Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gladys píše:mahdalka píše:No tak nedostane tolik, co za ledvinu, ale podle mě hodně dobrý nápad, těch zhruba 20tis by určitě bodlo. Nicméně proces darování není jen tak, musí se podstoupit vyšetření a často to dost dlouho trvá, než jsou výsledky, takže peníze jsou pak v horizontu tak 5 měsíců
A nechceš radši darovat svý vajíčka?Podle mě je to lepší a rozumnější než ta ledvina
Tak by musela darovat asi víckrát,ale nevim jak to chodí a jestli to jde.Je to pořád menší zásah do organismu než to darování ledviny.
Já taky uvažovala o darování-ale pro kamarádku a samozřejmě zadarmo,páč chodí už několik let na dialýzu a pořád pro ní nenašli vhodnýho dárce.Chlap mi to ale zakázal a byl dost proti-argumentoval tím,že co když by tu ledvinu mohlo někdy potřebovat moje dítě,rodiče,ségra apod.
Tak napadlo te to,te je jiste,ale dal to neres.Rozhodne nic nedaruj,nechej si ledvinu pro ,,jine" problemy.Co kdyz se stane,ze tve dite nebo manzel,bude potrebovat zachranit ziovot prave tvou ledvinou?na splaceni dluhu,bych to rozhodne nedelala,nejsi prece Matka Tereza ne?Hele mamince nabidni pomoc ve stylu,ze bud ebydlet u vas,ale bohuzal jina moznost neni.Bud nabidku prijme nebo ne.Verim,ze pokud je milujici matka,tak by ti sama rekla,ze je to hovadina,co chces udelat,v pripade akutnim,at ledvinu daruje svou,na sve dluhy.toz dfrz se ![]()
Darovat ledvinu je úplná hloupost, je to nezákonné a když se na to přijde, tak půjdeš do vězení a dostaneš velkou pokutu.Taky se přiklánim k tomu darovat vajíčka nebo tedy pronajmout svou dělohu nějakýmu páru, to je sice taky nezákoné, ale dá se to „udělat“.
marra píše:
Tak napadlo te to,te je jiste,ale dal to neres.Rozhodne nic nedaruj,nechej si ledvinu pro ,,jine" problemy.Co kdyz se stane,ze tve dite nebo manzel,bude potrebovat zachranit ziovot prave tvou ledvinou?na splaceni dluhu,bych to rozhodne nedelala,nejsi prece Matka Tereza ne?Hele mamince nabidni pomoc ve stylu,ze bud ebydlet u vas,ale bohuzal jina moznost neni.Bud nabidku prijme nebo ne.Verim,ze pokud je milujici matka,tak by ti sama rekla,ze je to hovadina,co chces udelat,v pripade akutnim,at ledvinu daruje svou,na sve dluhy.toz dfrz se
Jo, to mě taky napadlo, co by řekla maminka? Nedokážu si představit, že bych byla spokojená z vyřešné finanční situaci, kdyby to bylo za cenu, že by někdo z mých dětí přišel o orgán
Popravdě řečeno, radši pod most, než tohle dopustit.
Myslím že zakladatelka by jí o darování ledviny z finanční nouze asi neřekla-nebo jo
Já bych se asi i hambou propadla že mě taková blbost napadla
Děkuji vám za názory, nečekala jsem podporu, vím, že to je dost riskantní nápad. Sama bych si klepala na čelo, ale ta situace mě přivádí k nejrůznějším myšlenkám. Chtěla jsem prostě hlavně vědět, jestli to vůbec jde, abych to mohla zvážit a rozhodnout se. Jen jsem prostě psychicky na dně… Bráchové si za to můžou sami, ale mamka je jako já, dostala se do toho svou naivitou a tím, že se snaží pomoct druhým.
A přísahám vám všem, že určitě nikoho nekopíruji, neviděla jsem to o tom pánovi… vždyť já ani nechci nic pro sebe.
Já bych byla ráda, kdyby šla bydlet k nám, ale ona si myslí, že bude na obtíž a přitom si neuvědomuje, že tahle situace je pro nás mnohem horší.
