Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Porosím také o radu. V neděli jsem zjistila, že se již řadím mezi pokročilé bruslaře a je zapotřebí pořídit si nějaké lepší brusle. Myslíte, že je mezi kolečky 84 a 90 mm veliký rozdíl?
Julie, čim větší kolečka, tim lépe jedou, pokud se do brusle vejdou. Ale musí mít adekvátní ložiska, to je ještě důležitější. Jaká máš teď? Pro pokročilé bruslaře jsou doporučována sedmičková ložiska odpovídající stupnici ABEC 7 (ne každý výrobce musí uvádět ono ABEC, může mít svoje značení). A hodně záleží na značce, není ložisko 7 jako ložisko 7, můžou mezi nimi být propastné rozdíly.
HátoX díky za reakci. O ložiskách vím, mám v plánu kupovat 7mičkové. Vím, že jsi tu asi před rokem psala, že na ABEC 7 jezdíš i 40km/hod. Já jezdím po cykloztezce, a terén máme skoro pořád střídavě z kopce do kopce. Manžel si teď kupoval brusle se ABEC 7 a já za ním musím bruslit i z kopce dolů, aby mi moc neujel. Ráda bych to nakombinovala tak, abych nemusela tolik zabírat, a jízdu si víc užívala a hlavně si nerozbila ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat bruslařek jestli používají helmu a ty chrániče? Díky za odpověď.
Jelikož jsem věčný začátečník, tak používám helmu i všechny chrániče. A pokud bych se někdy náhodou naučila jezdit nějak lépe, tak i přesto veškerou ochranu budu používat, protože nikdy nemůžeš vědět, kam blbě spadneš, nebo jestli do tebe někdo nešikovně nevrazí…
Já tedy bruslím už asi 1let, nemám helmu, chrániče a ani brzdu na bruslích- překáží mi, brzdím jinak.
Asi mám ale štěstí, v životě jsem na nich nespadla.
Měla bych, ale nepoužívám. Bruslim asi 10 let, tenkrát se to nenosilo, navíc je mi vše velké a už jsem tak prostě zvyklá. Ale až droboť vyroste a vyjedu zas bez Croozera, možná si budu připadat jak začátečník a pořídím si helmu ![]()
@alanis píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat bruslařek jestli používají helmu a ty chrániče? Díky za odpověď.
Díky, já právě uvažuji, že si to raději koupím a může se používat stejná helma jak na brusle tak i na kolo ![]()
Já používám na brusle cyklistickou helmu a chrániče na zápěstí.Jezdím podle mě docela dobře a už několik let.Helmu vyžaduje manžel a je fakt, že u dítěte ji budu taky vyžadovat, tak proč bych ji neměla mít já, když on ano.
Já mám tyto od Rollerblade a jsem moc spokojená, navíc mají super design!
Čau holky,
už mě nějakou dobu zase lákají inline, ale pořád se nemůžu dokopat to znovu zkusit. Teď jsem sondovala, kde by se dali půjčit (kamarádi, půjčovny) a nic moc. Na kamarádky mám malou nohu (36-37), oni mají proti mě sloní. Půjčovny chtějí 80,–/h (+60,– každá další) nebo 150,–/den (250,–/víkend), což je docela dost a za takovou chvíli snad ani nedojdu na to, zda mě to baví nebo ne, protože na poprvé mě děsně budou bolet nohy (znám se
). Výhodu by to mělo jen, když bych zjistila, že mě to nebaví. Jinak mi přijde lepší něco investovat třeba do jetých z bazáru/aukra, které si ale budu moct předem vyzkoušet.
Už jsem dříve bruslila (cca 12 let zpět - měla jsem dětské posuvné brusle z Globusu
ale kvalita stélky nic moc, tlačily snad všude) a bruslím na ledě, takže si myslím, že něco umím (možná
). Četla jsem nějaké návody, jak vybrat. Nechci zase moc malá kolečka (pomalý
), ale ani ne šíleně velký (se nechci zabít
). Co doporučíte? Cena tak do 2 000,– max.. Hádám, že kvalita se posunula dál a podle vzhledu to vypadá, že se noha musí mít v botě jako v bavlnce ![]()
Jsem začátečník, na ledě umím, ale kolečkové brusle mám poprvé. Mám tyto http://www.sportisimo.cz/…de-w/102023/ a nestezuji si, kolečka docela dobrá, ani rychlá ani pomalá. Bota dobře sedí, netlačí a cena taky pěkná ![]()