý stravovací návky, y skoror každý tu psal, že jedí zdravě, tak občas zhřeší, na tom není nic, co by dělalo z dětí obezity. a moje zkušenost s dětmi, ketré maminky držely hodně zkrátka ( ani cukr do čaje, prostě nic) je taková,. že pak se dostaly k čokoládě a nedokázaly přstat, kradly ve škole dětem a podobně.. talže za mě všeho s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
4.7.13 07:21

Koukam, ze se mam jednou na co tesit, kdyz me budou v kavarnach sledovat jine matky co davam a nedavam svemu diteti.

Mimochodem, kamaradku, jako je zakladatelka bych vazne chtela mit :roll: Aby mi za zady resila na internetu jaka jsem strasna matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
4.7.13 07:25
@aničkakytička píše:
@Sepishka ty tady děláš, jakoby to, že dítěti dáš sem tm sladkost nebo ěnco nezdravýho, dělalo totálně nezdravý stravovací návky, y skoror každý tu psal, že jedí zdravě, tak občas zhřeší, na tom není nic, co by dělalo z dětí obezity. a moje zkušenost s dětmi, ketré maminky držely hodně zkrátka ( ani cukr do čaje, prostě nic) je taková,. že pak se dostaly k čokoládě a nedokázaly přstat, kradly ve škole dětem a podobně.. talže za mě všeho s mírou.

Jestli to vyznelo takle, tak to je dost nedorozumeni. Ja napriklad rada a casto pecu. Ale je to vse predevsim o veku- proste nejaka fabrikova preslazena susenka v 9 mesicich- to mi fakt prijde docela kruty. Cukr do caje jsem diteti nikdy nedavala a do dneska to nevyzaduje, naopak sladky piti zapiji vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
4.7.13 07:27

Jinak co si kdo dela v kavarne se svym ditetem je mi uplne jedno :-) Napsala jsem svuj nazor a ikdyby nakrasne nekdo rval dite burtgulasem od tri mesicu, tak to neresim, pokud se me nezepta na muj nazor, ale ten snad jeste rict muzu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
4.7.13 07:27
@Pherenike píše:
Koukam, ze se mam jednou na co tesit, kdyz me budou v kavarnach sledovat jine matky co davam a nedavam svemu diteti.Mimochodem, kamaradku, jako je zakladatelka bych vazne chtela mit :roll: Aby mi za zady resila na internetu jaka jsem strasna matka.

mas recht, me by jen zajimalo co je to za sport imrvere resit co delaj jiny matky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
4.7.13 07:33
@skoromamuška píše:
Mám kamarádku má již několikeré dítě v řadě a je jí více méně jedno co které z nich spase. Tak buď jsem já drblá a moc to řeším, nebo je to normální. Takže nechali by jste svoje děti jíst nezřízeně chipsy a podobné super věci, když jsou ve věku 7 let, 5 let, 3 roky a 20 měsíců…
Před týdnem jsem seděla v kavárně a maminka tam svému prckovi dávala sušenku od kafe, mohl mít taky 9 měsíců jako můj syn. 8o
Ráda bych slyšela jak to máte Vy.

Zatím jsem nečetla diskuzi, nemán na to čas, tak nevím, kam až se posunula.

Nezřízeně je nenechám ládovat chipsy, skoro pětiletá dcera je má hrozně ráda(není moc na sladké),ale kupujeme je jen při víkendovém nákupu, dostane v sobotu a v neděli menší misku a jak se s ní, už zase nejsou. Sedmiletý syn naopak o chipsy moc nestojí(stejně jako já). Kupujeme kvalitní, pokud možno ne tak slané. Kromě toho má ještě ráda bramborové krekry(já taky) :)

Nejmladší dítko má rok a už mělo v restauraci zeleninový salát, hranolku v ruce, brambory a rýži z mého talíře, kousek vnitřního masa z kuřecího špalíčku(ne kořeněný vrch)napilo se džusu a další super věci, které bych nejstaršímu v roce nedala - nebyla příležitost a důvod. Doma se stravuje celkem zdravě, kojila jsem plně půl roku a kojím stále, sladkosti zatím nedostává, starší děti je jí odděleně. Teprve teď začíná jíst normální jídlo(po dojedení své masozeleninové porce). Ale rádi chodíme občas do zahrádky na oběd, chce taky a křupka jí fakt neuspokojí(i když je právě najedená).Se staršími dětmi se rádi najíme bez jejího křiku a tím zbytečné pozornosti okolí.

Problém v tom nevidím. Naopak si říkám, jak jsem byla blbá, že jsem starší dítě tolik „hlídala“ a stejně to k ničemu není :D Taky si ťukám na čelo, jak kamarádky prvomatky vše řeší a nerada s nimi někam chodím, protože to, co já dám svým dětem, ony dítěti většinou nedají, je z toho hlavně řev, mrzutosti, hlídání děcka, aby nepozřelo něco, co mu není dovoleno a pro mě takové návštěvy a setkání ztrácí význam.

Jo a ještě jsem zapomněla na kousek pravého narozeninového dortu - tři druhy těsta s pudinkovým krémem a marmeládou, žádná atrapa v podobě piškotů, ovoce a zakysané smetany, a jak jí chutnal :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.13 07:42

Skoromamuška- Za mě to řešíš správně :palec: to co dneska dávají matky dětem to by se člověk :poblion: vůbec si neuvědomujou co jim to za prvé dělá se zažívacím ústrojím a už vůbec se zubama 8o
Já stravu neřešila do svých 20let, ale ted si rozmýšlím co s ním a co ne a to samé malýmu brambůrky, křupky mu nedám nikdy a co se sladkostí týče občas něco, ale né na denním pořádku.. takže ano já bych mu to nedala. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
4.7.13 07:52

@Aluse no ja jen pevne doufam, ze zadnou takovou „kamaradku“ ve svem okoli nemam :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.7.13 07:53
@Pherenike píše:
Koukam, ze se mam jednou na co tesit, kdyz me budou v kavarnach sledovat jine matky co davam a nedavam svemu diteti.Mimochodem, kamaradku, jako je zakladatelka bych vazne chtela mit :roll: Aby mi za zady resila na internetu jaka jsem strasna matka.

S prvním dítětem nejspíš taky mírně zblbneš, nevyhne se tomu skoro žádná. Taky se mi to nevyhnulo…

Všimni si i reakcí v této diskusi - prvomaminy jsou opatrné, hlídají co dítě jí, vícemaminy jsou většinou dost v klidu. To není nic ani proti jedné skupině, to je prostě normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
4.7.13 08:03

@Lesina tak ja jsem matka jednoho ditete a po tehle strance jsem velmi benevolentni. Zastavam názor, ze vseho moc skodi a to i zakazu :nevim:

Dodnes vidim deti od znamych, ktere mely po teto strance prisny rezim. Kdyz k nam prijely na navstevu, tak jedly i cukr z cukrenky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
4.7.13 08:06

@Lesina jo a jeste…ar si kazdy blbne jak chce, ale at proboha prestanou vsichni resit kdo a co :-)

Ja prece taky neresim, ze ta a ta nedela dobre, ze drzi dite tak zkratka, protoze potom pri prvni prilezitosti sezere kde co :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí