Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobry den, mam takovy dotaz, loni jsem mela MD od ledna-brezen, pote od dubna az do zacatku cervna cerpani dovolene od dvou zamestnavatelu (soubeh zamestnani). Celkove jsem zaplatila na danich necelých 8 tis. Ma cenu podavat danove priznani? Popripade neodhadnete někdo castku, která by byla vracena? Dííííky ![]()
Holky najdu už někde interaktivní formulář na daňové přiznání zaměstnanců?
Mam dotaz mam manžela ale neni otcem mých dětí děti mam svěřeny do pece muže si je odečítat z daní?
@Anonymní píše:
@Hanula1212 Tady mi to tedy vychází takto http://www.mesec.cz/…-kalkulacka/
Tady ale zase takto http://www.finance.cz/…an-z-prijmu/No, takže myslíš, že by to tak nějak mohlo vycházet přes těch 30 tisíc, nebo tak první mluví pravdu?
Omlouvám se, že tak otravuju
Máš staré kalkulačky, ale počítají více méně dobře. Musela jsi tam něco chybně zadat. Jestli chceš, pošli mi jeho hrubou mzdu (třebs orientačně) do SZ. Spočítám to, ale myslím si že by to více než 30 být mělo.
@natalinka1 píše:
Mam dotaz mam manžela ale neni otcem mých dětí děti mam svěřeny do pece muže si je odečítat z daní?
Ano, manžel si může děti odečíst.
@carambol píše:
Holky najdu už někde interaktivní formulář na daňové přiznání zaměstnanců?
Nebo na stránkách finanční správy.
@japadapa píše:
Dobry den, mam takovy dotaz, loni jsem mela MD od ledna-brezen, pote od dubna az do zacatku cervna cerpani dovolene od dvou zamestnavatelu (soubeh zamestnani). Celkove jsem zaplatila na danich necelých 8 tis. Ma cenu podavat danove priznani? Popripade neodhadnete někdo castku, která by byla vracena? Dííííky
A jaká byla výše těch příjmů z dovolené? Pokud je souběh zaměstnání a oba příjmy byly zdaněny zálohovou daní, pak je povinnost přiznání podat. Ale zase bude vrácena celá sražená záloha na daň.
Holky prosím vyplnuju interaktivní danové přiznání.
A u posledního oddílu č. 7 - placení daně, nevím kam napsat sraženou zálohu na dani??
Na potvrzení z práce je to řádek 9 14 181kč, na 10 řádku je 0, na 11 0 a na 12 14 181kč.
POradíte prosím čísla řádků kam ty sražené zálohy napsat?
Mam ještě jeden dotaz tento rok si mé dětí odečítá muj táta z dani. děti mam svěřeny od března al ebydlím u nich více než rok. Muže si odečíst jen za těch 10 měsíců cco je mamm svěřené nebo za celý rok
Hanula1212 dekuji za info, mam teprve potvrzeni o prijmech od jednoho zamestnavatele. Castka je (uhrn zuctovanych prijmu) 26.961. Myslim, ze u toho druhého to bude podobne, mozna o něco trosku vice.
Ahoj prosím o radu manžel má cca 18000kč čistého měsíčně odečítá si dvě těti taky měsíčně má smysl uplatňovat slevu na dani na manželku?
Aha, teď koukám, že se to ani u jednoho neuložilo, no tak nevím, jak Ti to mám ukázat. Každopádně jedna napsala 23. tis. Druhá 13. tis. Do obou jsem zadala vše totožné