Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi 31 let, mám 3 a 1,5 roku staré kluky. Manžel 34 let, přes týden na cestách kamionem po EU. Před 14 dny jsme se přestěhovali na vesnici k mým rodičům, doted jsme bydleli v paneláku a já každý den vymýšlela kam s nimi aby sme nebyli zavřeni doma.
Byt jsme ale prodali (abychom meli za co stavet novy rodinny dum) a přestěhovali jsme se k mým rodičům,muj manžel je docela splachovací a stejně není přes týden moc doma.
Takže já jsem byla stale doma sama a to ze jsme se prestehovali me hrozne moc pomohlo.
Uz jsem citila ze je toho na me strasne moc a byla sem na nervy. Slychavala jsem to kazdy vikend ze jsem na nervy, protivna a zla na deti i na manzela (studena z pohledu manzela).
Zařizovala jsem ohlášku na nový rodinný dům, když se druhé holátko narodilo a vše jsem prochodila s dětmi. Moje rodiče byli pracující, teda mamka, otec více nemocen-duchodce. Tchýně 6 km daleko ale neměla zajem-duchodkyne a tchan taky kamionak po CR.
Ted v tuto chvili jsem relativne OK, starsi ve skolce,každy den ho ale dovazim 6 km daleko, zatim na 4 hodiny od listopadu na cely den. Mensi byva se mnou nebo s mymi rodici kdyz zrovna nepracuji.
TAKZE TED JSEM STASTNY CLOVEK, V KLIDU!!
Tento týden zacinaji stavet hrubou stavbu na parcele kde mame jednou bydlet a na listopad je objednana strecha.Samozrejme že jsem vse zarizovala ja a manzel s tchanem se tam chystaji pomoct ted o vikendu.(Ale oni radi pivko) kdyz tam na to ma vlitnout 6 chlapu. postavit to po stropy … pres tyden kominy, stropy pak stity a na listopad střecha …
pak by si to postupně dodělaval nas zednik, obklady, podlahy, příčky, atd atd. Penize jsou… zatim.
Ted mam ale jiny problem do toho vseho …
manžel nechce platit další plato prášku (že si to pohlida, vystříká mě to na břicho),(dalši ditě nechce, to druhe je tak ubrecene ze je vyleceny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No ale riziko jedne kapky je tak velke ze i moje prani ze by to mohla byt holcicka je tak velke ze si to proste nemuzu dovolit.
Holcicku chci ale az bude baracek stat, a kluci budou ve skole. Jsou tak aktivni ze to az boli !!!!!!!!!! já mam jenom jedny nervy a to litani kolem me totalne dodelava.
Takze brat prasky nebo ne … Rodice by mi ted pomohli ale za rok - dva bychom se mohli stehovat a zase budu sama… na 3 děti !!!!!!!!
TAKŽE ????????
ahojky!
asi jsem nepochopila v čem tkví tvá otázka…
brát prášky anebo mít třetí dítě? to je to co tě trápí???
jak píšeš! do třetího ano, ale až za pár let! pokud k tomu bude příhodná doba! teď rozhodně ne! čekala jsem, že jsi těhotná.. a řešíš zda si ho nechat.. to bych řekla že jo! ale takhle? rozhodně ber prášky! ať si manžel říká co chce! toť můj názor!
mám dvě velké děti a teď čekám toho mazlíčka! jen pro info - jedné dceři je 15 a druhé 12 let! teď to bude kluk! je to pohoda! žádné nervy.. klídek! děti i manžel se těšíme na našeho malého mazlíka!!!
ale v tom tvém příběhu podle mě zatím pro miminko dobrá situace není! ale určitě jednou přijde!
drž se!