Gladys píše:marra píše:Jo, to mě taky napadlo, co by řekla maminka? Nedokážu si představit, že bych byla spokojená z vyřešné finanční situaci, kdyby to bylo za cenu, že by někdo z mých dětí přišel o orgán
Tak napadlo te to,te je jiste,ale dal to neres.Rozhodne nic nedaruj,nechej si ledvinu pro ,,jine" problemy.Co kdyz se stane,ze tve dite nebo manzel,bude potrebovat zachranit ziovot prave tvou ledvinou?na splaceni dluhu,bych to rozhodne nedelala,nejsi prece Matka Tereza ne?Hele mamince nabidni pomoc ve stylu,ze bud ebydlet u vas,ale bohuzal jina moznost neni.Bud nabidku prijme nebo ne.Verim,ze pokud je milujici matka,tak by ti sama rekla,ze je to hovadina,co chces udelat,v pripade akutnim,at ledvinu daruje svou,na sve dluhy.toz dfrz sePopravdě řečeno, radši pod most, než tohle dopustit.
http://www.novinky.cz/…idarity.html
kdyby to tvoje máma chtěla řešit muže jít i do azylového domu, když nechce být u vás,kdyby chtěla odejít od toho svého přítele, vždy ..muže ona neco udelat ale myslím si že nechce
a jak píšou holky, vedomí že sem dala ledvinu za peníze, které se utratí a s životem jaký popisuješ bude za pár let znovu takto v teto situaci..bych jí nedala..nikdy nevíš kdy jí bude potřebovat tvoje díte…pronajmout delohu to se dá a aberou za to asi 400 tis..jen je to o tom že se musíš toho dítete vzdát…darovat vajíčka lze také
pronajmutí delohy
http://prima.stream.cz/…mata-2012-10
Anonymní píše:
Děkuji vám za názory, nečekala jsem podporu, vím, že to je dost riskantní nápad. Sama bych si klepala na čelo, ale ta situace mě přivádí k nejrůznějším myšlenkám. Chtěla jsem prostě hlavně vědět, jestli to vůbec jde, abych to mohla zvážit a rozhodnout se. Jen jsem prostě psychicky na dně… Bráchové si za to můžou sami, ale mamka je jako já, dostala se do toho svou naivitou a tím, že se snaží pomoct druhým.
A přísahám vám všem, že určitě nikoho nekopíruji, neviděla jsem to o tom pánovi… vždyť já ani nechci nic pro sebe.
Já bych byla ráda, kdyby šla bydlet k nám, ale ona si myslí, že bude na obtíž a přitom si neuvědomuje, že tahle situace je pro nás mnohem horší.
Holky ja tak teda mimo tema,ale kdyz mluvite o pronajmuti delohy(hrozny vyraz),tak to uz je jako mozne?a stejne jako ,co za zeny to dokaze udelat?me treba o to zadala sestra,ktera jiz trikrat potratila a neni schopna odnosit dite,ale idkyz jsem nad tim uvazovala,tak bych to proste nedokazala,porodit dite a hned ho predat dal.ach jo.No vy byste do toho sla?odnosila by jste treba dite setsre,kdyz vite,ze ona nemuze? ![]()
není todovolené , dá se to na černo když kouknešnato video, co jsem dalabylo to na prime tam to popisují jak to udelat
marra a jestly bych to dokázala nevím, sama nemužu mít druhé, aprachy natoaby mi nekdo odnosil taky nemám
Tak už len premýšľať nad takou vecou je pekná hovadina! Budem asi drsná, ale budeš asi rovnako naivná, ako tvoja matka. Skús si položiť otázku, ako by sa zachovala ona, keby si sa ty ocitla v existenčnej kríze. Pomohla by ti? Alebo by len mávla ramenami, že nemože? Od rodiča je podľa mňa životná prehra už len to, že si od vlastného dieťaťa peniaze vezme. Iné je si požičať, ale nenávratne požičať, to už je o niečom inom. To nie sú šaty, to sú prachy. Ty sa máš tak dobre, že ich nepotrebuješ?
To mi krásne pripomína situáciu v našej rodine, kde rodičia zakaždým, keď potrebovali prachy otravovali brata, len preto, že pracuje v zahraničí a mysleli si, že sa v nich topí. On blbeček vždy posielal, až raz došli a skončil vďaka nim s holým zadkom. Situácia sa tým samozrejme nevyriešila no a oni pýtajú stále, ale on už nemá, poslať nemože a oni to berú ako podraz
Može si za to sám a teraz na svoju dobrotu doplatil. Zistil, že by ich aj on potreboval, má svoj život, svoje plány… ale oni sami nepomohli nikdy, ani jemu, ani mne.
A z príspevkov nemám pocit, že by sa mamtka nejako snažila z toho vyhrabať. Píšeš, že nechce byť na obtiaž, tak k vám nejde, ale prachy by si od teba kľudne vzala. A nečaká ona náhodou len na to, až jej zase nejaké dáš? No ono je to najjednoduchšie len sedieť, plakať a čakať ![]()
Příspěvek upraven 10.03.12 v 13:29
tak ja by som svoju delohu neprenajala. Nemám v okolí nikoho, kvoli komu by som to bola schopná urobiť a možno aj keby ano, tak by som na to asi nemala. Prachy by sa hodili to ano, ale za toto by mi fakt nestáli ![]()