Třetí dítě - ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ms.H
30.6.10 21:52

Ještě abych se přiznala, tak třetí mám malinko podfukem :lol:
Manžel nebyl úplně rozhodnutý a já tehdy neměla žádnou antikoncepci. Byli jsme na dovče a mě zrovna skončila menst. a tak jsem to zkusila a šeptla, že se nemůže nic stát. :oops: A ejhle, za čtyři týdny už to nepřišlo. Asi jsme byli oba plodní až dost :lol:
To jen tak pro pobavení :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2845
30.6.10 21:55

Ahoj , já mám taky tři děti - dva velké kluky (15 a 11 let) . Manžel měl ke třetímu dítěti asi stejný přístup jako ten tvůj -„byl smířen“. Před rokem se nám po IVF narodila holčička (dlouho se nedařilo přirozeně) a to bys viděla, jak je z ní dneska paf :-D , má ho omotaného kolem prstu. Samozřejmě to tak nemusí být vždy , nikdy jsem si nemyslela, že ho holčička tak bude brát (i když se to říká), ale u nás to opravdu zafungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.10 22:11

Tak já abych se přiznala, už to tak nějak mám v hlavě srovnané, jen jsem potřebovala vidět, že i ostatní maminy klidně i v této době mají 3 a více dětí :hug: , že nebudu za exota :lol: . Děkuju moc za názory :wink: .
A ještě jsem chtěla dodat, že kdyby manžel nesouhlasil, tak žádnou habadůru na něho chystat nebudu. Věřím já jemu, stejně on i mě. Ale naštěstí já tohle řešit nemusím, protože manžílek je tvárný :lol: .

• Citovat
  • Upravit
598
30.6.10 22:12

ahoj doporučuji mimi co nejdříve než ta naše vláda zruší rodičovskou dovolenou anebo ji zkrátí na hodně krátkou dobu, nebo ořežou její výši…k čemuž jistě v rámci úspor dojde. jinak vzhledem k popisovaným komplikacím ve druhém těhotenství bych moc s těhu neotálela , přeci jenom tělo stárne a konplikace přibívají:-) jinak tři děti je to dost,ale naše prababičky měly cudobu a hodně dětí a taky to zvládly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
30.6.10 22:33

Taky mi myšlenka na třetí dítě nejde z hlavy..ale já chci spíš s větším věkovým odstupem a pokud se vyřeší určité potíže.
Podle mě touha po třech dětech (nebo dvou, čtyřech, jednom, deseti..) nesouvisí s dobou, záleží jen na rodičích, jestli se na to cítí..takže pokud to tak máte, tak jděte do toho. :wink:

A ještě malá poznámka, člověk by neměl podle mě děti plánovat podle výše rodičovského příspěvku..zatím je luxusní, já upřímně doufám, že se nebude zkracovat (ptorože to je podle mě cesta špatným směrem a západní model fungujících jeslí se mi hrubě nelíbí), ale se snížením souhlasím, i když rozhodně nejsme nijak skvěle zajištění..jsem ochotná si na dítě našetřit v zájmu budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
30.6.10 22:52

aHOJ URČITĚ TO ZÁLEŽÍ JEN NA VÁS JAK SE CÍTÍTE NA 3 DĚTI( A TO ASI CÍTÍTE JAK PÍŠEŠ)
PAK SI MYSLÍM,ŽE BY MĚLA HRÁT JISTOU ROLY FINANČNÍ SITUACE :wink:
A JAK DLOUHO BYSTE SI MĚLI PRCKA POŘÍDIT?! TO ZÁLEŽÍ ASI TAKY NA FINANČNÍ SITUACI A ASI TAKY NA TOM JAK STÁRÉ DĚTI MÁŠ :wink:
JE JEŠTĚ HODNĚ RODIN KTERÉ MAJÍ BÍCE JAK 2 DĚTI A ZVLÁDAJÍ…
PRO MĚ BY V TOMHLE ROZHODNUTÍ HODNĚ HRÁLO JAKOU MÁ MANŽA PRÁCI-BUDE SCHOPNEJ NÁS UŽIVIT KDYŽ BUDU DOMA JEŠTĚ S NEJMLADŠÍM A NEJSTARŠÍ UŽ BUDE MÍT ZÁJMY ( KROUŽKY STOJÍ HODNĚ PENĚZ,VÝLETY,ŠKOLA,ŠKOLNÝ,UČEBNICE) BUDEME SCHOPNÍ DÁT VŠEM DĚTEM STEJNĚ?! ( ABY MĚLI VŠECHNY DĚTI MOŽNOST STUDOVAT-NE JEN 1 ATD),BUDU SE VŠEM DĚTEM VĚNOVAT STEJNĚ?!
JÁ OSOBNĚ OBDIVUJU RODINY CO SI POŘÍDÍ 3 A VÍCE DĚTÍ.U MĚ BUDE EXTRÉM MÍT 2 DĚTI A ANI O JEDNO VÍC :wink: NECÍTÍM SE NA VELKOU RODINU A NIKDY MĚ VELKÁ RODINA NELÁKALA…
ALE TOBĚ PŘEJI AŤ SE TI TO SPLNÍ A MÁTE JEŠTĚ JEDNOHO ZDRAVÝHO PRCKA :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
1.7.10 06:00