Ahoj, nedá mi to…
Myslím, že v tom máš docela jasno, takže ber antikoncepci a snad vše vyjde tak, jak si přeješ…jinak bys tady taky mohla zanedlouho řešit trochu jiný problém, že ![]()
Nevím, co jiného ti na to napsat…
vidim v tvem stavu idylu !!!!!!!!!!!!!!! rozhodne to vypada tak jak ma, drzim pesti !!!!!!!!!!!!!!!
ten druhy Peta byl planovany, hrozne sem se po Vojtiskovi nudila, ted ne !! asi nejsem pripravena na 3 dite!
psychicky určite ne !!
takže se držím toho 3 ditěte neeeeee
taky to moc nechápu..
teď dítě ne? později ano? ale manžel už ne…a myslím, že pokud je manžel vyléčený z dětí, řeči o tom, že nechce další prášky - antikoncepci (zas taková částka to není ne?) a spolehne se na sebe
, jsou přinejmenším úsměvné.
a pro tebe, chápu, že holčička by se ti líbila (jj i kluk je prima)…ale jsi sama…budeš sama…a už teď vše řešíš sama…tři děti už je docela fuška ať jsou sebehodnější. To si rozmysli dobře. Jak píšeš máš toho plný kecky a to ti další mimino nevyřeší. Myslím, že až se zabydlíte, srovnáte..tak můžeš začít uvažovat, jestli jo nebo ne.
držím palce a ať jde stavba dobře pokračuje..
Z.
tak stači málo a člověk je rozhodnut, budu brat prášky !!!!!!!!!!!!!!
Počkam si na tu holčičku až budu mit psychicky klid !!!!!!!!!!!!
Ted to s temi dvěma raubiři urcite nejde a jeste do toho ta stavba ----- počkam .. !!!!!!!!!!!
Tady nejde o penize tady jde o me !!!
Být v klidu a dokazat vychovat dalsi dite !!!!!!!!!!!!!!!
Být na to sam je strasne tezky !!!!!!!!
myslím že opravdu antikoncepci vyřešit! jde to i jinak než prášky.. např. tělísko.. je to sice taky investice ale jednorázová na x let!
rozhodně nejsi na třetí připravená! sice by se ti holčička líbila.. ale pozor! nikdo!!!! ti jí nezaručí a na 50% to může být další kluk!
dokončtete rozdělané.. a pak se uvidí! uvidíš…
Jsem o pět let mladší (mám dva kluky), ale tvoje myšlenkové pochody absolutně nechápu.
Mj. proč si myslíš, že to bude holčička
?
Ahoj! Já teda nevím, ale moje antikoncepce vychází asi na 450,– na 3 měsíce, navíc je ochotný mi doktor psát ji i po měsících. Takže vychází asi na 170,– měsíčně,třeba máš nějakou trochu dražší, ale opravdu se manžela musíš ptát na to jestli ji zaplatí? Mj. u mě přesně vidíš, že naplánovat jestli to bude holčička to opravdu nejde. Navíc pokud máš manžela, který nepomáhá, tak bych to opravdu neřešila a postavila ho před hotovou věc - barák není dodělanej, ty se o děti nestaráš, jsem na ně pořád sama…a nebo bych se ho prostě neptala a prášky si zaplatila sama. Tak se hlavně dobře rozhodni ať si psychicky v pohodě…
No jestli ti jde o to, zda se dá spolehnout na přerušocaný sex … no někdy jo, ale ne 100%. Ta 500,– za prášky není moc, a jistota je jistota.
Jako já nic nebrala půl roku před početím našeho dítka, a dítko jsme udělali opravdu plánovaně až poi půl roce. od porodu neberu taky nic … jenže … při naší frekvenci by to už asi byla taky náhoda. Sexovat několikrát týdně, tak si to nelajznu
.
Já bych si teda asi do toho nenechala kecat od manžela, který dítě nechce a prášky taky ne.
To je přece tvoje svobodná volba a 500 na tři měsíce není zas tak moc.
