Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Může uplatnit ten rodič, se kterým dítě žije ve společné domácnosti, to 1*14 dní víkend není. Uplatnit nemůže.
Tvuj manzel uplatnovat nemuze, kdyz neni dite jeho… Uplatnovat muzes akorat ty..
@Neuz píše:
Tvuj manzel uplatnovat nemuze, kdyz neni dite jeho… Uplatnovat muzes akorat ty..
Kravina.
Bylo mi receno, ze pokud biologicky rodic posila alimenty, tak nevlastni rodic uplatnovat nemuze…
@Neuz píše:
To není pravda…
@Neuz píše:
Pokud jsou manželé, tak může uplatňovat i dítě partnerky.
@Anonymní píše:
Jak je to s daňovým zvýhodněním na dítě? Dcera žije se mnou ( Jsem vdaná ).Ke svému otci jezdí jednou za 14 dní na víkend. Ten teď přišel s tím, že lze aby uplatňoval slevu půl roku on a půl roku můj manžel.( Já jsem na mateřské)Opravdu je to možné?
Při střídavé péči ano. Ale takto nemůže. Jen chce přijít k penězům.
@Neuz píše:
Bylo mi receno, ze pokud biologicky rodic posila alimenty, tak nevlastni rodic uplatnovat nemuze…
Alimenty s tím nemají vůbec nic společného.
@Neuz píše:
Není to pravda, můj manžel uplatňuje na moje děti.
Jak je to s daňovým zvýhodněním na dítě? Dcera žije se mnou ( Jsem vdaná ).Ke svému otci jezdí jednou za 14 dní na víkend. Ten teď přišel s tím, že lze aby uplatňoval slevu půl roku on a půl roku můj manžel.( Já jsem na mateřské)
Opravdu je to možné?