Trošku jsem přemýšlela a odtajním se. Nemám se za co stydět. Touhu po třech dětech mám odjakživa - a jsem moc ráda, že nejsem sama. Myslím si, že u nás se děti neplánují podle výše rodičovského příspěvku :wink: . I kdyby stát nic nedával, mou touhu po dětech to nezmění. Je pravda, že děti jsou v dnešní době počin docela finančně náročný a je fakt, že máme dost vysokou hypotéku, která ale skončí za 7let a budeme úplně bez dluhů. Nicméně zatím to zvládáme a myslím si, že ani jedna z holčiček nijak nestrádá. Snažíme se jim dát maximum - a to nejen materiálně, ale i citově. Kdybychom to ovšem nezvládali, určitě bych nechtěla mít další mimi za cenu omezování obou starších dětí. Když tak nad tím ještě přemýšlím, manžel se vlastně nikdy nebránil ohledně financí, ale spíš mu to na dnešní dobu přišlo hloupé a divné. (Všichni jeho známí a kamarádi mají pouze 1-2 děti, tak asi odtud pramení jeho váhavost).
Strašně znovu všem děkuji za názory - za které jsem moc ráda a doufám, že se mi „jednou“ - to třetí splní.

Omlouvám se za hrubku v prvním příspěvku :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
1.7.10 08:58

Ahoj, taky teď čekám třetí mimi a musím říct, že jsem byla v podobné situaci, jako ty, vždycky jsem chtěla mít 3 děti, manžel jednu chvíli taky, pak si to ovšem rozmyslel a moc nechtěl. Domluvili jsme se, že to zkusíme za rok, ale taky jsem po menst.řekla, že se nic nemůže stát(to jsem si taky myslela) a ono se stalo. Taky jsme asi plodní až moc :mrgreen: Po prvním překvapení to manžel vzal v klidu a když jsme zjistili, že to bude kluk, tak je celý šťastný. Ale docela chápu i tvého manžela, protože já sama se setkávám s dosti udivenými pohledy,když jdu třeba po městě, za ruce vedu děti a před sebou břicho. A někteří známí mne dokonce litují, že toho budu mít moc…A taky si někteří myslí, že strašně trpím, protože čekáme třetí „omylem“ a málokdo mi věří, že jsem skutečně šťastná! :srdce: Asi se to v dnešní době moc nenosí, mít 3 a více dětí, ale zase na druhou stranu jsou děti moc krásným darem a požehnáním, které přece trvá tak krátce a uletí, jak voda, tak si to snažím užít plnými doušky. Ale možná bych v tvém případě rok počkala, když máš teď miminko. Ale je to samozřejmě na tobě. Tak držím palce! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
1.7.10 09:29

Taky jsme chtěli 3 děti. Po dvou prvních jsem byla dost vysoslá, chtěla jsem si dát s třetím víc načas. No ale nakonec jsem se rozmyslela, nechtěla jsem, aby byl třetí jedináček, takže budeme mít odstup 2 roky a pak 3 a půl roku. Jsem teď 32 tt. Kolem mě je spousta rodin se 3 a víc dětmi, takže mi to jako taková exotika nepřipadá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.7.10 09:36

Ahoj, tak za sebe říkám, že ty 3 děti jsou úplná pohodička :wink: Manžela jsem „lámat“ nemusela, u nás je tohle v pohodě, manžel je spokojený a šťastný :wink: Na kdy načasovat další těhotenství nevím, záleží na tom, jak se cítíš, já bych do toho, být tebou, šla klidně hned, ale nejsme všechny stejné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
1.7.10 09:46

Ahoj, já bych hned teď klidně šla do čtvrtého (-:, no ale počkáme za sedm let a pak budu doufat, že se povedou zase dvojčátka (-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
1.7.10 10:50

Docela jste mě potěšily :wink: , aspoň vidím že nebudu „ojedinělý případ“ :lol: . Možná ještě chvilku počkáme, přece jenom péče o tříleťáka a 2měs. mimi dá zabrat (manžel je často pracovně mimo domov). Sice se trošku děsím zdraví - vysoký tlak, cukrovka a rozbíhající se preklampsie není tou správnou vizitkou k dalšímu těhu, ale snad se to časem zlepší a zadaří se. Na Verunku jsme si taky museli rok počkat. A když se nezadaří, svět se nezboří- přece jenom už taky nebudu nejmladší.

fragolo - teda 6 dětí se hned tak nevidí 8-o :lol: , máš můj obdiv - že to zvládáš :palec: :potlesk:, i když to bych asi nedala. Mě budou stačit opravdu ty tři :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
1.7.10 12:25

Dneska jsem zrovna mluvila s paní, která mi říkala o jedné, co čeká sedmé dítě a ještě do budoucna uvažují o pěstounské péči. A to se mi líbí, že nejen, že mají svých dost, ale plánují dát rodinu i nějakému opuštěnému dítku a to se hned tak nevidí.

• Citovat
  • Upravit
5173
1.7.10 12:31

holky ještě jedno pozitivum k tolika dětem ( 3 a víc) i když není zas tak veselý…
Mám kamarádku která je ze dvou dětí.Ona a brácha. Bratr se jí před 3 lety zabil při autonehodě :cry: a ona sama říká,že nikdy nedopustí aby měla jen 2 děti,ale že chce minimálně 3 děti,protože když se stane něco takovýho tak ty děti mají ještě nějaký sourozence,ale ona že je už teď vlastně jedináček a až umře maminka tak tu zůstane úplně sama. Tatínek jí umřel když byla ještě na základní škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.7.10 14:25

Ahoj, to asi musí vědět každý sám kolik chce dětí. Já čekám 3 a moc se těšíme :-) A věřím, že spousta lidí má v dnešní době 3a i více dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová