Daly byste dětem chipsy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2401
3.7.13 08:58

@aničkakytička Tak ja nevim jestli tohle je zrovna argument, kterej by se mel brat nejak vazne, protoze jsem si jista, ze kdybys mu treba pichla heroin, tak taky bude stestim bez sebe :lol: Otazka je, jestli je to v takovym veku nutny a necemu prospesny a ja si proste myslim, ze neni, ze na tyhle hnusy je casu dost az ve chvili, kdyz to dite uz bude mit pojem o tom, co je dobry jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
3.7.13 12:26

@aničkakytička no a kdyz vidis v aute na semaforu ve zpetnem zrcatku chlapka za sebou jak se susnema cpe jak blazen, co potom tohle? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.7.13 12:32

Já to nikdy nijak nehrotila, když to bylo na stole, tak ať si bral. Jen jsem hlídala, aby toho nesnedl moc. Teď je mu čtyři a půl, bramburky si vezme, když jsou, ale sušenky a cokoladu moc nejí. Sladké má k dispozici pořád a možná proto ho to neláká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
3.7.13 14:44

Radsi prispevky nectu. Ja svym detem davam od kazdeho trochu. Jedne je 6 a pul druhe 2 a pul. Jedi krupky( bramburky jen kdyz seberou moje), bonbony, lipanky, zmrzliny, cokoladu. Vyjimecne dostanou i napit coly. Mladsi to ma spis proto, protoze to vidi u starsi a ona to musi mit taky. 8)
Pokud rodice nedavaji vylozene spatne veci jako alkohol, ruzne drogy, tak je mi to jedno. A kdyz ty to svemu nechces davat, tak nedavej. :nevim:
Za vylozene " nebezpecne" pro dite to nepovazuju. Nekdo je schopny pro dobro ditete ho nepoustet ani ven, aby ho uchranil. To mi prijde padle na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
3.7.13 14:54

Brambůrky se u nás nevedou, dítěti bych je nedala.

Sušenky se u nás taky nevedou, takže dítě je taky ještě nemělo, je mu rok.

Malá jí moc pěkně, prozatím má fakt ráda přirozené chutě. Doufám, že je to i tím, že jede na striktně mimikovské stravě - žádný cukr, sůl, ovoce, zelenina, maso, obiloviny vařené v páře, jako laskominka bio jahelná křupka nebo nakrájené jablko či ted broskev, jogurt jen bílý a ovčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
3.7.13 15:23
@Janichka píše:
@aničkakytička no a kdyz vidis v aute na semaforu ve zpetnem zrcatku chlapka za sebou jak se susnema cpe jak blazen, co potom tohle? :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: jo semafory a kolony jsou dobrý na pozorování :palec: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
6050
3.7.13 15:27

@janet9 to přesně dělá jedna moje kamarádka, má tak přehnaný strach o svojí dceru od narození, teď jí jsou 4 roky, ven nechodí protože se bojí že by si někde ublížila, nesmí jíst ořechy aby se neudusila, nesmí chodit sama po schodech aby neupadla a když nedej bože doma upadne tak jí půl hodiny zkoumá jako že např jí mává prstem před očima aby ho sledovala a pak jí v noci co dvě hodiny budí kdyby náhodou měla otřes mozku 8o :pocitac: a když jsem jí řekla že je blázen tak mi řekla že za to nemůže že radši se bude nebezpečí vyvarovat :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
3.7.13 15:52
@Sidsel píše:Malá jí moc pěkně, prozatím má fakt ráda přirozené chutě. Doufám, že je to i tím, že jede na striktně mimikovské stravě - žádný cukr, sůl, ovoce, zelenina, maso, obiloviny vařené v páře, jako laskominka bio jahelná křupka nebo nakrájené jablko či ted broskev, jogurt jen bílý a ovčí.

Ja jsem u prvni dcery taky vyvarovala zdrave. Jenze postupem casu se ji menily chute. To, co jedla v roce(jahly, pohanku, repu…) to uz po druhem roce vubec nechtela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
3.7.13 15:54

Holky, nemáte někdo problémy se zácpou u dětí - můj syn před lety měl a dcera mý ségry teď to samý.

• Citovat
  • Upravit
luciášice
3.7.13 16:22

Osobně je mi jedno, kdo čím krmí své děti 8)

My to doma ani nevedeme, takže to nemusím řešit. Do cca těch 3 let to budu víc hlídat, ale poté si třeba na oslavě u známých dát může. Nebudu ta, která mu to bude zakazovat, když ostatní děti kolem něj se tím budou cpát.

Sušenku s cukrem bych dítěti do roka nedala ani náhodou ;)

Co jsem stihla prolítnout, tak nesouhlasím s tím, že dítě, které je naučené jíst zdravě, tak se bude nezdravým přežírat :lol: Podle mě je to riziko spíš obráceně a myslím, že dietologové by mi to potvrdili ;)

• Citovat
  • Upravit
9867
3.7.13 16:30
@skoromamuška píše:
Mám kamarádku má již několikeré dítě v řadě a je jí více méně jedno co které z nich spase. Tak buď jsem já drblá a moc to řeším, nebo je to normální. Takže nechali by jste svoje děti jíst nezřízeně chipsy a podobné super věci, když jsou ve věku 7 let, 5 let, 3 roky a 20 měsíců…
Před týdnem jsem seděla v kavárně a maminka tam svému prckovi dávala sušenku od kafe, mohl mít taky 9 měsíců jako můj syn. 8o
Ráda bych slyšela jak to máte Vy.

Tipuji, že máš jen jedno dítě, že?

Předpokládám, že děti kamarádky tuto stravu nemají místo normálního jídla každý den, že? Pokud ano, je to skoro na sociálku, pokud ne, zklidni své prvomateřské pudy a počkej pět-šest let. Pokud do té doby poviješ další jedno nebo dvě dítka, tím líp. Sama uvidíš jak tvé potomstvo půjde do nezdravých dobrotách jako slepice po flusu…

:mrgreen:

Taky jsem byla lehce šílená prvomatka, neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
3.7.13 22:13

@Sepishka nějak jsem nepochopila to s tím heroinem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
3.7.13 22:25

@aničkakytička To, ze nekdo po necem bazi neznamena, ze by to do sebe mel ladovat. Je jasny, ze uplne maly dite to bude vyzdovat o to vic, kdyz na to neni z domova zvykly. Ale kdyz se mu to naopak v tech prvnich letech dava minimalne nebo zkraje nejlip vubec, tak pak to tolik vyhledavat nebude nebo to pro nej opravdu zustane jen vyjimecna vec a ne kazdodenni slozka stravy. Heroin jsem uvedla jako priklad neceho, co taky kazdej kdo zkusi pak chce porad a neni to ok. Stejne jako kdyz se nekdo nauci, ze ma trikrat do tydne smazeny, prokladany sladkostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
3.7.13 22:32

@skoromamuška ne a ne a ne! nejde ani tak o to, že bych mu to nechtěla dát ochutnat. Dneska jsem dala svému 15ti měsíčnímu synovi ochutnat malinkatý kousíček karlovarské oplatky (asi 3 cm). Je to ale ro zdíl dát ochutnat zvídavému dítku a cpát svoje 5ti, nebo 7mi leté dítě chipsy. Ať si ochutnají, ale ať mají zdravé stravovací návyky. Jsem v tomhle dost radikální a úplně bych vraždila rodiče, které tahají svoje děti po KFC a Mekáčích každý víkend…a je jedno, jestli je dětem sedm, nebo dvanáct let…Pak se všichni strašně diví, že polovina dětí prvního stupně má vyšší cholesterol, třetina má nadváhu nebo jiné zdravotní potíže způsobené špatnou stravou. Takže za mě, naučit dítě od malička jíst pravidelně v určitou hodinu, aby dítě vědělo co je svačina, co je oběd, večeře. Naučit jíst pestrou stravu, vypěstovat zdravé návyky, tak, že to bude dítě víceméně vyžadovat a např. zelenina nebo ovoce pro něj budou každodenní rutinou a samozřejmostí. A „bonus“ může být jednou za čas podobná pro děti laskomina jako jsou chipsy, hamburger nebo hranolky. Rozhodně ale jen jednou za čas, ne standartně. Toť můj názor a matky, které jsou tak laxní, že nechávají svoje děti jíst cokoliv jim jen zadělávají na pozdější nadváhu, vys. krevní tlak, cholesterol apod. To jim pak akorát můžou děti pěkně poděkovat! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
3.7.13 22:39

@slunicko83 Naprosto souhlasim, ani ja nejsem fanatik a klidne vezmu jednou za cas malou i na ten hambugr, ale kvalitni- zadnej mekac nebo KFC. A jsem rada, ze treba sladky piti fakt do tech tri let vubec a vysledkem je, ze treba dneska kdyz ma chut na dzus nebo colu, tak si parkrat lokne jen na chut a jde to zapit vodou, k jidlu sladky piti neexistuje- to sama odmita. A kdyz ji dam na vyber jestli smazenej kureci rizek nebo krvavej biftour- tak jasne zvoli druhou variantu a to je ji pet let- nema problem se salatama k jidlu, s morskyma plodama, lusteninama. Naopak skoro neji knedliky a ja jsem rada. Ne nadarmo jsme na prvnim miste v rakovine tlustyho streva na svete. Dite si v tech prvnich letech zivota snadno udela jak dobrej tak spatnej navyk, kteryho se pak horko tezko zbavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí