Darovací smlouva a smrt darovaného

66837
12.11.14 18:55

Účet bude zablokován
služby se dají vypovědět z důvodu úmrtí a nahlásit nového odběratele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
12.11.14 18:57

Jen věcná poznámka k nadpisu - kdo koho daroval? Děda daroval syna? Myslím, že v tomhle státě člověka darovat nemůžeš :lol: Když už, tak si to nech přepsat na „smrt dárce“ ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
12.11.14 18:57
  1. do té doby než se banka dozví o úmrtí
  2. ano.

Až ten plátce zemře, zajdi s LV k domu na elekrárny a sjednej si smlouvu na sebe. Ta předchozí zanikne smrtí účastníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.11.14 18:58

No, předpokládám, že nelze zamezit tomu, aby byl účet zablokován v rámci dědického řízení. A jakožto majitelka nemovitosti bys dle mého měla placení záloh převzít. Přece nelze, aby se dál platily z účtu zemřelého? :nevim:. Ale teda jsou s tím potíže, úřady jsou kolikrát jak umanuté. Vím z okolí od několika přátel, co měli úmrtí v rodině a aby dosáhli třeba zrušení smlouvy tel. operátora a pod., museli být hodně průbojní :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.11.14 18:59
@marrlinka píše:
Jen věcná poznámka k nadpisu - kdo koho daroval? Děda daroval syna? Myslím, že v tomhle státě člověka darovat nemůžeš :lol: Když už, tak si to nech přepsat na „smrt dárce“ ;-)

Já jsem to nechtěla komentovat. Ale :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
12.11.14 19:04
@Genovesa píše:
Já jsem to nechtěla komentovat. Ale :mrgreen: :mrgreen:

já proto do diskuze vlezla :mrgreen: kdyby se skutečně jednalo o úmrtí, tak bych neryla, ale protože zakladatelka uvedla jen hypotézu…nedalo mi to. Mlask. Potřebovala jsem si po špatném dni poleštit češtinářské ego :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
12.11.14 19:04

No nevím, ale v papírovém trvalém příkazu k úhradě některé banky mají i kolonku „v případě smrti majitele účtu ukončit ano/ne“ právě z důvodů které zakladatelka popisuje, takže by to mělo jít zařídit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.11.14 19:08
@marrlinka píše:
já proto do diskuze vlezla :mrgreen: kdyby se skutečně jednalo o úmrtí, tak bych neryla, ale protože zakladatelka uvedla jen hypotézu…nedalo mi to. Mlask. Potřebovala jsem si po špatném dni poleštit češtinářské ego :mrgreen:

Já mám dnes taky blbý den. A taky jsem sem vlezla kvůli názvu. Jsem přemejšlela, co lze darovat, aby to mohlo i umřít 8o :lol:. Ale tak jak jsem v ráži, nechtěla jsem rejt :oops: :mrgreen:. Jdu si dát kus čokolády :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
12.11.14 19:10
@kjhui píše:
No nevím, ale v papírovém trvalém příkazu k úhradě některé banky mají i kolonku „v případě smrti majitele účtu ukončit ano/ne“ právě z důvodů které zakladatelka popisuje, takže by to mělo jít zařídit..

Nevím. Ale myslím, že pokud dům není v držení dědiců, pochybuji, že to lze. Ale tak nikde není psáno, že zakladatelka nebude po strýci dědit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
12.11.14 19:21

Já tomu moc nerozumím, věcné břemeno má děda a jeho syn. Píšeš, když syn zemře, tak děda už je dost špatný a podpisové právo má ten syn. To je asi svůj strejda, je nemocný, že řešíš kdo bude platit zálohy? Jinak jako vlastník můžeš přepsat energie na koho chceš, samozřejmě s tím musí souhlasit. Účet mrtvého je zablokován. Pokud strýc zemře, tak stejně budeš muset energie na někoho napsat, nebo nechat na sebe. Takže nejde jen o zálohy, ale i osobu na kterou to bude přepsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
12.11.14 19:48
@Genovesa píše:
Vím z okolí od několika přátel, co měli úmrtí v rodině a aby dosáhli třeba zrušení smlouvy tel. operátora a pod., museli být hodně průbojní :cert:.

Souhlas, já vedla s některýma papírovou válku skoro půl roku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66837
12.11.14 19:53
@Anonymní píše:
jj věcné břemeno tam mají oba dva dožití a účet je psaný na strejdu ten je majitel účtu a děda s ním může disponovat jinak nikdo krom těch 2 ;)
A jak já se dozvím, kdy ten účet bude zablokovaný? To mi přijde poštou jakožto vlastníkovi nebo advokát mi to řekne? A tímpádem to začala řešit na koho to napsat aby se to dál nějak platilo? :think:

Nejste vlastníkem účtu. Že je zablokovaný se dozvíte v okamžiku smrti majitele. Pak s ním již nelze disponovat. Když strýc zemře, musíte najít jiný způsob placení služeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.11.14 19:56

No, tady je jen otázka, na koho je smlouva s poskytovatelem energií… pokud s tím, z jehož účtu peníze odchází… tak v případě úmrtí vše skončí a ty jako majitel nemovitosti si uzavřeš smlouvu novou, s kým budeš chtít a bez nutnosti někam tahat dědu.
V případě, že je smlouva na dědu a peníze odchází z účtu jeho syna tak to bude malinko složitější a budeš se muset s dědou na dalším postupu nějak domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66837
12.11.14 20:56
@Anonymní píše:
díky 8) njn asi to bude mazec až to jednou někdy nastane ale díky za rady holky ;) je epší s tím takhle počítat a vědět jaký jsou možnosti než pak zbrkle plašit a hledat řešení :pocitac:

Tohle musí řešit třeba i pozůstalí manželé. Chlapovi z účtu jdou všechny platby, zemře a vdova je bez přístupu k účtu. Musí hledat jiné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66837
12.11.14 21:57
@Anonymní píše:
no a jaký je třebas v tomhle případě řešení jak píšeš? :think: :nevim: bych vůbec nevěděla co jako dělat :nevim:

Vypomohou děti… Až se vyřeší dědictví (i několik měsíců), vše se dorovná. Pokud je situace v rodině příznivá. Je to běžný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová