Třetí dítě - ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5862
18.2.12 14:01

Jasně, přidej se. Snad si to manžel rozmyslí, je to hrozný, sama mám několik kamarádek, které by chtěly třetí, ale jejich manželé ne. Ale u nás je to spíš manžel, který chce víc dětí, já jsem byla určitě pro tři, ale to čtvrté si pořád rozmýšlím.
A nebojíš se, že byste zase měli dvojčata ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hrable
18.2.12 16:50

Moji kluci jsou 10 měsíců a 3 roky. Mě je 29 a chtěla bych další tak v 35 letech. Chápu všechny kdo chtějí více jak dvě děti. Je to úžasný pocit, být maminka mě fakt naplňuje i když jsem si to dříve vůbec nedokázala připustit. Myslela jsem, že jsem spíše karierista, ale od té doby co mám kluky vím, že bych měla kupu dětí, kdybych měla partnera, který by je chtěl také. Finance řešíme taky. Máme nový dům a splácíme půjčku. Tedy jen rodičům, ale přeci jen je to docela balík. Auto pomalu dosluhuje a budem potřebovat nový (ojetý) protože bydlíme na vesnici. Jsem učitelka NJ a i na rodičáku pracuji jako lektorka u dospělých. To nám přidá dost peněz. Každý měsíc jedeme opravdu do nuly, takže dokud budu na mateřské bude to opravdu tip top. Ale když se uživí dvě, uživí se i to třetí. Hold nebudou mít značkové oblečení a nejnovější telefony…ale na to já stejně moc nejsem. Já radši cestuju :-) a to se dá. Takže pokud na tom s penězi nejste uplně mizerně, tak to třetí uživíte. :lol:

• Citovat
  • Upravit
5862
18.2.12 17:23

Hrable, tak to máme podobný věk dětí - akorát já mám holky, ale věkový rozdíl máme stejný, holky teď mají 3 a 1/4 a skoro 14 měsíců. A taky jsem učitelka (ČJ a ZSV na gymplu), učila jsem 4 roky, ale nevím, jestli se k tomu vrátím. Ale asi mi nic jiného nezbude. Místo mi zatím zaměstnavatel drží, takže to je super. A ty jsi učila i děti, nebo jen dospělé?
My sice nemáme tak napnutý rozpočet, ale zase teda bydlíme v podnájmu (ale u manželových prarodičů, takže nemáme vysoký nájem). A byt je docela velký, 4+1, takže ani s místem problém nebude. Teď jsme koupili pozemek, naštěstí nemusíme mít hypotéku, protože ten pozemek jsme koupili příbuzných a budeme to postupně splácet. Snad někdy v budoucnu na tom pozemku postavíme domek. To je zase můj sen, mít domek a zahradu. Auto máme taky ojeté, pořád se investuje do nějakých oprav, ale zatím jezdí docela dobře. Snad tam narveme tři autosedačky, jinak budeme muset pořídit větší.
Já taky hrozně ráda cestuju - a chci k tomu vést i děti. A kam rádi jezdíš, spíš u nás nebo do ciziny ? My rádi jezdíme do přírody, pod stan, na hory, na vodu a tak. A máme hrozně rádi moře, ale spíš takovou jednodušší dovolenou, třeba do chatek, kam dojedeme vlastním autem a pak si tam děláme i výlety. Ležet týden na pláži bych teda nevydržela.
Jinak podle mého děti určitě nepotřebují mít všechno značkové, ale ty sourozence jim nic nenahradí. Většinu hraček a oblečení mají naše holky z aukra, mimiaukce, bazárků, dají se tam najít značkové věci za super ceny. Vůbec to nevadí, aspoň když se to zašpiní, nebo zničí, není mi to tak líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
18.2.12 18:01

Holky, já jsem podobného „ražení“ jako vy dvě! Se vším souhlasím, moc se do diskuzí nezapojuji, ale ráda je čtu :oops: , ale s vámi dvěma se ráda zapojím! To s dvojčaty, jestli se nebojím, že bychom měli opět dvojčata? Tak to by mě asi vezli!!! Ale holky, já to nechápu, jednovaječný snad nejsou dědičný, protože u nás v rodině NIKDO NIKDY DVOJČATA NEMĚL A U MANŽELA TAKY NÉÉÉ!!! Jsem za holky děsně ráda, ale ráda bych ještě jedno monomiminko :mrgreen: :oops: Manžel byl hrozně moc nadšený, když jsme tehdy zjistili, že budou dvě a ještě stejný :oops: , ale to jsme věděli za 14dnů po tom, co jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, no a to nadšenej nebyl, celý týden byl „hroznej“, děti nechtěl, já na něj „tlačila“, ale je skvělej táta :lol: , manžel je mladší o rok a půl. Ale když nám řekli, že to budou dvojčata, úplně vyměnil, byl nadšenej a já se málem „složila“ :think: , dodnes to nechápu.. Třetí nechce, máme prý málo místa a to máme nový RD, ale..bydlíme dole, horní patro nám dodělává můj tatínek, je stavař, ale rok na to dodělání nebyly peníze. No uvidíme. Ale celý domek je náš, takže to je prostě kravina totální s tím místem :zed: pro třetí dítě.
A auto :mrgreen: to je stejný jak u vás, ale nám asi dojezdilo, máme opla 1996 astru, opravář opravoval a stále jezdí na klíček, prostě je to blbý :oops: , ty sedačky jsem taky řešila, ale narvali bychom je tam, ten prostřední pás je dole, takže je to nebezpečný a nyní to vypadá, že v květnu budem muset koupit ojetý ale max.2005 na splátky. To mám už prosazený větší (opel zafiru) asi. Jinak hypošku naštěstí nemáme, dost nám pomohli moji rodiče.
Já jsem zase zdravotní sestra, nyní pracuji na půl úvazku u domácí péče, ale peníze nic moc, v září mi končí RD, tak momentálně řeším práci, na celý úvazek to nevidím(kvůli dětem a ta práce je dřina) a na půl je to málo peněz bez RD :oops: Fakt nevím, myslela jsem, že půjdu na rok do práce a pak třetí miminko :think: Musím manžela nějak překecat, ale mluvím o tom obden. Pište, to je fajn, že chce někdo taky 3 a dokonce i 4děti :oops: , v mém okolí nikoho neznám (můj brácha má teda 4děti), ale to je vyjímka. Jinak kamarádky max. 2. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hrable
18.2.12 19:54

Je to fajn si takhle s někým o tom pokecat. Taky mi to pomáhá. Protože okolo mě taky mají max. dvě dětí a další nechtějí nebo dokonce jen jedno a další nechtějí. To fakt nechápu, ale každého věc. My máme daewoo 1997… takže taky fakt staré vozidlo. Chtěla bych ojetého forda focuse Cmax tak 2006 2007. Uvidíme jestli to nějak dáme. Jinak s učením. Já učím normálně na ZŠ. Baví mě to víc jak dospělí. Teď se chystám vystudovat čj. Jako doplnění aprobace. A pak bych chtěla jít učit čj do německa protože bydlíme kousek. je musím běžet nejmladší řve v postýlce - má pěknou rýmu.

• Citovat
  • Upravit
5862
18.2.12 20:18

Taky jsem ráda, že tu na e-miminu nacházím spřízněné duše. Já mám v okolí taky většinou rodiny s 1-2 dětmi, ale teď jsem si našla kámošku, co má holčičku a pak dvojčata.
Fénixák - tak to byl super obrat u manžela, to je zajímavé, že jedno dítě mu vadilo, ale dvě ne 8o A jaké jsou holky, fyzicky jsou stejné, ale zajímá mě spíš povahově, jsou rozdílné ? Jinak jak je to s dědičností u dvojčat teda nevím, ale asi je to fakt jen náhoda a že by se opakovalo, je jen malá šance.
Taky mám mladšího manžela, mně je 33,5 a manželovi bylo teď 32, takže jsme taky o rok a půl. Mně manžel lámal na mimino už docela dlouho předtím, než jsme se pak nakonec začli snažit. Já jsem to pořád odkládala, napřed jsem chtěla pár let praxe, pak jsem si ještě chtěla udělat autoškolu, takže na první mimčo došlo až v 29. Ale naštěstí to vyšlo na první pokus. Druhé mimčo chtěl manžel tak 1,5-2 roky od prvního, já jsem nechtěla dřív než po 2 letech od prvního, nakonec máme rozdíl 2 roky a 2 měsíce (taky to vyšlo hned). Teď vidím, že bych bez problémů zvládla menší věkový rozdíl. Proto jsme teď zahájili snažení ještě před 1.narozeninami druhé dcery. Říkali jsme si, dvakrát to vyšlo na poprvé, teď to bude určitě trvat déle, no a vyšlo to druhý měsíc. Takže jestli vše dopadne dobře, rozdíl bude 20 měsíců a kousíček. Tak snad jsem si nenaložila přiliš velké sousto. :nevim:
My máme auto Ford Focus Combi, rok výroby 2005. Je to dobré auto, dobře se řídí, je docela velké, má ohromný kufr, takže my jsme s ním dost spokojení. Akorát manžel loni boural, nabral dopravní značku a lampu, neměli jsme havarijko, takže oprava nás přišla na dost peněz. A pak byly nějaké další opravy nesouvisející s tou nehodou, takže za poslední rok autíčko spolykalo hafo peněz. :roll:
Hrable - to tak teda zírám, že Tě baví učit na základce, já tam byla jen půl roku a stačilo mi to. Už nikdy více. Zlatý gympl. Ale je fakt, že ty s tou němčinou máš jen půlku třídy, tak to asi jde. Jinak to máš dobrý nápad, jít učit do Německa, to si i líp vyděláš. :)

