Daly byste dětem chipsy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@janet9 píše:
Radsi prispevky nectu. Ja svym detem davam od kazdeho trochu. Jedne je 6 a pul druhe 2 a pul. Jedi krupky( bramburky jen kdyz seberou moje), bonbony, lipanky, zmrzliny, cokoladu. Vyjimecne dostanou i napit coly. Mladsi to ma spis proto, protoze to vidi u starsi a ona to musi mit taky.
Pokud rodice nedavaji vylozene spatne veci jako alkohol, ruzne drogy, tak je mi to jedno. A kdyz ty to svemu nechces davat, tak nedavej.
Za vylozene " nebezpecne" pro dite to nepovazuju. Nekdo je schopny pro dobro ditete ho nepoustet ani ven, aby ho uchranil. To mi prijde padle na hlavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sepishka jenže teda jde o to, že dítě, pro ktrý není něco totální tabu, tak to nehrotí..a le pak capart, co nikdy nic takovýho nesměl do kolektivu a nestačí se divit.. sama jeho maminka mi říkala, že musí mít zmačenou i čkoládu na vaření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aničkakytička Tak nedat diteti pomalu do puberty cokoladu to je fakt trochu divnej extrem, tak jsem to ale nemyslela, nicmene vim, ze deti, co jsou fakt odmalicka zvykly na smazeny a sladkosti, tak maj i pozdeji dost pokrivenej smysl pro to co je a co neni dobry jidlo a ofrnujou nad kde cim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sepishka přesně tak, nezakazovat, ale dát sem tam ochutnat. Dítě, které má dobré stravovací návyky samo zjistí, že mu to třeba až tolik nechutná, že je to o hodně sladší nebo slanější a jak píšeš, džus zapije vodou
Tak by to mělo být. Svému synovi dávám pít vodu z kohoutku (máme kvalitní), cca do roka převařenou, od roka normálně na tvrdo a pohoda. Nemá s tím problém a já jsem ráda. Jídlo má taky nesolené, nepřislazované…proč taky…v životě toho bude mít tolik..proč mu tu chuť kazit už teď
To, co je naučíme jíst teď je základ do života, i když si to někdo neuvědomuje a neřeší to… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aničkakytička to je ale extrém, kterej si myslím tady nikdo nezmiňoval. Nejde o to, dítěti zakazovat čokoládu tak, aby se pak před ním musela zamykat, protože co je zakázaný, je to nejžádanější. Jde o to v dítěti vypěstovat tak zdravej návyk normálního zdravýho a vyváženýho jídelníčku, že ti samo o sobě tu čokoládu prostě nesní. vezme si třeba pár čtverečků a stačí mu to. Není umění koupit dítěti pytlík bonbonů a mít od něj na chvíli pokoj, páč je sní všechny do jednoho…to fakt ne!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slunicko83 Pro kazdyho z nas je dulezity neco jinyho, takovej uz je svet, ale je fajn, ze si tu vzdycky clovek najde nekoho, kdo to vidi podobne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mimochodem moje nejlepsi kamaradka davala sladkosti totalne odmalicka a ona se vzdycky smala me, ze jsem precitlivela a ja ji, jakej je salamista ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slunicko83 píše:
@aničkakytička to je ale extrém, kterej si myslím tady nikdo nezmiňoval. Nejde o to, dítěti zakazovat čokoládu tak, aby se pak před ním musela zamykat, protože co je zakázaný, je to nejžádanější. Jde o to v dítěti vypěstovat tak zdravej návyk normálního zdravýho a vyváženýho jídelníčku, že ti samo o sobě tu čokoládu prostě nesní. vezme si třeba pár čtverečků a stačí mu to. Není umění koupit dítěti pytlík bonbonů a mít od něj na chvíli pokoj, páč je sní všechny do jednoho…to fakt ne!
A ty sama jsi nikdy nesmetla třeba chipsy, křupky, celou čokoládu nebo bonbony? Ptám se zvědavosti, protože naše děti jsou naučené na zeleninu, zdravou vyváženou stravu, dvojchodové obědy… A přesto vím, že největší radost budou míst z hranolek k obědu a nejlépe bez polévky… A když někdy koupím chipsy, jsem ta nej.
A že by jim stačil kousek čokolády? No, to ani ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sepishka taky jsem vždycky ráda, když můžu s někým sympatizovat nebo někdo sympatizuje se mnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lesina hele jasně že jo…dokonce si pamatuju jako dítě, že jsem měla i červíky kolik jsem stláskala sladkýho. Ale já nebyla vychovávaná k nějakýmu zdravýmu životnímu stylu..Beru to selskym rozumem a hlavně podle sebe. Vychovávaná jsem byla, že se jí prostě všechno, člověk si nemá vybírat, tenkrát mekáče nebyly a když přišly, bylo mi asi dvanáct, takže jsem se mohla cheeseburgerů ujíst k smrti
Doma věčně omáčky, knedlíky, vepřový…nikdy jsem nepoznala chuť hovězího bifteku, čerstvýho salátu, netušila jsem co je mozzarela, losos…tyhle věci jsem poznala až když mi bylo asi dvacet. Do tý doby jsem logicky měla nadváhu, celý dětství a celou pubertu. Komu myslíš, že za to vděčím? rodičům…komu jinému? Oni mě nenaučili jíst zeleninu a ovoce..myslela jsem, že jíst točeňák je normálka a že je v něm dokonce maso..byla jsem zvyklá na omáčky a knedlíky. Nějaký těstoviny třeba s rajčatama a česnekem na oliv. oleji se u nás jako opravdu nekonaly…topinky normálka, chleba ve vajíčku nasáklej tukem normálka… Výsledek? deset kilo navíc po dobu celý puberty a pro holku to není žádnej med teda..Já sama jsem v osmnácti, když jsem odešla z domova řekla a dost! Začala jsem jíst věci, který jsem nikdy neochutnala, přestala jíst dokola omýlané omáčky, točeňáky a já nevim co všechno, přestala jsem futrovat chipsy po večerech a přestala jsem tláskat levný čokolády. a do roka a do dne jsem vypadala úplně jinak. Hele neříkám, teď jsem rok a kousek po porodu, deset kilo mi zbylo, zdravý strav. návyk mám pořád, ale už nemám tolik vůli, takže si sem tam i ty chipsy večer k tomu vínu dám. Ale nebudu je cpát svýmu 15ti měsíčnímu dítěti, ani teď ani za rok. Neříkám že mu nedám ochutnat… Jen nechci, aby žil v tom, v čem já a několik let trpěl kvůli nadváze a pak musel sakra zabrat aby to sundal… Jinak jak píšu, používám v první řadě selskej rozum, nejsem žádnej alternativec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slunicko83 Tyjo, presne podobnej prispevek jsem mela rozepsanej. Sice jsem nikdy nemela problem s vahou, ale taky jsem vyrostla na klasicky cesky tezky kuchyni, milovala jsem sladkosti a chipsy a pila jsem stavu. K necemu lepsimu jsem se musela projist az s vekem- me motivoval muz a cizi prostredi, navic miluju vareni a zacala jsem zkouset novy ingredience, cerstvy bylinky atd. Ale kdysi kdyz jsem prisla do restaurace, tak prvni na co jsem mela chut byla pizza a dneska je to pro me totalni hnusna nouzovka.(ikdyz naposledy jsem si dala s mladym kozim syrem a lilkem a ta byla dobra:-), ale stejne nouzovka
Příspěvek upraven 03.07.13 v 23:24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, no nevím nevím, co bys řekla na to, že moje malá 21m má u babičky na svačinu skoro denně koblihu nebo croissant s kousky čokolády. Odvázaná z toho nejsem, doma nedávám, ale babička ji obšťastnila už i vanilkovým nanukem
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A|e dodávám, že doma jíme zdravě, ovoce, zelenina, bílý jogurt s rozinkami, k obědu polévka i další jídlo, to vše má taky moc ráda
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@skoromamuška píše:
Mám kamarádku má již několikeré dítě v řadě a je jí více méně jedno co které z nich spase. Tak buď jsem já drblá a moc to řeším, nebo je to normální. Takže nechali by jste svoje děti jíst nezřízeně chipsy a podobné super věci, když jsou ve věku 7 let, 5 let, 3 roky a 20 měsíců…
Před týdnem jsem seděla v kavárně a maminka tam svému prckovi dávala sušenku od kafe, mohl mít taky 9 měsíců jako můj syn.
Ráda bych slyšela jak to máte Vy.
Tak ja som „ujetá“ na zdravú výživu a povirm ti úprimne - pri dvoch deťoch sa to dá zvládať v pohode, pri troch už s ťažkosťami, a pri štvrtom (1 a pol roka) hovorím, „čo si uloví, to má.“
Takže keď si uloví kus špekáčky, tak ju má, a ja to fakt už nechcem riešiť. Takže ak hovoríš o kamoške, čo má 4 deti, tak JA JU ÚPLNE CHÁPEM
Tiež mám zásady dobré, ale štvrté, extrémne řvavé dítě ma naučilo, čo je život
![]()
- Citovat
- Upravit