Taky hlasuju pro prášky ![]()
Ten můj zase má hrozný strach, že si zapomenu prášek vzít ![]()
/Je nás už hodně/
Tak u nás jsme také praktikovali „antikoncepční metodu dávat si pozor“. Vycházelo nám to několik let. Když jsme se rozhodli pro mimčo, tak se to hned první měsíc povedlo - k naší velké radosti. Pak jsme si zase dál „dávali pozor“ a ejhle, čekáme druhé ![]()
Takže klidně poreferuj manželovi o nás, ať si nemyslí, že je to tak jistá metoda. Jasně, že on může být šikovnější, ale my jsme taky byli moc šikovní
![]()
Mám 19 letou dceru, 16 letého syna… a teď roční holčičku… Třetí děťátko jsem si vždy moc přála, ale až takhle později..... abych si je mohla v klidu a pohodě vychutnat..... Myslím, že je rozumné, když nechceš dítě teď, kdy bys na ně stejně neměla dostatek času… Uškodilo by to Tobě… ale hlavně tomu drobečkovi, který nemůže za to, do jaké situace se narodí… To ovlivňují jeho rodiče… Děťátko by mělo mít nárok na hodnou a klidnou maminku i tatínka, kteří se na ně těší… Takže se přimlouvám za vyřešení antikoncepce..... a myslím, že tatínek… když je tedy teď z dětí „vyléčený…“, by měl mít více zodpovědnosti, než jen „já si to pohlídám…“ Přeji hodně štěstí..:-)
Ahoj,jsem tu nová,máte to tu moc pěkné a zajímavé.
Chci se zeptat jestli máte zkušenosti s třetím dítětem,mám dceru 5 a syna 3roky a ráda bych chtěla ještě třetí,jsem zdravá 30letá žena,s vlastním domem,hodným mužem,děti jsou no jako každé jiné zdravé(rošťáci),ale zlatíčka.Patřím mezi ty ženy,které to baví doma a s rodinou,nejsem zrovna společenský tvor a svůj domov a rodinu miluji,chtěla jsem vždy jen dvě děti,ale pořád mi něco chybí,tak si říkám,že to bude chtít ještě to mimčo.Manžel má 47let a je v letech,kdy už potřebuje odpočívat ,ale je tolerantní,nesobecký a své děti miluje.
O třetím dítěti jsme už uvažovaly,ale manžel není ještě rozhodlý,sem tam mi řekne,vysaď antikoncepci a bude to mimino,někdy zase řekne,že se na to necítí,jen vím,že když bych otěhotněla tak to přijme okamžitě a velmi kladně,manžel je strašně nerozhodný,ale myslím si,že to chce,ale bojí se.To máte tak,chcete něco udělat,ale bojíte se jak to dopadne a jak to bude fungovat,buď to uděláte a bude to stejně dobré nebo to neuděláte a budete si to pak vyčítat.
Můžete mi prosím říct váš názor a taky jestli se něco změnilo po příchodu třetího dítěte.
Jedině kdo nesouhlasí s dalším miminem jsou moji rodiče,ale ti nám stejně nijak nepomáhají,občas se přijedou jen podívat,ale finančně nám pomáhá jeho otec a ten by dalšího mrňouska bral.Manžel je sám ze tří dětí,já ze dvou,ale to druhé bylo neplánované.
Moje druhé dítě syn je taky neplánovaný a manžel byl nadšený.
V podstatě jsem rozhodlá,ale potřebuji jen dostrknout ![]()
Ahojky.
No já teda tři děti ještě nemám,
teď čekáme druhé dítko, ale jestli chceš slyšet můj názor, tak jestli ti v tom nebrání finanční situace a manžel se taky nebrání a všechno zvládáte v pohodě, tak proč ne. Já sama pocházím ze tří dětí a i já sama bych chtěla tři děti, jenže znáš dnešní dobu. Já být tebou tak bych do toho šla. Závisí to ale doopravdy na tom, jak se cítíte s manželem.
Přeju hodně štěstí a hlavně klidné vánoce a pěkného dnešního Mikuláše.
Radka