Příspěvek upraven 19.02.12 v 12:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
19.2.12 10:54

Katsha - S těmi dvojčaty to bylo tak, že manžel prostě jedno miminko nechtěl, ale dvě jo, protože je to „zajímavý“ mít dvě stejný děti :mrgreen: no, ale já manžela tak beru, on je prostě takový, říkal mi, jestli nebudeme mít dvojčata týden před tím, než mi to řekla gynekoložka. Zdálo se mu moje bříško velký v prvním měsíci :mrgreen: S manželem jsme spolu (s přestávkami) 8,5roku a brali jsme se loni v září.
Holky jsou si hodně podobné fyzicky, o to úplně jiné psychicky. Barborka je o 2minuty starší, je hodnější, většinou, víc papá, je poslušná, uklízí po sobě, pomáhá mi, není tak fyzicky zdatná jako Kačka, ale je šikovná a víc mluví(o hodně víc).V bříšku se mi skoro nehýbala, bála jsem se, zda žije, protože Kačka mě neskutečně kopala a pořád se vrtěla.
Kačka - živá, moc neposlouchá, každý říká, že má pohled jak manžel, dost „herečka“, moc si neuklízí, méně mluví, fyzicky hodně šikovná.
Dědičnost jednovaječných dvojčat není prokázaná, dvojvaječných - ty jsou dědičné, protože se uvolňují dvě vajíčka v 1cyklu ženě, dědí se to hodně babičky - vnučka(ob koleno).
My máme holky taky hned na první pokus, manžel řekl, že to zkusíme jednou (chtěl ještě čekat),(věděla jsem přibližně ovulaci), a byl paf, že já dokážu prý jeden pokus využít takhle :mrgreen: :mrgreen:
To jsi fakt dobrá, když to zvládáš, bude to fajn. Já bych chtěla ten rozdíl nejradši 3,5roku, ale kvůli financím to posouvám na 4,5roku.
Mně je 32,5 a manželovi za měsíc 31let, takže rozdíl jako vy, akorát jste o rok starší oba.
Hrable - na ten Ford fokus C max se kouknu, nejsme ještě úplně rozhodnutí pro tu zafiru.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.12 15:44

Třetí dítě - ano nebo ne?

Omlouvám se za anonym, ale nechci, aby část rodiny věděla, že o tom uvažujeme…

Vím, že toto je otázka hlavně pro mě a manžela, ale…
Už pěkných pár měsíců přemýšlím nad tím, jestli si pořídit třetí mimčo nebo ne.
Mám chlapečka a holčičku (8 let a 4 a půl roku), já 28, manžel o 10 let více. Teďka dodělávám VŠ a doděláváme bydlení, takže by další mimi přišlo v úvahu až tak za dva roky. Citově jsem na tom tak, že bych si další dítě fakt moc přála - jenže, nejsou to jen takové ty city - ťuťu ňuňu miminečko? Své děti miluju, ale občas mi ujedou nervy, zvýším hlas, občas jim nějaká přilítne přes zadek a nevím, jestli bych potom byla dobrou mámou všem třem dětem… Finančně bysme další dítě zvládli, pokojíček by také mělo každé dítě svůj. Jenže pořád řeším, jestli by to bylo dobré - pro starší děti. Mladší je pořád takový mamánek, podle psycholožky citlivější povahy, tak se bojím, abych jí dalším dítětem nějak neuškodila :think: , starší synek je takový „mouchy snězte si mě“ - občas už zkouší nějaké předpubertální výlevy a nevím, jak bych potom jeho pubertu zvládala s miminkem na krku. Možná jen moc přemýšlím, možná řeším blbosti, ale na jednu stranu hodiny tikají, na druhou stranu se toho bojím…
Jak přijímají starší sourozenci příchod tak malého dítěte? Navíc mám i strach z toho, že to děťátko by potom vyrůstalo více méně samo - bez sourozenců (se sourozenci, kteří už v té době budou mít asi jiné starosti než plácání se okolo prcka) - takže by vyrůstalo jako jedináček…

Další věc je i to, že moje rodina by další dítě uvítala - jsme veliká rodina a každé děťátko je jen radostí, ale manželova rodina už jen úvahy o třetím dítěti odsuzuje (chudáci děti, nic si neužijí, žádné cestování, dovolené, kroužky… Jak jsem psala, finančně bychom to zvládli, jen oni to nechápou). Tchýně už když jsem čekala druhé dítě prohlašovala, že jestli si někdy pořídíme třetí, tak s ní nemáme počítat (jakoby nám nějak extra pomáhala nebo hlídala), ale nechci, aby nás (manžela) odepsala kvůli dalšímu dítěti…

Poslední dobou o děťátku uvažuji dost intenzivně a fakt si vůbec nevím rady :?
Manželovi je to více méně jedno, jestli máme dvě nebo tři děti (i když osobně si myslím, že by si to poslední více užil - je starší, vyspělejší,…)

Holky, jsem fakt magor, nebo jsou takové úvahy normální? Terka

• Citovat
  • Upravit
31594
9.3.12 15:49

Dítě chceš, zázemí máte, muž souhlasí - co řešíš? Blbiny :lol:
Ale vážně, mužově rodině je do toho houby, jste dospělí, dítě jim na výchovu a stravu nestrčíte.
Miminko asi bude víc jako jedináček, oni ti jedináčci taky nejsou do konce života poznamenaný :mrgreen: (jsem jedináček). Pokud by vás to trápilo, tak můžete miminu případně pořídit ještě parťáka ;) věk vás ještě pořád nebude brzdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
9.3.12 16:01

No ja bych byla rada, ze mam deti uz vetsi a do dalsiho se teda nehnala :oops:
Ale jestli chces, tak to stejne udelas :lol:
S malymi detmi je clovek porad necim omezeny, porad se neco resi … na me je to i s jednim mrnetem azaz (mmch mam druhe po 13ti letech, u nas v rodine je to takovy standart :) ). Ja se tesim, az bude taky vetsi, a jsem rada, ze uz budu tak stara, ze mi uz znova proste nehrabne, abych se do toho ritila znova. Protoze uz kdysi jsem si rikala, ze znova ani nahodou, a po 10ti letech touha prisla. V 50ti uz proste neprijde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.3.12 16:03

Vykašlala bych se na tchanovce a jela podle toho co citite vy…evidentne treti chcete a mate i zazemi.

Ja jsem nejstarsi ze tri deti rozdily mezi mymi sestrami jsou 5 a 11 let. Nejmladsi bych ale za jedinacka nepovazovala, ja jsem ji treba milovala, hodne jsem se o ni starala. teda nebylo vse ruzove, taky ode mne dostavala sodu :oops: . Na destsvi sni mam krasne vzpominky, i kdyz jsem byla uz trochu v puberte.

U chlapcu to asi bude jine, ale ono i zalezi jake jsou deti povahy, to se stejne neda odhadnout. A i zalezi na rodicich, jak to ukociruji.

byla trochu mazanek, ale ja ani prostredni segra jsme to nebrali nejak jako krivdu.

Nasi nemeli moc penez, u more jsme byli jen dvakrat, ale jinak kazdy rok nekde po cechach. Nejak se to vzdycky pokoulelo, i na krouzky bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
9.3.12 16:08

Pokud ty i tvůj manžel dítě chcete a finančně v tom taky navidíš problém, tak se vykašly na celou tchýni a pořiďte si třetí mimi. Možná si to dítě i tchýni omotá kolem prstu a když ne tak co, od vás a tvojí rodiny bude mít lásky dost a ona se s tím stějně bude muset smířit! Jsem pro aby jste měli třetího drobka :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.3.12 16:09
nakukovatelka píše:
V 50ti uz proste neprijde :mrgreen:

Přijde, začneš potomka otravovat s vnoučátkama :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
9.3.12 16:15
Gladys píše:
nakukovatelka píše:
V 50ti uz proste neprijde :mrgreen:
Přijde, začneš potomka otravovat s vnoučátkama :P

Ja ? Nikdy !! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
9.3.12 16:16

Jsi ještě mladá, pokud to tak cítíš, pořiď si ho. Já osobně chci dvě děti. Jsme na ně víceméně sami, to je pravý opak od vás. Tak je toho na nás až dost. Na druhou stranu chtě nechtě, je to i finančně dost náročné, když člověk chce pro děti opravdu dobré aktivity a děti to baví..........Rozhodni se srdcem, sama za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová