Daly byste dětem chipsy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišanila
4.7.13 08:17

Tak děti chipsy dostanou, ale jen ve výjimečných příležitostech, běžně domů to nekupujeme. Mají to na oslavách, dovolených a tak, takže v úterý a na vánoce :)

Horší je to se sladkým, to děti milujou…
Zastávám názor, že když doma jíme jnak vcelku zdravě, nejsem milovník tučného, smaženého nebo neustálé české klasiky, tak občasné zhřešení nevadí, protože základ je dobrej…

Nedávno jsem viděla v penny cca rok a něco dítě ve vozíku, jak hryže syrovou tlustou klobásu :) tak to bych svým dětem v tomhle věku nedala. Ale já cizí stravu neřeším, nevadí mi a nijak nedráždí ti, co jedí ultrazdravě ani ti, co se cpou obden uzeninama, každý svého štěstí strůjce…

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
4.7.13 08:24

@skoromamuška Ahoj, já bych to nedramatizovala. Chipsy, křupky a podobné věci domů nekupujeme. Snažíme se jíst zdravě, ale občas si taky chipsy dám - 2-3× do roka, když jsme někde venku v hospůdce. A až se malá narodí, tak jí ty chipsy taky dám - samozřejmě od určitého věku a nebude to běžná potravina :mavam: :lol:

• Citovat
  • Upravit
14110
4.7.13 08:56

@Sepishka tak tomáš fajn, bohužel, znám případy naproto opačné a syn mojí kamarádky, jakmile zjistil, že vezu zákusky, se nmi vkradl do auta a tam to potichu všecko sežral.. a takových případů znám víc, takže raději dítěti dám do čaje trochu cukru a občas sušenku, nežli ve školce posloucaht, že moje dítě vykradlo mikulášské balíčky ostatním dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
4.7.13 09:48
@Pherenike píše:
Koukam, ze se mam jednou na co tesit, kdyz me budou v kavarnach sledovat jine matky co davam a nedavam svemu diteti.

Na to se vyprdni. Ať si myslí co chtějí ;)

Nás taky určitě pozorujou :lol: Je léto, koupíme zmrzku - u nás dělají výbornou, sedneme si do prostřed náměstí a lížeme. Co si kdo myslí je mi u pr…
Rozhodně je lepší dát dítěti dobrý „přiměřeně zdrvý“ :mrgreen: oběd a pak třeba líznout zmrzky než mu v poledne místo oběda nacpat knackebrot. To už sem taky viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
4.7.13 10:00
@Pherenike píše:
Koukam, ze se mam jednou na co tesit, kdyz me budou v kavarnach sledovat jine matky co davam a nedavam svemu diteti.Mimochodem, kamaradku, jako je zakladatelka bych vazne chtela mit :roll: Aby mi za zady resila na internetu jaka jsem strasna matka.

Přesně tak :palec: I kdyby viděly, že klukovi dávám zdravou stravu, tak mě pomluví, že beru dítě do kavárny :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
4.7.13 10:07

@Pherenike Pěkně děkuji teda. Víš houby o mě i o mojí kamarádce. Mám ji ráda. Prostě jsem se zasekla nad jejich návyky a protože nechci poničit naše kamarádství a nevím jestli spíš já neuvažuji přehnaně, chtěla jsem se zeptat na názor jiných maminek, jestli je to třeba u nich běžné. Nyní vidím že měřítka mám zřejmě jiná já. Na můj vztah s kamarádkou to vliv nemá. Nepomlouvám ji, je to dobrá maminka.
A vůbec já bych tak nestála o kamarádku která překrucuje moje slova tak jako to děláš ty svým příspěvkem :x Myslím že nejsi moc vnímavá empatická a chytrá bytost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.7.13 12:10

@jayjayka bacha, zítra tu bude diskuze - moje kamarádka rve děti zmrzlinou.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
4.7.13 12:15

@aničkakytička Já ji nervu, ona líže sama :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
4.7.13 12:17

Nedávám, většinou si je berou samy. :D Domů to téměř vůbec nekupuji, ale občas si to malá v obchodě vyřve. Nebo když si je koupí ta starši, 14ti letá puberťačka, tak ta malá 3.letá se na ni dívat nebude. Taky jedna naše sousedka, téměř babička, to naší malé kupuje. Když už má ženská 4 děti, tak takové prkotiny fakt neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.7.13 12:25

@jayjayka " nutí děti lízat zmrzlinu " :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
4.7.13 12:29
@skoromamuška píše:
Mám kamarádku má již několikeré dítě v řadě a je jí více méně jedno co které z nich spase. Tak buď jsem já drblá a moc to řeším, nebo je to normální. Takže nechali by jste svoje děti jíst nezřízeně chipsy a podobné super věci, když jsou ve věku 7 let, 5 let, 3 roky a 20 měsíců…
Před týdnem jsem seděla v kavárně a maminka tam svému prckovi dávala sušenku od kafe, mohl mít taky 9 měsíců jako můj syn. 8o
Ráda bych slyšela jak to máte Vy.

Otázka zněla, jestli bych nechala děcka jíst chipsy a podobné super věci…
Takže za mně ano, kromě toho 20-ti měsíčního. U těch ostatních by mi to žíly netrhalo.
Nevidím důvod, proč by to jednou za čas nemohly děcka dostat.
Pokud to nejí 3× denně, tak :nevim:.

Jdu dočíst diskuzi, i když zhruba tuším, kam se ubírala… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
4.7.13 12:36

Nečetla jsem celou diskuzi, takže napíšu jen svůj názor.

Chipsy, křupky a podobné běžně domů nekupujeme, jako že bychom je měli někde v zásobě a po večerech uždibovali. Koupím si je já jen když na ně mám chuť, nebo pokud je u nás nějaká oslava, návštěva a podobně. Děti jsem to normálně nechávala jíst a to byli i menší než 20m. Pokud to nejí denně, vezmou si 5 chipsů, tak v tom fakt problém nevidím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
4.7.13 12:38

Já si nemohu pomoci, ale plamenné řeči o tom, že je někomu na zvracení z toho, čím krmí ostatní matky své děti a sliby, že nikdy nikdy dítě nedostane chipsy, mě spolehlivě pobaví. Pokud dítě bude chtít, cestu si vždy najde.
Já pěstuju doma hafol zeleniny na spotřebu i na uskladnění, snažím se vést dítě líp, než jaké mám vštěpené stravovací návyky já. Chipsy dítě ještě asi neochutnalo, kvůli váze je ani já doma nerada vidím. Ale miluju je :mrgreen:. Sem tam.

Připomíná mi to, jak se jednou můj otec v cukrárně při příležitosti vysvědčení tiše pozastavil nad obézní paní, jak se cpe zákuskem. A ta obézní paní byla matka mojí kamarádky, která byla neustále samá dieta a byla ze své váhy moc smutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.7.13 12:41

Taky bych to neviděla tragicky. Všechno je zdravé v rozumné míře, takže pokud dítko nebaští sáček denně… ;) Samozřejmě mimo toho maličkého :)

Asi trošku odbočím, ale snad mi to odpustíte… Mám 6měsíční dítě a začínáme se zeleninovými příkrmy. Zatím jen samá zelenina, ale babička tuhle malou krmila piškotama. Vylítla jsem kvůli lepku. Mám totož hrůzu z různých alergií a ekzémů. Já sama jimi trpím a chtěla bych malou toho ušetřit. Četla jsem i různou literaturu, kde je lepek tabu. Dělám dobře anebo bych jí pomalu piškůtky mohla do jídelníčku zařazovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
4.7.13 12:44

@paeatara my lepek v 6m zaváděly… pravda ne piškotky :) ale sem tam mu neuškodí :)

myslím jako že lepek sme zaváděli pomocí kaší, těstovin, obilovin a tak… piškotky taky dostávala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí