Daňové přiznání a úřad práce

9.3.14 22:48

Daňové přiznání a úřad práce

Dobrý den. Prosím o radu. Od ledna 2013 do začátku dubna 2013 jsem byla na úřadu práce. Nic jsem nepobýrala. Od dubna 2013 do konce roku 2013 jsem byla zaměstnaná na HPP. Měsíčně kolem 11000. Záloha na daň byla placena. Daňové přiznání si budu dělat sama. Myslíte, že mi budou něco vracet? Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
myšák1187
9.3.14 22:57

Ono záleží jestli máš nějaké odpočitatelné položky jako je životko, penzijko, úroky z hypotéky či jsi darovala krev. Jinak pokud si budeš dělat daňové přiznání sama, tak si to taky sama dokážeš spočítat ne. A pokud jsi na ÚP nic nepobýrala tak stejně na finanční úřad musíš donést potvrzení že jsi tam byla registrovaná

• Citovat
  • Upravit
9.3.14 23:02

Jo, to vše vím. Žádné odpočitatelné položky nemám. DP mi bude dělat kamarádka - poradkyně. Jen jsem se chtěla zeptat - dopředu. Zda s tím má někdo zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
9.3.14 23:58

@myšák1187 Proč by bylo potřeba na finančák něco nosit? Nejedná se o povinnou přílohu DP…

@Štěpulkaa No a těch uváděných 11000,– je hrubého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
10.3.14 04:52
@j.a.n.i1 píše:
@myšák1187 Proč by bylo potřeba na finančák něco nosit? Nejedná se o povinnou přílohu DP…@Štěpulkaa No a těch uváděných 11000,– je hrubého?

musíš mít buď potvrzení že jsi byla i byť bez podpory na UP, nebo když člověk nikde nebyl tak na ty měsíce donést čestné prohlášení že neměl žádné danitelné příjmy. Já to tam takhle musela vždy dokládat když jsem něco takového měla

• Citovat
  • Upravit
myšák1187
10.3.14 04:56
@Štěpulkaa píše:
Jo, to vše vím. Žádné odpočitatelné položky nemám. DP mi bude dělat kamarádka - poradkyně. Jen jsem se chtěla zeptat - dopředu. Zda s tím má někdo zkušenosti…

tak to toho moc nečekej, oni ti ty zálohy budou počítat z toho platu a ten UP se ti tam nepromítne, ono dnes se platí zálohy že když nemáš žádné odpočitatelné položky, tak ti vrátí doslova pár korun

• Citovat
  • Upravit
10.3.14 06:09

Nn cca 11000 čistého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
10.3.14 06:33

Určitě vrátí. Koukni kolik ti srazili na zálohach. A máš teď navíc nárok na slevu cca 6000 kterou jsi neuplatnila v měsících kdy jsi nepracovala, říkám to zjednodušeně. Pokud ti srazili aspoň těch 6000 na zálohach tak ti je vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
10.3.14 08:49

@myšák1187 Tak čestné prohlášení na vyžádání financaku ano, ale papír o registraci na UP je naprostý nesmysl, protože při něm mohu mít 4000,– (teď už 4250,–) příjem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
10.3.14 18:49
@j.a.n.i1 píše:
@myšák1187 Tak čestné prohlášení na vyžádání financaku ano, ale papír o registraci na UP je naprostý nesmysl, protože při něm mohu mít 4000,– (teď už 4250,–) příjem…

Přesně tak, dříve to FÚ chtěl v době, kdy jsi nemohla mít při evidenci na FÚ žádný příjem. Dnes už to neplatí, jak píše @j.a.n.i1, takže to, že je někdo někde registrovaný je naprosto k ničemu. Stačí prohlásit že v době od do nebyl žádný příjem. No i když co sleduju, tak některé pracovnice FÚ to chtějí pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák