Daly byste dětem chipsy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17630
2.7.13 22:34
@aničkakytička píše:
@Knihomyš třeba psí granule jsou u nás oblíbený a mají po nich hezký vlásky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

fakt? Mně je malá jen žužlá a pak vyplivne. Tak počkám až se je naučí pořádně kousat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.7.13 22:36
@Knihomyš píše:
A kupujete jim aspoň Orijen nebo Eukanubu?

no, kupuju royal canin, je plnej dochocovadel prej, jneže brit jim nejel, no.. co nadělám, něco žrát musej :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110

@Antonie Bolavá zkus kočičí, jsou víc nasolený a jedou jim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
@Antonie Bolavá píše:
fakt? Mně je malá jen žužlá a pak vyplivne. Tak počkám až se je naučí pořádně kousat :think:

omlouvám se za OT, ale ode dneška mladšímu dávám místo křupinek granule. Je skoro pořád plešatý, nějak ty vlasy narůst musí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.7.13 22:37

@Antonie Bolavá Moje taky snědla jen dvě a se zbytkem krmí psa (po jedné = báječná zábava aspoň na půl hodiny). Prostě jsou ti jedináčci/prvorozenci zhejčkaný.

Příspěvek upraven 02.07.13 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.7.13 22:37

@Janafugi doporučju vyzkoušet různý druhy, ve zverimexech mívaj vzorky :mrgreen: :mrgreen: nevíš, ketrý mu budou chutnat :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
2.7.13 22:38

Sušenku od kafe jsem taky dávala od toho necelého roku. Syn (teď 16 měsíců) jí krásně vše co mu dám, oběd, svačiny, jogurty jak bílé tak ovocné, syrovou zeleninu, sežere fakt všechno, popelnice naše malá. Takže občas nějákou sušenku nebo něco podobného neřeším. Chipsy teda ještě neměl, ale pokud by byly čistě solené a ne s nějakou „slaninou“ s plno umělými ochucovadly a s glutamanem, tak bych taky neviděla moc problém, dát mu dvě tři, kdybych to jedla já a on chtěl. Ono čím víc budeš upozorňovat na to „nezdravé“ a budeš zakazovat a schovávat, tak zjistíš, že tím horší to je. Čím víc budeš zakazovat koki a dělat z toho posvátnost, tak tím víc se ti to třeba u dvouleťáka nebo staršího vymstí… Vše s mírou a nejlíp nic nějak okatě nezakazovat a nějak na to zvlášť neupozroňovat. Aby to dítě bralo jako normální věc a ne něco, co je strašná posvátnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
2.7.13 22:38

Já myslím, že to je právě tím, že už má 4 děti… to pak máš uplně jiný měřítka :-)
První dítě jsem uplně ortodoxně bránila před všema svodama světa - do roka a půl znal jen piškot a kojeneckou křupku :-) Nic slanýho, extra sladkýho, jen bílý jogurty, žádný lipánky aspol., žádný šťávičky, čajíčky, jen voda…
A teď druhý dítě - má rok - najelo zvostra na sušenky (bebe), na křupku mi háže bobka, už ochutnala kdeco… a je to právě o tom, že u těch dalších dětí už nemáš pocit tý důležitosti hrotit tolik věcí.

P. S.: synovi je teď 3,5 roku a je teda fakt, že jak od miminka nebyl zvyklej na sladký atp., tak to ani teď nějak nevyhledává… ale občas taky zhřeší - pivo, čips, párek, bombon, sušenka… ale nějak to nevyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
2.7.13 22:39
@aničkakytička píše:
@Antonie Bolavá zkus kočičí, jsou víc nasolený a jedou jim :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

když my nemáme kočku :nevim: Ona by to stejně nekousla, má jen 4 zuby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666

@Roxi dooost často ty děti hlídám a tudíš jich mám najednou 5, to jen že si to ale sakra dovedu představit, přesto bych ochotně nakrájela jablko, a ne pytlík s chipsama. Oslava je jiná věc…
víte co já to chápu žese to nesmí hrotit
Takže jsem divná já, protože já bych to těm děckám „neškolkovým“ nedala a šlus. I kdybych jich měla deset :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna

@aničkakytička Tak to s tebou musim souhlasit :-D

Kocici granule rulezz!! :-D

• Citovat
  • Upravit
8937
2.7.13 22:40

Maly ma skoro 2, susenku od kafe mi pravidelne bere asi od roku, to neresim. Chips jeste nemel, ale spis proto, ze se bojim, ze by mu to mohlo zaskocit, krupku nebo nejaky krecker obcas uzme (treba u babicky) a nekdy mu dam i hranolky, neni to casto, ale sem tam jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073

.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110

@skoromamuška ono hlídat a mít je přecejenom trochu rozdíl ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella

Sušenku bych vůbec neřešila. A chipsy? Tak pokud je nejedí několikrát týdně, ale je to nárazovka, tak taky ne. Děti mám dvě a chipsy už měli. Domů je běžně nekupujeme.Jen na oslavu nebo když přijede návštěva a tak. Takže vědí jak to chutná, ale sami je nevyžadují v obchodě.

Teta svému synovi nedala do jeho tří let ani kousíček sladkosti. Žádná čokoláda, sušenka, bonbon, lízátko, nic. A kluk nastoupil ve třech letech do školky a přišel problém…ve školce děti dostávali sladkosti, když měly třeba narozeniny nebo svátek. A malej začal hysterčit, že chce víc a v obchodě sladké vyžadoval a rok s tím bojují, protože mu nestačí jeden bonbonek, ale slupne celý sáček a odmítá ho pustit, dokud ho nesní. Viděla jsem to na vlastní oči a bylo mi ho líto. Ono, všeho s mírou. Jak zdravé stravy, tak občasného zhřešení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko